lördag 29 oktober 2011

Brädad av en dörr…

Ja, det var så Janne sa när jag gång på gång upprepade att jag var kär i den “nya” dörren som vi satte in i vår nya garderob uppe i sovrummet.

I lite äldre hus finns det inte så gott om garderober….vi hade några fler från början men efter tidens gång och renovering så har det bara lämnats 1 stackars liten garderob nere. Iochförsig är jag inte speciellt förtjust i garderober….inte vanliga hederliga såna iallafall. Så kläder, lakan, handdukar osv. har istället fått legat i klädskåp, linneskåp och skänkar. Fast ibland har jag drömt om att kunna ha en “walkincloset”….fast kanske i äldre stil.

Jag lovade ju er att visa det nya projektet i sovrummet och varför jag behöver sälja bort en massa saker på morgondagen loppis.

2

Innan så hade vi ett litet “bibliotek” i sovrummet där eftersom det i tidernas begynnelse faktiskt var ett kök och detta var då ett skafferi.

Men vi rev ned väggar och behöll hyllorna så  att jag kunde förvara böcker och miljarder inredningstidningar där samt, lite  annat smått och gott.

19

Efter, har det blivit en stor  garderob som man faktiskt kan gå in i. Tänk vad häftigt ändå. Den gamla panelen som vi en gång rev ner här blev sparad och nu har den återuppstått om än på ett litet annat sätt. Men det hela gör ju faktiskt det så att det ser ut som att denna garderob alltid har varit här.

17

Jag höll på länge, länge och funderade hur vi skulle kunna bygga in en garderob på bästa sätt och till sist kom jag på att det bästa är faktiskt att nyttja de hyllor som redan fanns . Det var ju hyllplan som i ett hörn men nu har det lägsta hyllplanet tagits bort och vi har istället satt upp en stång längs med väggen där jag har plats att hänga mina klänningar…jag är något av en klänningoman nämligen.

18

Det finns nog många som det skulle klia i fingrarna av att skrapa och måla denna dörr men i mina ögon är den så vacker precis som den är med sin nästan helt avflagnande yta.

Återigen är det en sak jag har haft liggandes i säkert 10 år som nu har hittat sin rätta plats.

*****************

Så med andra ord….Ni som vill fynda och gå på loppis imorgon i Säterdalen mellan kl. 12.00-16.00 är varmt välkomna.

På mitt bord kommer ni att hitta allt ifrån antika, broderade dukar och kuddfodral, gamla rostiga plåtbokstäver, porslin, plåtburkar, gamla fönster och jalusidörrar, inredningstidningar och böcker till lite nyare saker men allt i lantlig stil.

Varmt välkomna!

Kraaaaam

Loppis-Melinda

 

9 kommentarer:

annashusidingtuna sa...

Hej!
Så underbart! Verkligen en smart lösning ni har gjort, det kan ju annars vara lite knepigt att få till under snetak.
Jag skulle absolut också behålla dörren precis som den är, kanske lacka den så att den inte skräpar om den släpper flagor, det har jag testat på vår dörr och nu skräpar den inte längre.
Lycka till på loppisen i morgon!
Kram Anna

"Hemmet är min vrå" sa...

Vad fint det blev med den slitna fina dörren. Super. Kommer på loppisen i morgon, kanske kommer till 12 det blir kul. Ha det bra så länge. Kram MIMMI

Tinas vita bo sa...

Dörren är ju helt fantastisk som den är!
och mycket smart lösning!

ha en mysig helg
Kram Tina

Fräknis sa...

Å jag hade gärna kommit till den loppisen.
Hoppas att ni har det lite bättre väder än vad vi har här. Här är det tät tät dimma. =)
Kramis!

Anonym sa...

Så bra det blev med den charmiga dörren och så smart lösning där vid snedtaket! Det är många som klagar på snedtak eller låter dessa vara som förråd/kattvind men er lösning är ju toppen! Vet att jag gillade din lösnining för ditt tidigare "bibliotek" också så den bilden har jag sedan tidigare i min inspirationsmapp! =)

Hälsningar Krista i Bollnäs

godastunder-tokigaidéer Anna sa...

Säger bara super fint, snyggt och helt underbart vackert. Så avis jag blir, på önskelistan står mer utrymme till kläder men har ingen plats.

Kram Anna

Loella sa...

Hej Melinda!!

Hittade dig igen..:)och din fina fina blogg. Vad kul, nu har jag massor att läsa ifatt och MÄNGDER av bilder och inspiration att få...:)

Kramen från Loellan

Dagar hos mig sa...

Smart lösning! Den loppisen hade varit rolig, lite långt att åka bara... Hoppas att du fick mycket sålt!

therese sa...

underbar blogg =) mycket inspo!