lördag 7 maj 2011

Badrummet uppe…

Hej alla.

Tänkte äntligen visa er lite bilder på badrummet uppe. Ni som följt mig här eller på facebook vet ungefär vilken resa det har varit med våra badrumsrenoveringar.

Om jag säger så här…Första veckan så fixade rörmokaren 4 st. vattenskador i vårt hus, bla. fick de lov att ta bort ett köksskåp, såga upp en del av golvet och låta en byggfläkt stå och gå i en vecka. Sedan har det följts efter med mer eller mindre dundermissar dagligen samt lögner rakt i våra ansikten.

2

Välkommen in i badrummet uppe…den gamla dörren ska få någon typ av insynsskydd vid glaset…ingen i familjen tycker speciellt mycket att gå på toaletten här uppe just nu om vi säger så ;-). Privacy = Noll…

Jag ville ha ett klassiskt badrum som kan stå sig i många år och valde därför denna ganska så svartvita skala.

1

Lögner ifrån hantverkare, de har hittat på ursäkter för allt, alltifrån att tyvärr…det stod ingenting  i offerten att vi skulle göra väggen rak innan vi satte på pärlspontsskivorna???!!!  ( när vi upptäckte att väggen glappade) Man tappar hakan…vi som lekmän tog väl det kanske för givet…

Eller lögner såsom när jag kom hem och upptäckte att handfatet ni ser på bild var iskruvat i väggen alldeles kollosalt snett…varpå vi ringde och talade om det för rörmokaren och han kom dagen efter för att “fixa det”. När så Janne frågade om han varit tvungen att göra 2 nya hål i tätskiktet så sa han: –Nej, det gick att justera ändå. Samma kväll kommer jag hem och ska tvätta händerna i nya badrummet nere…vad händer…jo, det formligen sprutar vatten ifrån vattenlåset under pga. att han satt dit fel avloppsrör. Samma visa uppe, fel avloppsrör –vatten rinner ut på golvet.

3

Min man som vid det här laget hade fått nog av denna så kallade rörmokare… (Jag hade fått nog av honom efter de 4 vattenläckorna) ringde buggherren och sa att någon annan fick komma och byta till rätt avloppsrör.

Sagt och gjort…men för att den nye rörmokaren skulle kunna byta rören uppe så var han tvungen att ta bort handfatet igen…gissa vad vi upptäckte då??? Jo, han hade visst borrat 2 nya  hål. Dessutom så hade han inte lagt i någon silicon i varken de gamla eller nya hålen han gjort.Ni kan ju tänka er vad vattnet hade tagit vägen då…rakt in i väggen och troligtvis fixat en fuktskada i hela väggen.

4

Nåväl…detta slutar ju för guds skull inte här…när vi skulle premiärduscha så upptäcker vi att vattnet rinner ut på precis hela golvet…det är fel golvlut och på vissa plattor är det tom. bakåtlut. Efter nu timmar av samtal till försäkringsbolag, jurister, byggnadsingenjörer, svordomar, tårar och sjukskrivning samt en och annan besiktningsman så står vi i tagen att göra om alltihop.

Det var en besiktningsman hit och på besiktningsprotokollet finns 20 punkter som de ska göra om för att badrummet skall bli godkänt.

Deras lösning på detta nu är att lägga ett nytt lager med klinkerplattor ovanpå de gamla…vi får väl se om det lyckas…Iallafall ville jag visa er hur det ser ut nu innan det skall rivas ut och göras om…

******************

Det har inte varit roligt de senaste månaderna om jag säger så.

Men…så igår fick jag en rolig överraskning som inte alls har med badrummen att göra…men att göra livet lite roligare iallafall….

Jag var nämligen med på en tävling på facebook där det gällde att motivera med max 40 ord varför Jack Sparrow är den coolaste piraten.

Igår på fm. blev jag uppringd av en herre som berättade att jag vunnit första priset!!! Jag har vunnit 4 biljetter till gala och världspremiären av Pirates of the Caribbean 4 i Stockholm den 16:e maj, samt övernattning för 4 st och efterfest och hela kokabarongen!!!

Kan ni se mig där på röda mattan???Ahahahaaaa…nu måste jag ju shoppa nya kläder ;-).

Det är inte ofta gör gör inlägg numer…men ni kan ju inte klaga på att de inte är långa iallafall ;-).

P & K

Melinda = SjörövarJenny

13 kommentarer:

smultrongården sa...

