onsdag 11 februari 2009

De flesta av er...

Har säkert inte undgått att höra runt om i bloggvärlden att det finns två stycken mycket kreativa bloggare som håller på att skapa en inredningsbok.

Det är Ingela med bloggen Inspiration i vitt och Petra med bloggen Romantiska hem som håller på att arbetar för hörvarv för att Boken ska kunna tryckas och ges ut i sommar.

De strävar efter att göra en svensk inredningsbok i fransk, lantlig, shabby chic, romantisk, robust och vitt stil. Det är ju precis det vi älskar, eller hur?


Nu är det så att jag har fått den äran att vara med i den boken med min butik.


Bilderna kommer att tas bla. i butiken och bla. hemma för att det inte ska bli en butiksbildskänsla av bilderna, vilket jag tycker är bra.

Dessutom är många bloggare med i boken med sina vackra hem och bilderna som ni nu ser är ett axplock ifrån de hem som kommer att vara med.


Självfallet har jag tillstånd att visa dessa bilder :-).

Så att ni får ett litet smakprov. Boken kommer att finnas till försäljning främst i de medverkande butikerna och jag har redan lagt in en order på den :-).

Jag kan säga så här...dessa två kvinnor har en stängd blogg där de visar ett axplock av det som hittills har kommit in.


Jag säger bara Yummie!!


Iallafall så har jag fått en ovärdelig hjälp av allas vår Spets och Snor Helena för att ta "mina" bilder då jag tycker att hon är fenomenal på att ta vackra foton.

Tack gulle dig Helena!! Här har hon hoppat ur "snyggstövlarna" för att kunna röra sig bättre :-).

Hon vill själv inte medverka på bilderna men jag har fotat hennes vackra tunika hon hade på sig igår när vi höll på...lika söt som Helena själv :-).

Nu behöver jag er hjälp!!
Sedan ungefär tre veckor tillbaka så har det blivit väääääldigt jobbigt att göra blogginlägg pga. att mina bilder tar sådan tid på sig att ladda in på sidan. Jag har tom försökt att förminska dem för att de inte ska vara så stora, men ändå så tar det ca 7 minuter för varje bild att ladda upp!!
Det är 7 vääääääldigt låååånga minuter kan jag säga när man ska vänta på varje bild!
Är det någon av er där ute som har samma problem eller som kan ge mig tips på hur det ska gå fortare??
Jag drar mig verkligen för att göra ett blogginlägg pga av detta. Jag har oftast upp till 10 bilder i varje inlägg och att då vänta i över en timme bara på att bilderna ska laddas in gör att jag misströstar stort!
Hjälp mig någon!!!

32 kommentarer:

Emmas idéer sa...

Hej Melinda...

Jag har samma problem och jag går faktiskt in i paint av alla program och förminskar dem till 50%då går det på ett kick att ladda upp dem.

Ang Boken.. guud så kul och underbart!

Kram kram

Det vita dårhuset sa...

Hej vännen!
Jag vet inte om det hjälper, är sååå kass på datorer men jag gör i alla fall hela inlägget i Windows Live Writer vilket är f.n så mycket lättare!!
Prova! Bara att ladda ner =)

Osså kommer det ett nytt inlägg vilken minut som helst ;-).

Åh vad roligt med en svensk tidning!!!
Du lägger undan en va!

Tar mig ofta en titt i Jeanne De Arc för lite inspiration..Och du hade nog rätt. Vackra hjem var ingenting för ögat denna gång =(
Om det beror på att de gått ur eller inte vet jag int men det var tråkigt i alla fall..

Och jag ta det lungt?!! hi hi
Har bara väntat med inlägget liiite =)

Ses snart bruden=)
Kram kram Erika

Anonym sa...

Jag bara njuuuter av dina bilder så jag hoppas verkligen att du får hjälp. Själv är jag ingen fena på datorer eller så därför kan jag ju inte hjälpa till även om jag vill.

Underbara bilder idag. Både från din butik och från det smakprov du visade. Boka ett ex av boken till mig (oj vad kul det blev) för den vill jag gärna ligga i hängmattan med en paraplydrink och njuta av medans Martin grillar något gott:). det tror jag nog att jag är värd va?

