tisdag 3 november 2009

Ge mig en större butikslokal NU!!!

Hej alla godingar.

Fortfarande är det galet värre och det är svårt att kryssa sig fram mellan kartonger och saker. Min förhoppning är att det ska bli ok under veckan, hehehe…

13

Just nu känns det som att det är lika mycket saker hemma som det är i butiken och det gör mig till ett mindre monster.

Och när jag kunde haft tid att fixa och ordna i helgen eftersom det varit röd dag och stängt…jo, då får jag en migrän som varar i tre dagar…så var det med det bara.

14

Hur är det med er. ..Har ni  lika stor ork att städa då det är mörkt ute om dagarna?

Nu när vintertiden trätt in och mörkret faller tidigare och tidigare för varje dag som går så känns det som sena natten när man kommer hem.

15

Jag menar, det borde ju  inte vara något annorlunda för tiden är ju  densamma…men ACK så svårt jag har för att få fingrarna ur och ta tag i hemmet, BAHHHHH!!!!!!

17

Kan någon snäll människa som älskar att städa tala om för mig huuuur jag ska hitta orken till det? Har ni några specialknep kanske?

IMG_7394

För att demonstrera när solen går ner hos oss nu så tog jag dessa kort idag utanför Vilmers Fritids…ibland är man glad att man släpar runt på kameran jämt och ständigt. 

IMG_7397

Klockan är här halv fyra på eftermiddagen och solen håller på att gå ner bakom skogen på andra sidan sjön.

Sköt om er!

P & K

Melinda

23 kommentarer:

Karin Krut sa...

Hmm jag skulle kanske komma och lätta lite på din börda och ta hem lite saker till mig ;) På tal om städning.. mitt knep är att strunta i att städa hihihi... ;) Näärå eller joorå, alltså jag städar inte så ofta som jag skulle önska, man bli ju lätt psyko på alla dammråttorna till slut när dom börjar bli för närgångna och då brukar jag braka runt med sugaren en stund ;)
Ha det gött

Kraaaam Karin

Photo by Maria sa...

Städa ja.. Det finns ju roligare saker att fördriva tiden med..

Snygga bilder..

Kram
Mia

Erika sa...

Heiijj!
Jag är nog väldigt lik Karin Krut, dammsugaren åker fram när humöret finns där men framför allt när "råttorna" blir fööör närgågna...
Men då det låter som att du har många järn i elden, med varor, hem och allt som händer...Försök ta dte lugnt och ta dagen lite som den kommer :)
Det lättar ju lite på migränanfallen, som inte alls är roliga att få :(

Men jag kan släppa en snäll liten sten åt dig, du har en uuunderbar butik med en massa fint! Och dina bilder är så vackra och inspirerande :)

Många Kramar.
-Erika-

Levindas Värld sa...

Hej!

Angående städningen så har min sambo dragit igång en rensning hemma där vi har rensat ut massa onödigt som underlättar städning och förvaring. Sen har han gått och köpt en självgående dammsugare som är toppen!! Knäpper igång den så städer den själv, superbra grej och man kan pyssla med annat än dammsuga, perfekt :)

Annars är jag rätt mkt av den sorten att lite damm utgör ingen större fara, man kan lägga tiden på så mkt roligare saker än att städa oftast...haha!

Lycka till!

Bibbi sa...

Vilka härliga bilder! Kan du inte öppna en affär här i Umeå...? Vi saknar verkligen den typen av butik.... ;)
Städa ja, det går ju bra att hålla undan i de flesta rummen, men jag har ett "Kreativ kaos" rum som nog ALDRIG är städat ordenligt de senaste åren....
Så varför inte se hela huset på det viset?
Ha en bra fortsättning på veckan och ta det lite lungt, du ska orka med advent också...
Kramar

Det vita dårhuset sa...

