måndag 2 maj 2011

Brist på inspiration…

Hej på er.

Jag har den senaste tiden haft brist på ork och fantasi då det gäller att greja hemma.

Vet inte om det har  med vår mardrömsrenovering  av badrummen att göra eller om jag bara är i en “svacka”.

Det kan vi ju alla ha lite då och då och fast man har så mycket att vara tacksam för så känns det mesta bara tråkigt och trist.

Konstigt det där… Men alldeles säkert helt normalt och mänskligt.

1

Min nya rostiga byst har blivit ställd både här och där sedan jag fick hem henne. Min favoritblomma Australiensisk viol har jag planterat i en gammal trälåda med text.

Det är svårt att inreda när inte lusten och inspirationen finns där. Man får liksom tvinga fram det någonstans bak i hjärnbarken.  Det är  ju meningen att det ska vara lustfyllt och inte kännas som ett tvång.

9

Min gamla kotavla har fått kommit inomhus. – En vinter utomhus har gjort att den numer inte stinker lagård längre.

11

Den stora caféskylten ifrån butiken gör att det blir lite värme i vardagsrummet.  Jag har länge stört mig på soffan som stod ut mitt i rummet och tog bort mycket yta. Nu har jag offrat en bit av det lilla fönstret för att få den i ett hörn och skapat rymd i rummet. (Jag vet att det är fel enligt inredningsexperter att placera soffan i ett hörn) Men jag ville ha yta så vad göra?

Helst av allt skulle jag vilja ha nya soffor…så jag håller så smått på  att bearbeta Janne med det ;-).

7

Än lever mitt olivträd som jag köpte för ett tag sedan. En gammal bulig zinkhink får agera ytterkruka.

12

Jag har en förkärlek för speglar med vackra gamla spegelglas. Eftersom jag just nu inte har något speciellt ställe för dem så får de helt enkelt stå lutade mot väggen.

Ha det så gott.

Kraam

Melinda

8 kommentarer:

Nordingården sa...

Hallå Melinda, fullkomligt normalt att DU faller i en svacka, för du har ju fint överallt, både hemma och i butiken, ngn gång måste ju din inredarkropp hämta sig=) Va fint i rummet, tycker din soffa är snyggg och det bordet till, fasen va snyggt, cafeskylten gjorde sig bra där, vacker skänk med violerna och den rostiga kvinnan, jag har en likadan men icke rostig, din var mycket snyggare!!! Mari.

hemma hos lilla mej sa...

Mmmm vad mycket fint du visar Cafeskylten var jubara så läcker.Fint med den härliga bysten i snygg rost söta blommor.Ja du har det ju bara så himla fint överallt.ja alla har vi våra svackor och dagar man kanske gör andra saker så man inte hinner.Ha nu en skön kväll.Kraam Rita ♥

lilla strandkulla sa...

Hej..alla har väl sina svackor när det gäller det mesta i livet. Om det inte är roligt så får man ju helt enkelt ta en paus..jag tycker iallfall att det är roligt att besöka din blogg!! Älskar ditt kök..ha det bra!!

Ett Vitare Hem sa...

Jag tror alla kommer i svackor men himla fint har du!
Ha en mysig kväll!
Kram/Lena

Ljusa Rum sa...

Underbart fina bilder och så otroligt inspirerande. Unna dig en liten paus så ska du se att inspirationen kommer tillbaka. Jobbiga renoveringar tar på krafterna! Och att vara kreativ jämt kan vara mentalt utmattande och krävande. Tack för en fantastisk blogg!

Måste ta mig tillbaka till din butik igen och handla! Kram Veronica (som kom och handlade hos dig med din gamla "elev" Jesper –min sambo – när du var gravid med första barnet)

Anonym sa...

Alla får vi svackor! Jätte fina bilder : ) kram Sofia

Marie - Sofias syster! sa...

Känner verkligen igen det där... Jobbigt, och inte blir det bättre av att man tycker att man borde vara nöjd, känns lite som I-lands problem... Men det är nog så att det är mänskligt att tappa inspirationen.
Kram till dig!/Marie

Lotta sa...

Hej! Jag tycker att du ska vara stolt över din blogg. Du har många besökare så antagligen är det du gör uppskattat. Tänk på allt du faktiskt gjort och inte allt du borde ha gjort!! Ha en skön vårhelg! Kram Lotta