By the way, du kan ALTID ringa mig när du vill. Om jag sover på dagen så är den på ljudlös. Denna vecka sover jag bara på söndag.

Åh vad jag längtar till att ta bilen och dra upp till di butik och kika in, jag e så nyfiken efter alla glimtane bilder jag får se.

Själv höll jag på att hamna på akuten idag efter att ha varit ute med hunden och fullkomligen höll på att slå ihjäl mig. Usch! Det är verkligen snorhalt ute. Önskar att jag hade en robothund under vintern :D

Ha det bäst vännen

Kramar Lena

Tess på Tilda och Mamma sa...

Hej Vännen
Har inte så mycket tips eftersom jag inte är vän med datorn. Här har du en till som kommer vara med i boken, dom sista bilderna är fotade och skivan ligger framför mig. Visst är det typiskt att man har haft lång tid på sig men det blir alltid stressigt, jag kom just hem från våran älskade granne som hjälpt mig med annonsen till boken och det tog nästan till midnatt. Visst är det spännande och jobbigt att vänta tills den släpps. Kram på dig, Tess

My home is my Castle sa...

Så moro og spennende dette blir :)))
Den boken SKAL jeg ha ;)

Jeg bruker windows Live Writer når jeg skriver innlegg. Har du prøvd den ?

Klem,Kari

Inspiration i vitt sa...

Hej Melinda, du är att gulle goo du som visar så mycket och gör reklam för boken.
Det var så annorlunda att få se bilderna så här hos dig men ojoj så roligt.

Vad härligt att Helena kunde hjälpa dig med bilderna,
så snäll hon är och en super duktig fotograf är hon ju med, jag tvekar inte ett ögonblick på att bilderna kommer att bli hur proffsiga som helst,
du som har det såå himla vackert hos dig, ni två tillsammans kan ju bara bli klockrent.
Jag är såå nyfiken så nu får du skynda dig att skicka bilderna hihi.
Kram Kram på dig/Ingela.

Granne med Selma sa...

Godmorgon!
Neej, du. Inte kan jag sitta här och sura inte. Det är ju helt och hållet mitt fel. Ibland blir man inte helt klok på sig själv;-)

Sja också medverka i boken :-)
Kram Sussie

LantlivsAnette sa...

Halloj vännen !!
Åhhh, har Helena varit nu o fotat, kan tänka mig att det blev super duper bra bilder !!
Ohhh, vilken söt tunika hon hade på sig, undrar vart hon har köpt den..vet du ?
Så spännande det ska bli med denna boken...jag längtar tills den kommer !!
Men tar det sååå länge för dina bilder att laddas upp...det måste ju vara nåt fel, mina bilder väger ganska tungt men tar bara 30 sek att ladda uppp, och det kan jag tycka är länge...jaa, du..jag vet inte vad det kan bero på, hoppas att du får expert hjälp av någon..
Jag mailar dig idag...
Kraam Anette

me and alice sa...

Hej tjejen!!!
Det var länge sedan. Här hemma har vi mått pyton och varit ur gängorna länge. Har inte ens haft ork eller lust att ens läsa andras bloggar. Sakta men säkert börjar lusten komma tillbaka...
Åh den boken... Jag trodde det var för sent att vara med nu. Fick mail av tjejerna för länge sedan och har helt enkelt missat det... Ska nog maila och fråga...
Helena är så duktig på att fota! Bilderna på ditt vackra hem kommer bli helt underbara. Och tunikan ja den har jag också njutit av live. Den är såå snyygg!!!!
Har du problem med nedladdningen... Lite har jag märkt att det segar, men inte flera minuter... Hoppas det löser sig. Får gå in och läsa här. Du har fått flera bra tips på inlägg såg jag...
Kraam Susanne

Bygatan sa...

Meen så kul Melinda! Inte alla som får vara med i en bok.
Helt säker på att det blir underbara bilder ifrån ditt hem och butik.

När det gäller det tekniska så kan jag tyvärr inte hjälpa dig, är urkass själv...men ser att du fått några tips.

