fredag 26 juni 2009

En titt bakom kulisserna….

Hej alla  raringar ute i solvarma Sverige…

Ni har fått se många bilder inne från min butik som ligger i  den gamla vackra stadsdelen i Säter. Jag vet inte hur många gånger jag har fått höra av kunder…-Men, vad vackert det är i Säter!!!

Och jag förstår dem….Det finns nämligen inte mycket som lockar  för ögat när man passerar Säter utmed riksväg 70. MEN, med ett STORT MEN…om man tar sig tid att åka in i den gamla stadskärnan så börjar en helt annan värld att öppna sig för ögat.

Där myllrar det av vackra gamla hus, pittoreska bakgårdar och annat vackert att vila ögonen på.

19

Nu ska ni få se en smygkik från min bakgård där min butik ligger.

Är det någon gång man bör besöka Säter så är det under Säterstampen då hela vår lilla stad tar ett kliv på 100 år bakåt i tiden. Då öppnas även många “hemliga” vackra innergårdar upp för besökare, där finns vackra trädgårdar att besöka, fika finns till försäljning hos de flesta och även många gårdar håller loppis denna dag.

18

Samtidigt som det spelas upp teatrar, dramatiserade stadsvandringar, musik och sång runt om inne i trädgårdarna. Människorna klär sig i gammeldags kläder och en marknad hålls på torget. I år tror jag (om jag inte missminner mig att Säterstampen går av stapeln den 8  augusti…får nog återkomma om det.

20

Ett väl värt besök är det helt klart iallafall…som grädde på moset så har det peppar, peppar alla år varit vackert väder just dessa dagar…även om det sett illavarslande ut dagen innan så har solen spruckit upp och det har blivit varmt.

21

Nu i helgen så är det både hästdagar och Triathlon i Säter och imorgon så är det loppis på Rådhustorget utanför min butik.

23

Då  tänkte jag ha lite nyinvigning i butiken efter midsommarhelgens slit.

22

24

En del av erbjudandena imorgon är 20 % rabatt på Green gates alla textilier, porslin finns att fynda för 30 % rabatt, Rubens Barn i alla de storlekar är det 10 % rabatt på samt mycket annat.

Varmt välkomna!

**********

25

(koakkakak koakkakak ;-))

Vill avsluta med en bild som Hanna tog igår kväll på Åsgårdarna (Gammelgården i Säter) där det alltid firas “Lilla midsommar” dagen innan midsommarafton.

Eftersom ingen av oss varken hann med eller att vädrets makter var med oss under midsommar så bestämde jag och barnen oss för att vi VISST  skulle dansa runt midsommarstången i år…Sagt och Gjort…:-).

Önskar er alla en trevlig helg!

Kraam

Melinda

12 kommentarer:

Ullis/Leva på landet sa...

Så mysiga bilder. Skulle gärna ha kommit ner i helgen, men det får nog blir badstranden i stället. Det enda stället där man inte rinner bort just nu.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

Lilla huset på prärien sa...

Vad härligt det ser ut i Säter! Vi pratade, jag och Lena, idag om att vi måste försöka hinna in en sväng till Säter när vi är uppe i Dalarna! Och självklart kommer vi då in en sväng till din butik och säger hej *ler*

Ha en skön helg!

Kram Jenny

lottens vita och gröna sa...

hillo my dearest! du säter ska ses irl nästa helg har jag hört, visst är det sååå att vi får komma då va, ser fram emot det som en unge, att få bubbla med dig igen och nedrans vad vi ska skratta!!! vika cool sista bild, såg dig allt, hihi! varmastekramen lotten

Beas sa...

Vad du sliter på med din fina butik...otroligt fint du gör det. Det är ju så man skulle kunna flytta in vetja! :-)

n o r d i n g å r d e n sa...

Hej Melinda, vilket trevligt inlägg om vackra staden Säter!Tjusiga foton du tagit! Och den är verkligen mysig och sevärd, synd som du säger att den signalen inte ges fr riksvägen direkt.... stadskärnan är jättemysig och Säterdalen helt unikt! Jag var med min mamma på sightseeing förra sommaren, hon var lyrisk, hon jobbade på Säters sjukhus på 50-talet och ville återuppleva stan...

Ha en bra dag i butiken i morg med många kunder!! Mari.

Willewira sa...

Hej vännen!

Du har så rätt!! Säter ser jättemysigt ut! Får nog dra mig uppåt någon semester...

Hoppas allt är väl med dig. Själv har jag haft upp över öronen av saker att göra att tiden för bloggen inte räckt till. Ska ta det lite lugnt i sommar, vara inne någon gång... men till hösten sätter jag fart igen!

Sköt om dig!!
Kramar Willewira

Mitt skabbiga chica hus sa...

Vilka fina bilder!

Idag blev jag beskviken. Stressade som en tok på fm, utflykt med familje och allt som skulle hinnas med. SPRINGER över torget kommer fram till din butik 13.52. tjohoo tänker jag hela 8 minuters njutning hinner jag med men tji fick jag när jag såg att det var kl 13 som var closingtime. så jag ber verkligen om ursäkt för näsavtrycken på dörren, jag stog där tryckt som en slimegubbe och dreglade över din fina butik och alla vackra saker i minst 10 minuter:o) Ommöbleringen blev galet bra!!!! Om mer feng shui, men det vet du kanske redan?

Ja ja, shit happens - jag hoppas hinna komma förbi dig innan onsdag då vi åker hem (och då fyller jag år förresten:o)Hoppas nu att du får en UNDERBAR födesedag imorgon (eller om exakt 38 minuter) och att du får många fina paket. undra bara vad du kan önska dig, allt finns ju redan i din fina butik...?

tur i alla fall att jag hittade ett par vita träskor att ha som extra på loppisen på torget för 30 spänn.

kram kram!
Mia

Anonym sa...

Hej!
Jag låg vid Siljan och läste Allt i Hemmet i helgen och fick då syn på jättefina barnmöbler i ett lekstugereportage.Så jag måste ta mig in till den vackra staden och besöka mig&alice och Säters handelshus.Man borde skämmas att man aldrig varit i Säter...

Mvh Rättviksbon

OlgaA sa...

Mysigt är det hos er! Jag vet hur det känns att bo i en sådan stad! Själv bor i inte mindre än Söderköping! ;))) Vacker och fin stad som lever upp förväntningar som har med sig många, många turister!
Fin blogg har du! Skulle jag råka vara vid Säter - ses vi! ;D
Mvh mammatillungar!

Det vita dårhuset sa...

Hej älskling =o)!!!

Stod du ut i värmen hela dagen?!!

Du! Skit i fönstret! Kom ju på att det inte finnsnågot glas i dom......
Så jag går på jakt efter ett "klart" fönster istället.

Hoppas att det är ok!

See you hanny =o)

Lillstuga sa...

Hej min kära vän!!
Försökte ringa dig igår men du var nog upptagen. Har varit dålig på att blogga nu när det är varmt så därför ringde jag istället. Jag och farmor och en väninna till henne tänkte komma förbi i morgon och kika. Jag är väldans nyfiken på hur det blev i butiken!!!
Så, ses i morgon!
Kram Anna

Två systrar sa...

Vad idylliskt det ser ut!! Njut av värmen nu, det gör vi:-) Kram C&M