onsdag 13 juni 2012

Student och examenstider…

Sjung om Studentens lyckliga daaaaar….

Ja, det var var faktiskt 20 år sedan jag tog studenten och eftersom jag fick mitt första barn när jag fyllde 20 så har även hon tagit studenten i år :-).

Det var så himla härligt OCH gråtmilt att se henne springa ut i Studentmössan med ett lyckligt leende i hela ansiktet och samtidigt kändes det vemodigt på ett sätt. Dels att hon blivit så stor och dels för att det kändes verkligen inte som att det var hela 20 år sedan jag själv stod där i Falun med studentmössa på huvudet och sjöng för full hals….var i hela friden tar all tid vägen???

18

Min vackra Matilda… hon samlade på giraffer när hon var mindre ;-).

5

Studentfesten klarade vi av förra lördagen och som tur var har man goa vänner som lånar ut partytält så att vi fick plats 24 st under tak :-), Tack Lotta.

Nu har vi en Vilmer som slutar 4:an ikväll och en Hanna som slutar 9:an imorgon.

***********

Jag säljer mycket “flyttahemifrånsaker” i studentpresent och kanske mest av Mynteserien som är både fin, prisvärd och praktisk då den är gjord i stenugnsgods och kan användas i ugn, micro och frys.

Då är det ju tur att det blev lite påfyllning av dessa i butiken.

7

Den nya sommarfärgen i serien är varmt gul, något helt nytt i serien är de ljuvliga “gammeldags”  sockerkaksformarna som också självklart är tillverkat i stenugnsgods.  Pris 245 kr. Det är så att  jag blir sugen på att baka…och det vill inte säga lite ;-).

8

Även i nya färgen sky…kan säga att den är betydligt mer dovare blå i verkligheten.

9

Och en heeelt ny serie ifrån dem. Såååå ljuvliga skålar att jag inte kunde låta bli att ta hem 6 stycken (69 kr st)…jag menar…jag har ju absolut inga skålar innan ;-).

Men å andra sidan är skålar så himla användbara till allt!!! När man gör tacos, nötter, godis, filmjölk, glass  jaaa…jag använder faktiskt  alla mina skålar till allt möjligt.

17

Alla är olika mönster och härliga färger, en del som denna är vit med lila mönster utanpå och lila med vitt mönster inuti.

15

Här en i gröna nyanser…jag som gillar olika tog ju såklart en i varje mönster :-).

1

Nya snygga urnor har också kommit in, 249 kr.

2

En lite mindre variant, 159 kr.

DSC_0009

Vita snygga kottar, ca 25 cm höga och kostar 179 kr. Dessutom har de populära och snygga rostiga kronorna kommit in igen, 149 kr.

4

En annan nyhet är denna läckra och runda postlåda. Snurra ihop några snygga inredningstidningar och häng i den på toaletten så det finns inspiration även inne på toan ;-). 199 kr.

Grattis till alla som tar studenten, examen eller skolavslutning…Låt sommaren börja.

Kraaaam

Melinda

 

6 kommentarer:

G:a Affären sa...

Oj, då har mamma Melinda mycket att stå i med alla dessa examen.
Matilda är verkligen så vacker, hon har lite att brås på också eller hur!?
Ser att du fått in mycket fint porslin, bakformarna var ju läckra.
Nästa torsdag blir det att hänga på stationen, dottern kommer från Australien! Äntligen!
Kramar
Cia

hemma hos lilla mej sa...

Åååå vad söt hon är din Melinda.Härligt med studenten ♥ Här tar min son studenten på lördag.Blev förtjust i postlådan .Hur går jag tillväga för att bli lycklig ägare till en sån? Mycket fint och härligt porslin du visar.Ha en mysig kväll .Kram Rita ♥

Krusidull sa...

Åh vilken fin bild på din tös.
Kommer snart o hälsar på dig :)
Behöver lite Melinda energi.
Kram vännen
Krusidullan

mig & alice sa...

C, du är så go...vad underbart att du får hem dotra ett tag. Härligt Krusidullan...och jag behöver din <3. Kraaam på er.

LantlivsAnette sa...

Sååå vacker dotter du har !! Jaa tänk vad tiden går, man fattar det inte..
Och vad mycket snyggt du har fått in i din butik...wow säger jag bara..den där runda postlådan var ju jättehäftig o fin !!
Kraaam Anette

n o r d i n g å r d e n sa...

Så fantastiskt vacker dotter, men så har hon en himla snygg mamma också!!!

Du vilka läckra skålar, så häftigt att ha flera, va fasen var du tvungen att visa dem för;) ;) Jaja, nu fick jag ngt att fundera på. Igen... ha en ROLIG helg!!! mari.