tisdag 8 september 2009

Två flugor i en smäll…

Hej alla härliga människor.

Jag behöver knappast beskriva för er vad bloggen betyder och främst vad den har gett med sig.

Med det sagt så gör jag det ändå ;-).

41

Jag har träffat människor som blivit vänner för livet känns det som, även de jag inte träffat ännu kan jag känna en oerhörd samhörighet med. Dessa personer hade jag aldrig lärt känna om det inte var för bloggen.

I bloggens värld finns de som har precis lika “knasig” inställning till allt vad inredning är som jag…

2

Såna som precis som jag kollar efter läckra soptunnor i en skräckfilm istället för att att titta på handlingen…såna precis som jag som bara älskar att titta på Astrid Lindgrens alla filmer för att husen och miljöerna är så vackra och mysiga. Nåväl…jag älskar ju allt med allas vår Astrid, men miljöerna gör mycket till.

2 3

Under den tiden jag har bloggat har nya vägar och möjligheter uppdagats. Vissa vägar har tagit en avkrok och visat sig varit “inte alltför” bra, medans andra vägar har fört in mig på nya spännande äventyr.

Ett av dessa äventyr kommer att vara för mig att dra igång min Webshop som länge varit “nästan” klar.

Och det är där ni kommer in.

Jag har nämligen länge gått och fnulat på det här med frakten. Det finns ett otaliga webshopar ute idag med allt i från fraktkostander på 49 kr och uppåt 100 kr. Det jag skulle vilja veta av er som läser min blogg är hur just DU skulle vilja ha frakten?

Skulle det tex. vara bättre att varje paket gick iväg med den egentliga fraktkostnaden? Alltså, efter vad paketet väger och postens portotabeller?

Det kan innebära att den som kanske bara vill beställa något litet eller något som kanske inte väger så mycket…ej heller behöver betala så mycket i frakt. Ett exempel…Nä jag har skickat iväg en mailegkanin i strl small så har den frakten gått på 12 kr!!!

Detta kan ju också innebära att den som vill beställa mycket eller tunga saker får betala därefter…men aldrig mer än Postens angivelser såklart. Ett stort och tungt paket går idag väg som postpaket och kostar 150 kr i frakt.

Man kan som sagt både tjäna på det och kanske få betala lite extra beroende på hur mycket man beställer. Men man betalar ej aldrig för mycket heller…Ett rättvist system kan jag tycka.

Frågan är ju vad ni tycker?

Dessutom så har min blogg de senaste dagarna passerat 200 000 besökare! Kunde jag aldrig ana när jag började med den. Ett stort tack till er alla!!!

03a

(foto: Helena Blom)

För att vara med och tävla så vill jag att du väljer på de alternativ jag kommer att rada upp.

Du behöver ej heller ha en egen blogg, bara du lämnar din mailadress.

Ni som vill få dubbel vinstchans länkar denna tävling till sin blogg och meddelar detta i kommentaren. Detta för att jag ska få ett sådant stort underlag till undersökningen som möjligt.

Priserna då?

17819

Som första pris kan du vinna denna läckra kupa i fattigmanssilver med text på från Jeanne Dar´c Living.

8

Andra priset är ett kors och tredje priset är ett vackert stort kort från samma ställe.

18270

Denna tävling och undersökning är viktig för mig så därför kommer den att hålla på September ut för att jag ska få in så många röster som möjligt.

Alternativ 1: Jag vill ha ca 1-3 olika fasta fraktkostnader.

Alternativ 2: Jag skulle vilja ha den egentliga fraktkostnaden för vad det kostar att skicka just det paketet.

Alternativ 3: Jag bryr mig inte så mycket om fraktkostnaden utan handlar där jag hittar det jag vill ha till det pris jag vill ha.

Alltså välj mellan 1,2 och 3 och eller kom gärna med egna synpunkter.

Tack på förhand och lycka till!

Varma Höstkramar till er.

Melinda

223 kommentarer:

«Äldst   ‹Äldre   201 – 223 av 223
Lisbeth sa...

Hej!
Alt nr 2, mest rättvist för alla... De som har handlat jättestort, kan kanske åka och hämta som alternativ!
Sköt om dig!
Lisbeth

Tidsmästarinnan sa...

Hej där Melinda!
Vad kul, nu svarar jag innan jag har kikat vad andra tycker men sen måste jag nog ta en titt, spännande att se vad andra tycker fungerar bäst!
Jag tycker alternativ 2. Ibland kan det ju vara så att man hittar bara det där lilla som är så fint... då drar åtminstone jag mig för att slå till om portot är 69 kronor till exempel.

Jag länkar till din tävling hos mig! Vilka supervinster!

Kram på dig
Susanne

Sofia sa...

Hej Melinda:))
Jag vill gärna vara med i tävlingen och röstar på alternativ nr 1. Har beställt en hel del på internet och tycker att det verkar vara bäst med fasta fraktpriser. Fast egentligen så, hittar man något som man verkligen vill ha så såpelar det inte så stor roll vad det kostar, sålänge frakten inte är alldelles för dyr.
Hmm..ja de va svårt de där men jag tror nog ändå att nr 1 verkar vara bäst och smidigat för både dig och kunder.
Det blir nog bra hur det än blir:-)
ha de så bra.. Kram Sofia

Sofia sa...

Glömde skriva min mailadress ifall jag skulle ha turen o vinna:-))
zofia19@hotmail.com

Åsa Nilsson sa...

Alternativ 2.

Hoppas på tur!

mvh Åsa

Sara sa...

Hejsvejs!
Jag röstar på alternativ nr 2. Jag skulle definitivt handla mer småprylar på nätet om frakten var mindre.