Wow Melinda - rackarns snyggt!!!
Så småningom tynar de tråkiga minnena bort och du kommer bara att glädjas åt allt det fina.
Men era stackare - fy vad jag tycker synd om er:(((
Människor är inte alltid som vill... och det gör ju ont:( men, men vi blir härdade. Det heter ju så;) Stooor kram från mig, nu väntar bara röda mattan;))

Vita Falkens Lantliv sa...

Grattis vilken tur du hade:))))

Så fint badrummet blev men FYYYY FAAN vilken historia du berättar:(((

Man tror ju verkligen att fackmän vet vad dom sysslar med!!! Lider med dig!

Kram Susanne

Anonym sa...

Jag vet verkligen hur jobbigt det är när allt bara blir fel.....men det blev väldigt vackert! Tack o lov att du vann en liten uppmuntran. Kram från kusinvitamin

annaslantliv sa...

Å herregud, vilken mardröm. Jag är så rädd för allt vad hantverkare heter och nu förstår man ju verkligen att det är befogat...
Fantastiskt fint är det iallafall så jag hoppas att det kommer en riktigt bra efterträdare nu och fixar detta bra åt er!
Förutom det kan du ju hoppas på att Sparrow själv dyker upp på premiären! Drömma går ju! ;-)

Stor tröstkram / Anna

Rummet för välbefinnande sa...

Himmel vilken resa ni haft.....
Jag lider med er och förstår att du är riktigt "piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip"

Men så kan jag ju se dig där på röda mattan, hur du står o samspråkar med självaste Johnny Depp o faktiskt inte fattar att det är piraten himself utan glatt o ivrigt berättar om vinsten med din sjungande dialekt.... Och han bara gapar o undrar vad som händer!

Kram på dig!

LantlivsAnette sa...

Nääeee..det är inte klokt alltså..fy tusan vad jag lider med er..Men såå himla snyggt badrum..ojjj ojjj så fint..nu får vi verkligen hoppas att det blir ordentligt gjort snart...
Grattis till vinsten, det är du såå värd vännen..
Kraaam Anette

Linda sa...

Men kära nån, det är inte klokt hur vissa hantverkare beter sig. De där skulle ju kunna vara med i fuskbyggarna. Hua va tråkigt för er, hoppas nu verkligen att det kommer ett gäng som verkligen vet vad de håller på med och att arbetet bara tar nån vecka. Kan de sin sak så går det ganska fort.

Grattis till premiärupplevelsen. Attans va kul, och va passande för er att piggas upp lite i allt badrumsstrul. Riktigt snyggt är det iaf och det blir det ju sedan också!!!

Amanda sa...

Fy va trist med krånglande hantverkare! Hoppas verkligen att allt blir bra i slutändan för er.
Spännande med röda mattan! Grattis till vinsten!

Kram Amanda

Ett Vitare Hem sa...

Nämen fy så trist ni haft det förstår att det tagit hårt på er hoppas verkligen att detta löser nu!
Ha en härlig söndag!
Kram/Lena

Fräknis sa...

Å stackars er! Badrummet är i alla fall vannsinigt snyggt även om det måste göras om. Hoppas att Martin Timell kommer hem till er och fixar det på en vecka! Eller jag vet! Han får komma medans du flotterar dig med kändisarna i storstan!
Massor av styrke kramar till er!

hemma hos lilla mej sa...

Åååå stackars er !Vilken mardröm,ja man tror ju och vill kunna lita på människor.Men det är inte så tyvärr.Hoppas nu att allt har löst sej .Så ni får njuta av det bara så underbara badrum.Grattis till vinsten.Vad skoj att få resa bort och mysa och njuta.Ja det är du värd efter allt detta och mycket mycket mera.....Ha nu en skön söndag.Kraaam Rita ♥

Dressup sa...

Tänk att ni lyckades få hanverkaren från helvetet, vilken sabla otur! Att vara mitt upp i en renovering kan ju vara påfrestande ändå UTAN en massa krångel! Hoppas att det blir bättre för er framöver! Sen var det väl meningen att just du skulle ha den där vinsten efter allt ni gått igenom. Hoppas ni får riktigt trevligt! Hade jag öppnat min butik kunde du ha fått hjälp av mig att piffa upp dig inför turen på röda mattan.
Ha det gott!
/Anna Maria

Anonym sa...

Vilket oflyt! Men ni har verkligen fått till ett vackert badrum med karraktär.
Jag har för egen del letat runt efter vägglampor i stil med era Vita klot i glas), vad är det för fabrikat och vart har ni fått tag i era?

Mvh Anna