tisdag 14 september 2010

Siden, sammet, trasa, lump…

Dessa ord kommer från en barnramsa då jag var liten.

Så mycket sammet och siden kanske  det inte finns hemma, men dessto mer av trasa och lump kanske ;-).

Jag har sagt det förr och jag säger det igen.

Det som är lump för någon kan vara en skatt för någon annan.

1

För en tid sedan så var jag med en god vän hem till hennes föräldrahem som nu hennes syster har tagit över. Jisses vilket vackert hus det fanns på den gården!!!

Bland det vackraste och största jag sett….tänk er pardörrar överallt,  tom. till trappan upp på övervåningen.

2

(bara älskar detaljerna på denna gamla plåtburk)

Tyvärr så håller huset på att rasa samman då taket har stått och läckt in i ca 20 års tid. Jag får verkligen hjärtesorg när jag ser sådant.

3

Hennes syster har inget intresse av de gamla saker och möbler som fanns så vi botaniserade där i ca 5 timmar.

Gissa om jag var i Himlariket?

4

Där fanns allt i från gamla bröllopsklänningar i koffertar från 1800-talet till gamla möbler ifrån 1700-talet. Jag hoppas att de hinner ta ut det mesta innan huset ramlar omkull alldeles.

Ni som ser på Arga Snickaren på TV vet att de har  ett fackligt skyddsombud med i programmen ibland.

5

(den här bilden får stå för sammet och siden)

Om han hade sett hur vi gick bland all bråte och klättrade på möbler som stod i rum där faktiskt väggarna hade rasat in…ja, då vette tusan vad som hade hänt ;-).

Snälla E lät oss hållas i vår skattjakt och jag fick med en del saker hem som synes. Vissa av dem har jag haft sedan förut och annat är “nytt”.

Iallafall så ska jag dit någon dag och köpa av henne en järnsäng med porslinshjul. Var jag ska ha den har jag absolut ingen aning om :-).

Men om jag kan rädda något ur detta en gång så vackra hus så är jag glad.

Sköt om er.

Kraam

Melinda

14 kommentarer:

Inspiration i vitt sa...

åååå herre guuuuuuu vilken upplevelse du varit med om jag tror jag svimmar. Förstår att det värker i ditt hjärta med tanke på allt som faller. Hoppas vrkligen att du kan hinna ta hand om lite saker och interiör innan det rasar. Allt du visar är helt fntastiskt vackert. Kram vännen/Ingela.

Hem och Lycka sa...

Å jösses, tänk att få vara med om det..

kram Mia

lottens vita och gröna sa...

jisses amalia vilken dröm alltså
kan se dig där melinda botaniserandes bland bråte som du sen sätter i rätt sammanhang och då blir det sammet, vilken lycka bäjbi!
enköpingstrippen har gått oss om intet då vi måste låta en husbyggande kusin bo där då hans eget bygge inte kommit i tid...såååå vi får slå våra huvuden ihop och hitt på nåt annat!!!

varmkram lotten

Sussi / Sussinghurst sa...

jamen en jernseng med porcelænshjul kan man da altid bruge, ihvertfald kan jeg godt forstå at du måtte eje den - og du finder helt sikkert en anvendelse.

Nattmia sa...

Vilken skattkammare.. Hoppas allt räddas innan det är för sent..
Du hittar säkert en bra plats till järnsängen..

Kram Mia

LantlivsAnette sa...

Åhhh vilken lycka att få gå där och kolla på allt, sååå fina saker du hittade...jag har aldrig fått den äran att gå in i ett ödehus och kolla..Järnsängen är ju bara ett måste, jag förstår att du köper den..kan du inte plocka med dig några pardörrar bara så där i farten också..innan de förstörs alldeles..
Kraaam Anette

Marie - Sofias syster! sa...

Men vilken grej!! Häftigt! Som att finna en skatt!

LantlivsAnette sa...

Gomorron vännen !!
Jag skrattade lite för mig själv nu då jag läste din kommentar hos mig..exakt så är det..man blir såå jäkla hemmablind fort, vet du jag har redan vant mig vod skafferiet...I början så hajjade man till varje gång o blev så där lycklig då man kom hem..men känslan försvinner så himla snabbt..
Men nu har jag ju mitt kylskåp att glädjas åt innan jag blir blind där också..fniss...Kika in sen så får du se,,
Såå himla synd att pardörrarna i det där öde huset var så himla höga..Pardörrarna jag köpte i somras på loppis var turligt nog bara 225 höga, så de passade ju perfekt mellan köket o matsalen..
Ha nu en toppen dag vännen
det är ju Fredag...tjoohoo, veckans bästa dag !!
Kraaam Anette

Nordingården sa...

Hallå Melinda, wow, vilket ställe du beskriver, så skulle man bo, utan takproblem förstås... ursnygga saker, dockan och tavlan, gud va fin den var, ha en mysig hösthelg!! Mari.

Fågel Blå sa...

Åhh vilket underbart hem!
Vilka fina saker!
Där skulle jag trivas!
Ha en fi n helg!
Kram Kathrine

Malmkakan sa...

Jissess, vilken dröm att få gå in där och vältra sig...

Underbart och inspirerande inlägg och foton som vanligt.

Ha en underbar helg!

/ Cecilia

Fräknis sa...

Å Lyllos dig!

Tänk att få smyga runt där inne och få öppna gamla väskor och få resa flera hundra år bakåt i tiden. Järnsängen...ja den är ju snygg vart man än ställer den.

Ser fram emot fler fina bilder,

Trevlig helg!
Kram Malin

pippigul sa...

Åh tänk att hitta en sån guldgruva!
Ja det som är lump för någon kan verkligen vara en skatt för någon annan!
Jag har en utlottning av vintagehalsband på min blogg! kika in om du är sugen!
kram Tessan

Anonym sa...

Hej Melinda!
Hanna heter jag och ar lillasyster till K och E. Visst ar var "gamla byggnad" en guldgruva. Jag har fiskat manga fina gamla ting fran det huset. (inrednings kar som jag ar) Glad att du ska kopa den gamla jarnsangen sa den kommer till "anvandning". Forstar att det gor ont i hjartat pa dig nar du ser att huset haller pa att forfalla med alla dessa fina gamla ting som star och blir forstorda. Har inte varit dar pa ratt lange nu eftersom jag nu mer bor i USA. Men jag skulle vilja ha det gamla golvet i hallen pa overvaningen i mitt sovrum. Sa fina breda gamla tra plankor som har san fin gra farg, de kanske har blitt totalt forstorda nu dock. =(
Anyways, ville bara saga att jag ar glad att du fyndade i vart gamla hus och jag hoppas du hittar en bra plats for sangen.
Ha det bra!
Halsningar Hanna