Lycka till och ha en bra dag!
Kraam Lena

hemtrevnad marie sa...

Jobbigt att det tar sån tid att få in bilderna!!
Själv är jag ju otekniskheten i ett nötskal, så jag är sannerligen inte rätt person att undervisa i datorkunskap...
Boken kommer säkerligen att bli ljuvlig!!
Hälsa Helena att tunikan ser superläcker ut...undras var man hittar de spetsarna??!
kramis

Mejrams! sa...

Hej tjejen!
Vad kul att du ska vara med i boken, grattis. Den ser jag fram emot att läsa (kan inte du lägga undan en åt mig?).
Tråkigt med nedladdningen, själv gör jag mina bilder webanpassade och nedladdningen går i ett nafs. Men du förminskar, så jag kan inte förstå vad är. Har du kollat storleken Mbit eller Kbit?
Själv kan jag aldrig lämna en kommentar på din blogg om jag är inloggad, endast om jag går in på din blogg separat, konstigt? Kram Merja

Anonym sa...

Hej!
Ser verkligen fram emot den boken! Verkar ju helt ljuvlig. Du får gärna lägga undan en till mig!
Jag vill också veta vart Helenas vackra tunika kommer ifrån!!! *VILL HA*
Kram kram, Annica

Vit Gladiolus sa...

Haaaajsan!! Svaaaajsan!!!

Joooo, jag har läst att det kommer ut en bok! Kuuuuuuul som attan och att DU ska vara med!!
Jag längtar till den kommer ut!!! Jag tror den boken är HELT FANTASTISK!!!

Vilken bra idé av dessa goa tjejer att göra en bok!!!

Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med inläggs grejsimojset...jag för över 5 bilder åt gången. 2 min/ bild. Det är väl helt ok tycker jag!
Men att det tar sådan tid för dina bilder, har det alltid varit så eller kom det nu?


Ha en gosig dag vännen!!
Krameli Kram

Ing-Marie i Säter sa...

Hej Melinda.
Jag tycker du ska ta kontakt med supporten för blogger. Mina bilder går snabbt att ladda upp. Det är säkert nån liten inställning eller mini fil som ska till.

Viola sa...

Har du inte ett fotoprogram så du kan förminska dom först då går det mkt snabbare, jag som har mkt bilder till mina inlägg överför 5 st i taget och när dom är förminskade så går det väldans snabbt....visst ser man fram emot den boken, kommer den att säljas i handeln eller gm butikerna, underbara bilder som jag ser fram emot...kram

Marie sa...

Hej Melinda!

Vad kul att du ska medverka i boken, kommer att bli superfina bilder från dig! Och vad kul att Helena har hjälpt dig att fota, hon är ju verkligen superduktig! Hennes tunika och stövlar är såååå snygga!!!!!!!

Vad konstigt att det tar så lång tid att ladda upp bilderna, jag hade blivit tokig!!!!! Har noll tålamod, hihi. Jag är urkass på allt som har med datorer att göra, det enda jag gör med mina bilder är att jag redigerar storleken på dem i Photoshop. Hoppas att det ordnar sig för dig!

Ha en trevlig helg gumman!
Kramar Marie

Ps. Ser ett välbekant vardagsrum där på en utav bilderna, hihi.

lottens vita och gröna sa...

oh darlig hoppas det blir release pary, får då får vi kramas , hihi är med i den med! annars såru så kommer vi, jag och lena det skulle vara som i en dröm guuuuuu vad kul vi skulle ha, jiises det vet jag såereba!
åh den blusen, alltså helenas, sånt går jag helt igång på sååååå fin! du är med fin gumman, vi hörs och ses snart, P&K lotten

Anonym sa...

Hejhej!
Va kul med en svensk inredningsbok i "vår" älskade stil!!

Hmm..jag tycker också de tar tid med fotona, denna vecka har de varit extremt lång väntan..trodde de var fel på deras sida, men vet inte. Tyvärr kan jag inge ge dig några tips =(

Trevlig Helg!
Kraam från Benita

Unknown sa...