Jahaa du gummsen......Det där med städa ska du ju inte ta upp med mig som är en städfreak :o)

Jag städar med feber, jag städar fast jag absolut inte har tid, jag sttädar fast jag har magsjuka.....

Ja, du ser! Jag bara ÄLSKAR att städa och kommer jag hem till någon som har en del att plocka med..ja då kliar det i Erikas fingrar.

Så kanske damen skulle ta att bjuda hem mig ändå !!!!!!!!!!!!!!!!

*****SKRATTAR IHJÄL MIG************

Flåt att jag kom och störde dig gumman! Du vet....Jag är såååååååå tom i bollen :o)

Men nu jävlar ska det hjälpas..ÄNTLIGEN ***ler med båda sameknölarna***

Ha det gottis vännen och puss på dig och din familj!

Kramen Erika

Det vita dårhuset sa...

Förresten så är du heeeelt otrolig som klarade av att ta så underbara bilder i alla dssa kartonger!!

Det betyder att jag kommer att städa och du fota då eller ..**fniss**

Love you!!!

Gammelbålsta sa...

Hej!
Jag förstår att du har mycket att fixa med i butiken.. såg mängden kartonger några dagar sedan..
Vilka bilder på solnedgången.. Så vackert. Angående städningen har jag inget tips att ge eftersom ingen annan än jag ser skiten här hemma.. kanske ett tips... låt bli att städa och gå till jobbet och njut av din underbara butik. De övriga i familjen kan städa, förhoppningsvis, om smutsen döljer TV:n i alla fall...
Ha det så bra hälsningar Aydan

Elisabeth - anyhow.se sa...

Jag stuvar undan så fort jag bara kan - jag har en liten hög oarkiverat-dåligt-samvete där borta, långt där borta! ;)

LantlivsAnette sa...

Halloj vännen...jag sitter i hotell lobbyn nu o bloggar, fyyy tusan vad jag längtar hem..det här var det värsta jag varit med om faktiskt..att slussas iväg till en annan ort 30 mil hemifrån, känner inte en kotte..det är inget för mig, skitjobbigt..tänk vad man ska måsta gå igenom i livet..just nu känns allt bara övermäktigt...puuhhh...
Men nu är det ju onsadg o fredag förmiddag får jag åka hem..
Migrän lider jag också av, har du provat eaze på apoteket, kanon tabletter..
Ha det gott min vän
Kraaam Anette

Pilgården-Susanne sa...

Städa är inte roligt, bara om man möblerar om....det vardagliga putsandet är inte skoj. När jag blir frustrerad över dammet brukar min gubbe säga åt mig att ta av mig glasögonen så att jag inte ser allt, men du som inte har glasögon......
Kramis Susanne

sara på hedepipan sa...

Underbara solnedgångar!
Ja städa börjar jag ofta med när jag pysslar med något och ska ställa ordning någonstans. Då sprider sig mitt plockande och jag har snart gjort ett helt rum och så kanske man har saker över som man ställer någon annanstans och så blir det städat där.

Kram sara

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Härliga foton på solnedgången, vilka färger. Migrän är inget kul, jag har det också, och det får man förståss när man minst vill ha det. Städa är jättetöligt den här mörka årstiden, fördelen är att det inte syns så bra det man fuskat..fniss. Jag tar ett redigt ryck till advent sen sveper jag över lite fortare. Du har alldeles för mycket runt dig nu med alla varor, glöm inte och vila dig lite också vännen.
Goa kramen
AnnaMaria

Rummet för välbefinnande sa...

Åhhh gumman, nu känner jag verkligen med dig. Vet ju precis hur det är i butiken, hemma och framförallt i huvudet den tiden på året.......
Tänk ändå om jag bott närmare så jag kunnat komma och hjälpa dig. Migränen är ju så typisk när det är mycket också får man några dagar att koppla - VIPS så kommer det som ett brev på posten.
Ja, var verkligen rädd om dig nu. Lätt att säga, jag vet, men var rädd om dig.
Alltså, den där glasskålen på fattigmanssilverfot...... Himmel så fin den är och jag bara vill ha känner jag - faktiskt i hela kroppen känner jag det!!!!!!!
Underbara kort! Tänk att det finns så vackert omkring oss varje dag, och det bara är där. Är glad att du tog dig tiden att stanna och se och ta kort på det....... Gott för själen!
Stor stor kram till dig!
Mia

blomsterboden i skanör marie sa...

