tisdag 4 januari 2011

Nyfiken i en strut...

Hej alla godingar och en Riktig God Fortsättning på det nya året!

Jag har visat min underbara lilla soffa på bloggen förut. Den är väldigt gammal med fina mässingshjul. Tyget är inte vackert enligt min smak men eftersom jag trott att det var originaltyget så har jag inte vågat göra något åt det.

Idag fick jag iallafall en sådan obotlig lust att “kolla lite “ så jag började att öppna lite på tyget. Det visade sig att det inte var originaltyget så jag fortsatte.

2

Efter x antal borttagna spikar och sprättande av sömmar så fick jag den ren…tyvärr så visade det sig att originaltyget bara fanns kvar på vissa ställen så nu är det mest bara ett skal på den…tyvärr i så dåligt skick så att jag måste försöka göra något åt det hela.

Nu är jag ju inte händig med nål och tråd så just nu känner jag mig lite skrajsen att jag förstört hela soffan :-(.

Men jag ska definitivt göra ett försök, annars får jag väl helt enkelt anlita en tapetserare. Så går det när man är fööör nyfiken ;-).

1

Var på loppis i förra veckan och hittade dessa söta gamla böcker/psalmbok. Till min stora förvåning så har de tillhört mina döttrars släktingar. De hade nämligen skrivit sina namn i den och året 1862.

Ibland har man riktigt tur :-).

*****************’

Imorgon så är butiken öppen till kl. 15.00 och torsdag så är det röd dag så då är det stängt.

Kraam

Melinda

14 kommentarer:

My shabby chic house sa...

Ha, ha så kan det gå när man är för nyfiken;o) Det löser sig nog.

Otroligt vilken tur med böckerna, nästan skumt faktiskt...

Tänkte höra om om du har nåt ex av den där svarta plåtskylten "welcome to wine country" kvar? I så fall tänkte jag skicka ner mamsen imorgon fm då hon är på väg hit sen.

Här har vi lite spontant dragit vidare och fortsätter bygga ut köket...och den nya moderna vinkylen måste kompenserad med lite skön rekvisita så det blir balans;o)

Kraaaam och god fortsättning!
Mia

Det vita dårhuset sa...

Men sluuuta....Fy f*n va häftigt!!
Och soffan finns det väl alltid någon kunnig som kan fixa åt dig?!

Du vet väl att det är efter nyår nu fröken?!!! Då är det dags att ta en sväng på krogis med Erika snart vettu ;)

Kramen

Nordingården sa...

Hallå Melinda, men oj vilken vacker soffa du har, en sån smäcker form, nytt tyg och den kommer bli såå läcker! Ngt avvikande med färg, eller? Vilket flyt, att hitta dina döttrars gamla släktingars psalmböcker, häftigt! God fortsättning på nya inredningsåret!!! Mari,.

Nattmia sa...

Vad synd att orginalklädseln inte var hel och fin, men du får säkert till en ny på ett snyggt sätt, annars finns det ju som sagt tapetserare fast de brukar vara dyra.. Annars en snygg soffa..

Vad kul med psalmböckerna, de återkom till släkten :-)

Kram Mia

Malmkakan sa...

Jaa, den där lilla söta soffan kommer jag allt ihåg. Hoppas du får ordning på den. Den är sååå vacker!
Håller tummarna.

Men det låter ju nästan osannolikt det där med psalmboken.
Häftigt alltså!

KRam,
Cecilia

Ett Vitare Hem sa...

Alltså jag tycker den är urläcker!!
Ha en finfin dag!
Kram/Lena

My shabby chic house sa...

jag chansar och skickar ner mamsen, tyckte den var urcool.
Tycker jag att den är allt för blå får jag väl tejpa och spreja med lite svart färg *HA HA* Det löser sig nog.

Kramar!
Mia

Nordingården sa...

Tjingeling tjejen, tack för hjälp, men det finns tyvärr inget man på koppen, som på så mycket annat gammalt porslin.... men den är ljust grå, man får in fingret i örat och den är ganska vid med små blommor i olika färg runt om hela....Trevlig trettondagshelg!! Mari.

Anonym sa...

Hej Melinda!

MEN vilken otroligt söt soffa! Nu dör jag lite ;-)

Och loppisfynden var ju vekliga fynd.

Kram Linda

Ing-Marie i Säter sa...

MIn Svärmor har klätt om flera gamla soffor under årens lopp. Hon använder textillim och nål och tråd. Det verkar hållA.

Fräknis sa...

Hej Melinda, soffan var härlig. Och det finns ju folk som har som jobb att klä om möbler :o) så det kommer lösa sig. Jag har varit med om en liknande sak ang dina böckerVi har ett torp i en liten by i norra dalarna med en speciell historia. Det finns 50 böcker om byns histora. Vi lyckades få tag på ett ex på tradera. och tänk! i boken hade en kvinna skrivit att hon bott i just vårt torp....och lämnat ett telefonummer! Hahah! Vi ringde upp henne och hon berätta massor av roliga historier. Ödet?

Ha en fin dag!
Kram Malin

Anonym sa...

Hej kikar in lite då och då hos dig. Vilken kanon fin modell på soffa. Jag är tapetserare så ett tips är att du fotar soffan hela tiden vart efter du river den så när du ska bygga upp det igen gör du på samma sätt som du rev den fast baklänges samt lite mer stoppning kanske behöver du inte riva bort allt utan bara lägga till mera stoppning om den för visso inte är helt ner sutten och sadeljorden hänger som en påse under och resårer sticker upp ur stoppningen. Lycka till!
Mvh Lina

My shabby chic house sa...

Tji fick jag, mamsen var förbi i onsdags kvart över 11, men då var det stängt.....

Så skylten får helt enkelt vänta tills nästa gång mamsen ska hit.

Kramelikram!
Mia

linnea-maria sa...

Jag förstår att du inte kunde låta bli att pilla lite på soffan. Tyget såg inte jättekul ut. Nog fixar du det där!
Vilken otrolig tur att du hittade gamla släktklenoder. Det kanske var meningen att ni skulle ha dem. Ha det fint /Therese