Hejsan Vännen!
Åh så skoj att du gör så vacker reklam för oss, jag blir ju riktigt mallig...hihihih!
Ser verkligen fram emot att få se era bilder! Och jösses vilken underbar tunika, VILL HA! Ler, nej nu är det dags att återgå till min lilla skattkammare av underbara bilder som ska väljas ut till kapitelet vardagsrum (jobbar med det nu). Ha en riktigt fin alla hjärtans dag och hoppas verkligen att det löser sig med bilderna för dig!! KRAM Petra E

Solsjö - Under en vind sa...

Jag förminskar alla mina bilder i adobe photoshop...fungerar inte det så vet jag ingen lösning...

Visst ska det bli spännande med boken, ser också fram emot den! Även jag får vara med i den där boken, så kul!

Hoppas att du har en skön helg framför dig med alla hjärtans dag firande! ♥

Kram!

H elle K sa...

Hei så koselig med ny bok, gleder meg til å se den.. Håper den blir tilsalgs i Norge og. Kansje jeg kan selge den i butikken min??? Nydelige bilder.. ha en fin helg.
Kristin

Smultronstället sa...

Å så kul med boken :-)
Får man boka en?....


Kram M

Team Mittonen sa...

Hej Hej vet inte riktigt hur jag hittade din sida men Guud va fina bilder!!! Är avundsjuk på ert fina hem...Är nog lite trög men var har du din butik?? Hoppas det är ok om jag lägger en länk i min blogg så fler av mina läsare kan se din otroligt fina blogg

Hälsn Malin

Anonym sa...

Haha strunta i dina bilder då,det räcker väl med Helenas.Åååå tror du på boken...

Malmkakan sa...

Ojj, den boken måste man hålla utkik efter...
Va roligt att få läsa och inspireras om dig i den.

Vill med detta inlägg önska dig och dina nära en riktigt mysig alla hjärtans dag...

Kram, Cecilia

Unknown sa...

Tack söta Melinda för ditt gulliga inlägg!! Jag har ju bara öppet 2 dgr i veckan..resten av tiden konterar jag, pysslar och gör inköp!! =)

Ha en super mysig alla hjärtans dag! kramar Malin

Ullis/Leva på landet sa...

Så kul att du får vara med i boken. Den vill jag givetvis ha. Du får säga till när man kan börja boka dem , för så ställer jag mig på kö direkt. Kan tyvärr inte hjälpa dig med bilderna för det har jag inte råkat ut för själv.

Ha en bra alla♥dag!
Kram Ullis

n o r d i n g å r d e n sa...

Hej Melinda, ja, det blir kul med den där boken, Petra och Ingela är så duktiga! Kul att din butik blir med också, du har såå mycket vackert att visa, både från den och ditt hem! Jag kan tro att det blir jättefina bilder Helena har fotat åt dig!

Ang bilderna så vet jag inte, jag förminskar alltid mina, annars skulle jag inte kunna publicera alls, jag förminskar dem till ca 50-150 kb.

Många soliga hälsningar til dig min bloggvän!

Anonym sa...

Hej Melinda! Va kul att det kommer en bok på svenska. Det har jag tänkt att det finns ju så många duktiga inredningstjejer som man ser på bloggarna. så det blir säkert en fantastisk bok. Inte minst att du är med.Apropå din dator så är ett tips att du rensar den från skräpinformation som ligger och gör att datorn blir trög. Jag hade en kille som gjorde det åt mej och det blev bra.
Hälsningar Yvonne

Mamma Linda sa...

Åhh, den boken kommer bli smaskens för alla sinnen, ser jag det :-) Kul!
Hoppas du haft en skön helg
Kram Linda

Tanjis sa...

Hejsan!
Imorgon ska jag hämta ut mitt paket, har inte haft tid ännu! Så spännande.

Va kul att Helena tar dina bilder i butiken! Saknar hennes blogg!
Vilken fin blus hon hade på bilden (inte för att man ser mycket men man har ju fantasi).

Jag har en utmaning till dig på min blogg om du inte redan har gjort den (vilket du säkert har).

Kram Tanja