torsdag 14 oktober 2010

En natt på soffan…

har det blivit för mig och maken eftersom vi för tillfället inte har något sovrum :-).

Nu är nämligen Vilmers rum klart (vårt gamla sovrum). Målade golvet en tredje gång igår kväll. Nu återstår bara det roligaste….att inreda det :-).

Vi har ca under en veckas tid levt med möbler runt om i hela huset och det håller på att göra mig galen vill jag lova….dessutom så är vår diskmaskin sönder som grädden på moset och vi inväntar en servicetekniker först i nästa vecka! Tänk er den härliga synen, möbler och grejer överallt samt 6 stycken inneboende som lortar ner ex. antal tallrikar , glas och bestick om dagen. Jag vill lova er att ingen skulle vilja komma och hälsa på oss just nu :-).

7

I  tisdags (min lediga dag) så slet jag ut den äckliga plastmattan som var i vårt sovrum och till min glädje så insåg jag att de för en gångs skull inte hade spikat i en miljon spik i någon masonit som jag behövde dra ut. Det var bara att slita. Eller bara och bara…det var inte så himla lätt eftersom vi fortfarande hade vår stora tunga säng + lite andra möbler där som jag liksom fick skuffa runt, runt.

2

Så här ser det ut efter 3 omgångar  med ljusgrå färg på trägolvet.

3

Här är fondväggen med stjärnorna jag målat. De gjorde jag i word och förstorade så att jag hade en mall och gå efter.  Först så bestämde jag mig för att måla de vita fälten i en ljusare nyans av den grå…men när jag hade gjort det så ångrade jag mig och målade det vitt istället.

5

Det var meningen att jag skulle texta lite svagt bakom stjärnorna. Eftersom Vilmer är duktig i Matte och väldigt intresserad så tänkte jag mig att texta Einsteins relativitetsteori på det vita fältet…

6

Men det såg så snyggt och rent ut att jag inte ville förstöra det.

Istället kom Janne på att jag skulle använda mig av en griffeltavelfärg på stjärnorna. Det innebär att han själv kan skriva på dem om han får lust :-).

Som sagt…nu återstår det roligaste av allt….att inreda det!

Jag har målat de möbler han ska ha med in i det nya rummet så att det verkligen ÄR klart.

Visar er nästa gång hur det blev med allt på plats.

Sköt om er nu.

Kraam

Melinda

17 kommentarer:

Lantligt i smultronbacken sa...

Vilken skillnad. Jättefin golv blev det. Och smart att använda griffelfärg på stjärnorna.

Kram

Snögården sa...

Hej!
Vad snyggt det blev. och så fick jag en idé till sonens rum.Har precis målat en vägg grön där men det blev så fasligt grönt visserligen älskar han grönt men det blev lite väl. Tack för tipset.
Kram Anni

Rummet för välbefinnande sa...

Jättesnyggt Melinda!
Du är verkligen otrolig på inredning du! Så kul för du får till din egen stil också.

Har också en son som är en "matte-kille" så det där med relativitetsteorin får jag nog fundera på om jag inte kan göra något kul med någon gång. Slog mig precis att han skulle behöva ha ett matte-smycke i silver. Japp, så var jag igång igen då - idébanken blir lätt överfull *ler*

Ha det så bra!
Kram Mia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Lyckosten Wilmer, vilket fint rum han får! Blev så fint med det målade golvet och stjärnorna på väggen. Vet hur det är och leva i sån röra, fast vi hade ju köket som frizon. Där fanns inga extra-saker. Har skruvat upp krokbrädan från dig, det blev jättebra. Tack goa Melinda att du skickade på posten, nu fick jag precis den brädan jag ville ha.
Kramar
AnnaMaria

Sussi / Sussinghurst sa...

øj, hvor er det blevet fint, fantstisk stjernevæg.

Ett hus i vitt sa...

Åh mamma mia vilket härligt rum att sätta tänderna i :-D!! Snyggt med stjärnorna! Kram, Anette

Anonym sa...

Riktigt fint Melinda, vad duktig du är.
/Sofia

Marie sa...

Oj, oj, oj vilket snyggt rum han kommer att få! Du är så himla duktig Melinda! Ser med spänning fram emot fler bilder!!!

Ha en trevlig helg!
Kram Marie

Photo by Maria sa...

ÅHHHHH!!! Vad snyggt!! Han kommer aldrig att gå ur sitt fina rum.. Blev supersnyggt!!

Kram Mia

Anonym sa...

Vilket fint rum! Både väggar och golv. Han är nog bra sugen på att flytta in, sonen.

Ha en bra dag! /Heléne

Fräknis sa...

Men wow! Jag har länge länge länge funderat på hur jag ska göra om min lill killes rum. Med tankte på att dom blir äldre så vill jag inte göra det för puttenuttigt. Men detta var verkligen helt suveränt. Åh vad inspirerad jag blev. Tack så mycket! Du borde jobba som stylist...också!
Kram & trevlig helg!

Anonym sa...

Såååå fint, verkligen !
Blir kul att se med alla möblerna, Lyckost Wilmer, jag hade gärna haft det rummet!
Lampan jag köpte hos dig, blev verkligen superbra, den fick plats trots innanfönstren :-)
Ha en skön helg // Kicki

LantlivsAnette sa...

Nämen jisses vad fint !!! Himmel vad du är flitig, jag hade aldrig börjat att måla stjärnor..du vet, jag har så bråttom, bråttom alltid !!
Jag skulle så hemskt gärna vilja ha ett rutigt golv, men tar mig aldrig tid till det..någon gång kanske, för det är ju så fint, som du gjort i ditt kök..
Ha en fin helg vännen
Kraaam Anette

Malmkakan sa...

Wow! Snablans vad snyggt. Åhh, nu väntar man med iver att få se fotsättningen med möbler och pyssel.

Kram, Cecilia

Englagård sa...

Så snyggt det blev. Jag har bara en fråga, blir det inte halt när man målar trägolv. Jag har aldrig provat och min sambo påstår att vi slår ihjäl oss om vi målar våra trägolv.
Karina

Ullis/Leva på landet sa...

Så snyggt det kommer att bli. Gillar din fondvägg.
Ha en bra vecka!
kram Ullis

Elin sa...

jag älskar fondväggen! verkligen jätte fint :)