tisdag 15 mars 2011

Min duktiga svåger…

Hej alla.

Jag  vet att jag tjatar med att visa bilder ifrån butiken men jag LOOOVAR att det inte GÅR att ta bilder här hemma just nu. Ibland tror jag att jag ska bli rent galen… Sågspån, byggdamm, Blä och hans moster har flyttat in.

Men jag vill bara visa er några bilder som Marcus, min svåger har tagit med sin kamera och sitt vidvinkel objektiv (nu skrev jag säkert fel:-). Bilderna blev sååå häftiga!!!

marcus_2

(Klicka på bilderna för att se dem i större format)

Vi är nu inne på vår tredje vecka av badrumsrenovering och är det någon som är förvånad om jag berättar att tex. rörmokarna som varit här har lyckats fixa till inte mindre än 4  st vattenläckor!!!

marcus_1

Vi har haft fläktar som stått och gått här…ett tag trodde de att de skulle få lov att bryta upp vårt köksgolv! Men då sa denna kvinna STOPP!!!

marcus

Som tur vad hade det inte hunnit bli så illa, efter att ha plockat bort vår zink och ett skåp samt att låta en byggfläkt stå på i köket i ca 1 vecka så var det torrt.

marcus_5

Att ha hantverkare hemma har visat sig vara mycket tålamodsprövande, suck.

marcus_6

Första veckan så luktade det avlopp i hela huset för att de glömt att plugga ett rör, så vi fick bädda åt Vilmer och Viktor uppe i Hannas rum.

marcus_4

Dessutom så har bygget stått stilla i mer än en vecka…ursäkter för det är allt ifrån dålig kommunikation mellan byggherren och snickarna, bilar som inte startat och jag vet inte allt. Jag betvivlar starkt på att vi någonsin efter detta kommer att släppa in hantverkare i vårt hem igen, tyvärr.

***************

Meeeeen, det blir väl bra när det blir klart …hoppas jag.

Sköt om er godingar.

Kraam

Melinda

20 kommentarer:

Rummet för välbefinnande sa...

Men, Melinda - vilken otur ni har. Ja, du prövas sannerligen i ditt tålamod du! Det är ett som är säkert. Men, du är av tåligt virke och kapabel till att ro det mesta i hamn så snart ska du se att du står där inne i badrummet och njuter och "deletar" alla dessa struligheter.
HIMMEL så fina bilder från butiken. Du har verkligen "the magic touch". Nu längtar jag så efter att komma och besöka dig så jag blir sprickfärdig. Om det ändå funkade denna sommar........
Ha en fin vecka och en stor uppmuntrans kram till dig.
Mia

Johanna sa...

Vilka underbara bilder från butiken:)

Kram Johanna

Mitt Vita Björkebo sa...

Är det där bilder från din butik??!!!
Så underbart=)..jag bara MÅSTE besöka dig...
Blir "galen" av att bara se bilderna....
Ska få lite tillökning i plånkan bara.=)

Vilket tålamod du måste besitta nu under renoveringen...,Jag har läst en del inlägg..
Hej å hå....
Hoppas det löser sig snart

Kram ANNA

Handplockat sa...

hej hopp
håller tummar och tår för att det blir ordnig så ni får färdigt hemma man blir så rastlös olycklig när det strular =)

UNNNNNNNNDERBARA BILDER från den charmigt härliga butiken ojojoj va det ligger jobb bakom fixande och trixande i DEN butiken
GRATTIS och för min del får du visa hur många bilder du vill därifrån

Stora kramen

Nanna sa...

Oj vilka underbara bilder!

SKa bli kul att se hur det blir när allt är klart :)

Anonym sa...

Åhhhhh vad härligt!

Tittar in i morgon!

Kram kusinvitamin

Åsa sa...

Vilka jätte fina bilder på din butik svågern hade tagit. Är SÅ sugen på att ta en tur till dej ;) Får väl bli i sommar.

Usch va jobbigt med hantverkare...
Men precis som du sa, så blir nog slutresultatet BRA! // Åsa

Fräknis sa...