Vilka härligt inspirerande blider. Var ifrån kommer den otroligt vackra glasskålen med fattigmanssilverfot, Vill bara ha=)
Din ork kommer när du minst anar och du har fått lite mer ordning på alla din underbart vackra saker.
Kämpa på.....

Kramkram marie

Emmas utsikt sa...

Hejsan, jag tror inte jag har varit här förut? Så fint du har det. Jag ska kika runt lite till och kommer helt klart snart tillbaka.

Ha en fin kväll...

PS Skaffa städtant. ;)

Wiveka sa...

Jag tycker absolut du skall ta in städhjälp. Låt en firma komma och röja runt och göra det skinande rent innan jul. Med avdraget för hushållsnära tjänster betalar du ju runt 150 kr i timmen. Jag lovar att det är värt det att få en ordentlig grund att fortsätta på själv sedan. I måndags var de här och tvättade alla fönster och städade så att nu kan man spegla sig innuti micron. Jag har haft veckostädning tidigare men det har en tendens att bli mindre och mindre städat vart efter veckorna går. Städhjälpen blir kanske hemmablind eller så behövs det en rejäl satsning då och då istället för att göra riktigt rent.

Mitt skabbiga chica hus sa...

Du den där fattigmansskålen är ju bara to die for!!!!! På första adventsmarknaden kommer jag och hälsar på igen, dock med en alltför skral kassa:o(

Mamma råkade säga nåt om att hon varit inne hos dig så jag håller tummar och tår att det blir ett paket till mig under granen i år...;o)

Snälla snälla kan du inte fota mer bilder på allt nytt som kommit in så jag kan få dregla en stund till, jag kan verkligen inte se mig mätt. Det behöver inte ens vara fina bilder, så lägg in ner nån tid på det utan jag dreglar även av kartonghögar med lite fina prylar i bakgrunden;o)

Kraaaam
Mia

Brunkullan sa...

Vilken underbar dukning! De tallrikarna var verkligen fina:)
Susanne

AkH sa...

Nej, att städa är inte alltid så roligt- nästan aldrig roligt... Har tyvärr inga knep! Härliga bilder du visar!
Vill passa på att tala om att jag har bytt blogg till
hemochting.blogspot.com
välkommen och trevlig helg!
Anna-Karin
hemochting

matildamix sa...

Hejsan! mamma :-)
Jaa, den är jätte varm faktiskt..
därför jag tog den!
Hihi, tack ska du ha! Jag längtar tills jag får se dem andra ju..

och tack jag blir såå himla glad när jag får beröm för sminkningarna!! det är jätte kul.
Jag saknar er jätte mycket. Älskar dej!

Änglarnas hus sa...

Hallojsan!
nej, städningen har inte högsta prioriteringen just nu..det e ju becksvrt när man kommer hem som tur är..då ser jag inte alla dammråttor som är på besök..men sen kommer helgen..ve o fasa..dagsljus!!

Lejde in en 19-åring i fredags som gladeligen städade huset för 200kr(dotra) det hade bara tagit henne EN timma!!
Var nog mer effektiv än mig!!

Hon skulle göra det varje fredag i fortsättningen..(mot beatalning..förstås..)
Det var såå fint och skönt att det var gjort!!

Ha det gott!
Kram Sanne

VIT och PASTELL sa...

Hej! Ja visst blir man lite komig när mörkret lägger sig som en dimma i hjärnan i november. Trist men sant.

Vilken underbar solnedgång!

Kram Maria