tisdag 1 februari 2011

På gång…

Är nu vår badrumsrenovering. Ser fram emot att få det klart, ser inte fram emot att kliva upp urtidigt på morgonen för att hantverkare ska invadera hela vårt hus…jisses amalia!!!

Ser inte heller fram emot att få duscha i en lånad duschkabin nere i källaren under tiden renoveringen pågår.

Men hallå…sluta gnäll nu ;-). Javisst…men nog är det lite otäckt att helt plötsligt få en massa folk i huset. Vi har ju gjort det mesta själva innan….detta blir något helt nytt. Men det ska nog går bra.

Jag och mannen har under en tid nu försökt att hitta de rätta badrumsprodukterna till våra två badrum.

Jag säger bara….HJÄLP!!! Det är en hel djungel där ute med kakel, klinkers, toaletter, handfat, duschmunstycken…ja, ni förstår.

tvattstall-twyford-victoria

Ett sådant här handfat blir det i badrummet uppe. Där ska vi ha dusch, toalett och handfat.

toalettstol-twyford-victoria-p-las

Tillhörande toalettstol i samma serie. Lägg märke till det läckra handtaget i porslin.

 

dusch--och--badkarsblandare-hafa-hampton-krom

Badkars och duschblandare, heeelt i min smak.

Nu skulle jag vilja ha lite tips av er. I vårt hus så finns det tre toaletter eftersom det är ett gammalt tvåfamiljshus. Jag har ju tänkt att bara ha ett badkar i badrummet nere, alltså varken tvättställ eller toalett. Är det dumt? Skulle vi ha slängt in ett handfat även där?

Badrummen är inte så  stora så i mitt huvud så ser jag framför mig att ha badkaret centrerat mot bakre väggen och kanske ha några snygga höga golvljusstakar på golvet.

Det skulle få plats ett handfat…men vad tycker ni? Skall vi tänka om?

Ha det så gott.

Kraam

Melinda

7 kommentarer:

Det vita dårhuset sa...

Vad roligt att få fixa badrummet!!!!
Ett projekt som kräver lite tid i valet av inredning.....

Puss på dig fialotta!!

Anonym sa...

Vad kul att få ordning på badrummmen! Vi har bara ett badrum som dessutom är under all kritik. Drömmer om två fräscha badrum... Vart har du hittat handfat och toalett? Och blandaren? Jättefina! Håller åtminstone på att samla info inför renoveringen. Kram, Annica L

Krusidull sa...

Hej på dig.
Kul men jobbigt projekt med badrum.
Jag skulle välja toalett där badet är.Vill man inte slå en drill innan badet? Och kidsen brukar ju vilja pinka mitt i badet, då behöver de inte springa genom huset. Ja du Melinda en hääärlig tid har du framför dig. Men den som väntar.... Kram Krusidullan

Stina sa...

Hej! Jag håller med krusidull och undrar dessutom om toalettstolen är amerikansk?? Då är det mycket mer vatten i och det skvätter mycket mer när man gör det man ska... om du förstår vad jag menar, men snygga är grejerna såklart!!! Kram från mig

Emmas Verden sa...

heisann Melinda :))
vi har også et bad som vi skal renovere..gleder meg til å ta fatt på det..men det blir ikke riktig enda..
gleder meg til å se hos dere..kanskje får jeg noen tips ;))
har vært på messe og handlet inn mye fint til butikken..som deg vet jeg ;))
ha en fin dag!!
klem Anne♥

Ing-Marie i Säter sa...

Härligt att få nytt! Jag skulle också rösta på en toa. Tvättstället kan man hoppa över om det är trångt. Det finns ju vatten
i badkarsblandaren. Annars finns det mycket pyttesmå handfat.

Hanna sa...

Hej! Hur gick det med badrumsrenoveringen, såg att ni höll på som bäst 2011. Nu har jag hittat dina bilder och gillar toalettstolen! Vilket märke är det?

Vänligen, Hanna. (Som renoverar, bygger ut, och har tusen val att göra just nu. Går loss totalt på 1920-talsstilen, då huset är byggt.)