Men oj vilka fina bilder det blev med en sån där vidvinkel grej... :) tur man inte var med själv på bilderna. Haha! Blir alldeles matt när jag läser om er renovering...vi ska nämligen börja med våran så fort tjälen går ur marken...i juli säkert. Rörmokaren står först på listan! Hjälp!
Massor av kramar i alla fall, och sen när du ligger där i badet...med rosendoft får vi hoppas...inte avloppslukt...så kommer du tycka att det var värt det!
Kramis!

Anonym sa...

Vad trist med hantverkarna.

Vad stort det ser ut med vidvinkelkamera.....nice!

Krampåre!

Photo by Maria sa...

Ja det där med hantverkare kan vara tålamodsprövande och tar det tid så blir det än värre.. Vi bytte ju fönster och det tog tiiiid så in i bomben.. Men det blir ju oftast bra i slutändan :-)

Så fint du har det i butiken..

Kram Mia

Anonym sa...

Ojojoj va grejor...där kan man väl knappt komma in.Då river man väl minst hälften med bara ändan.

topdesign sa...

Hej Melinda!!

Hoppas det blir bra. Hoppas du har bättre tur med hantverkare än de man sett på byggfällan och byggfuskarna. Skulle nog ha väldigt svårt att anlita folk som man inte känner!!

Hoppas ni får det klart snabbt nu så du får det lite lugnt ett tag :)

Kram Lena

Willewira sa...

Hej Melinda!

Det var ett tag sen du hörde från mig, men jag kände att jag var tvungen att titta in en sväng och se hur du har det. :)

Vilken underbar butik du har!!!! Tänk att få uppfylla sin dröm på detta sätt! Gissa om du sätter griller i huvudet på mig.... ;)

Det är med lite vånda jag hör om era bestyr med hantverkare. Vi är på gång och ska bygga till och om hela huset och kaoset som kommer har redan börjat i mitt huvud; var ska vi ställa alla grejer? Var ska vi bo? Hur ska vi hinna tömma huset innan alla hantverkare kommer? Hur kommer det gå? (Och inte blir man mindre nervös av din berättelse och alla tv-program om fuskbyggare som florerar just nu. Hua!!

Jag håller tummarna för er att bygget ska gå bra och att ni snart ska kunna slippa allt byggdamm.... själv fasar jag för vad som ska komma.

Sköt om dig!! Jag ska ta mig i kragen och försöka få tiden att räcka till för bloggen igen.... det är ju ett bra sätt att dokumentera bygget om inte annat. :)

En jättekram!!!!!
Willewira

PS. Den fina svarta lampan jag köpte av dig, den som du har samma fast dubbellampa.... kan du få tag i fler? Och även dubbellampan?
De skulle bli så fina i vårt kommande nya kök... :)

Pilgården-Susanne sa...

Vad jobbigt det låter!!! Det är jobbigt att renovera och om det dessutom krånglar så blir ju inte saken bättre. Vad stoooor butiken blev =) Det är så fint. Snart öppnar jag min lilla butik hemma på gården. Ska bli så kul.
Kram Susanne

Nostalgi och Rosor/ Linda sa...

Ojojj men åhhh vilket drömlanskap ett helt hav med ögongodis...
Hur fina bilder som helst..
Kraaam kram Linda

Anonym sa...

Hej melinda! Vilken otur ni haft med hantverkare! Vi har också nyligen gjort om badrummet men hade tur och fick riktigt bra hantverkare MEN man var hela tiden beredd på det värtsa efter alla hisorier man hört...
NU får du träna "stå-ut-färdigheter" som det så fint kan heta så hoppas jag att ni blir klara snart!
Trevlig helg!
Anna Maria

Made by Ina sa...

Ojoj så mycket fint man ser!!! ;)

Livet på landet sa...

Vilken underbar butik..här skulle jag kunna gå & strosa i flera timmar!

Kram Helena

Ullis/Leva på landet sa...

Tråkigt när det inte går som det ska. Hoppas att det löser sig. Underbara bilder från butiken.

kram Ullis

Levindas Värld sa...

Oj,oj, oj så väldigt mycket fint du har i din butik!!!

Så ljuvligt :)