PS. Vilken vacker och inspirerande blogg du har!!

/Sara (sara_helena@hotmail.com)

Jessan sa...

Hej! Alternativ 2 tycker jag verkar bäst...Hoppas du haft en underbar sommar! / Jessan

Anonym sa...

vilken drömvinst!!!! hoppas på lite tur:-)
jag väljer alternativ 1, tror det blir bäst i längden faktiskt.

ha det gott, och vilken underbar blogg du har att läsa.

Kram Anna

Ann-Charlott sa...

Hejsan! Vad härliga blogg du har!
Är med på tävlingen och lagt ut länk och bild hos min blogg...

Svårt men säger Alternativ nummer 1...
Trevlig veckan /Lotta

Lily sa...

Alternativ 2 passar mig...

Vilka fina priser! Klart jag vill vara med i din tävling :D
Länkar..

Kram Lily

Marias lilla Skafferi sa...

Hej Melinda!

Tänk vad bloggvärlden är liten egentligen, oavsett vilken favoritblogg av de mina jag kikar in på så har alla länkat till din tävling..! Det måste vara roligt med så många besökare och så många avtryck och intryck av olika sorters människor men alla med ett och samma intresse!!

Jag tycker din blogg är fantastiskt fin, jag har följt den lite "i smyg" ett tag nu. Man blir inspirerad av dina bilder och dina ord, det är som den ljuvaste musik!!

Vad roligt med en webbshop, det vore väl en dröm för många av oss?! Själv funderar jag på "en verklig en" men än är vi inte där, så tills dess njuter jag av er andra och era butiker!

Lite tips och idéer från mig till dig, kanske har du redan anammat dem på egen hand, i annat fall kanske de kan vara till hjälp..

*Skicka med ett kort med reklam/en hälsning med varje paket, kanske spar jag det så jag kommer ihåg dig och handlar igen eller så ger jag det till någon vän som också upptäcker din butik och handlar hos dig! Ett kort på någon vacker miljö som du själv fotograferat, allt ifrån en vacker bild på din New Dawn till jag vet inte vad..

*Månadens vara, ha alltid en vara som är lite prissänkt, det lockar många kan du tro! Man köper "bara för att det är billigt" och så köper man lite till när man ändå håller på..!

*Skriv egna skyltar med hjälp av griffeltavlor, fotografera och lägg upp dem på din sida så ser det ut som att du har handskrivit på din blogg, det är såå charmigt och personligt!

Det här med frakten.. Ja, det är svårt men vad som är mest rättvist bör vara att man betalar vad det faktiskt kostar med någon form av övre maxgräns, givetvis. Om jag köper 20-30 saker av dig för tusentals kronor så kanske jag skall bli belönad som "bra kund" och bara behöva betala ett maxpris. Visst, det är en fördel men hur många handlar egentligen för så mycket..? Och de flesta köper några saker som inte väger jättemycket och du får ner ganska mycket i en max-2-kilo-låda som posten har som brevgräns och då hamnar vi ändå bara på 72 kronor plus 12 kronor skrymmande..

Å andra sidan..

Jag köpte nyligen att paket från Danmark, det blev nästan 200 kronor för utrikesporto därifrån, i Sverige hade det enligt postens portotabell blivit ett paket på fem kilo, och hur många webbutiker har en sådan hög portokostnad..? Men som du själv säger, skall man behöva betala mer än 12 kronor för att få en liten Maileg-kanin hemskickad..?!

Summa sumarum..;

Ha en maxgräns för vad posten räknar som brev, låt de som köper "något platt och litet" bara betala för det lilla och ha sedan en fast portokostnad för alla paket som du skall skicka, typ 60-70 kronor oavsett vad paketet väger.. Och givetvis en liten paragraf, "vid köp över 20 kilo tas extra portokostnad ut", du skall ju inte behöva betala en massa extra bara för att någon köpgalning vill handla hur mycket som helst, då går ju din vinst förlorad!

Alltså; en liten kombination av alla dina förslag! Ditt sunda förnuft kommer du långt med, och i kombination med postens porttabell kommer du ännu längre!

Kramåhejfrånmej,
Maria

PS; glöm nu inte att kika in på min blogg oxå!!

Inspiration i vitt sa...

Hej Melinda, nu var det att i grevens tid jag hann med din fina tävling. Jag röstar på alt nr 2.
Kram på dig/Ingela.

Lisa.L sa...

hej! jag röstar för alt nr 1 =) och vill ju självklart tävla ! Länkar också.. kram kram

Camilla sa...

OOOps!!!nu höll jag på att glömma tävla om dina fina priser...
Ang. frakter så tycker jag som själv beställer massor på nätet att det är skönt med fasta priser.
Nu håller jag tummarna för mig själv!

kram
Camilla
kamilla99@hotmail.com

Villa Solberga sa...

jag säger alternativ 2, jag kan ibland tveka att köpa "småsaker" på nätet för att frakten är större delen av köpet så då kanske man istället letar lite extra ifall det finns någon butik i närheten som man kan köpa varan i istället.
Jag länkar till min blogg oxå.

/Jenny

My home is my Castle sa...

Jeg går for alternativ 2...
Sikkert vanskelig å vite hva man skal ta...

jeg blir veldig gjerne med på trekning.. FOR noen flotte gaver :))
Linker såklart...;)

Klem,Kari

ängeln i vitt sa...

halloj Melinda!

Himmel vilka vinster alltså. Det här med frakten är ju svårt men jag väljer nr 1. Ja, nu är det bara att hålla tummarna riktigt hårt då :)

Kram på dig / Carina

Annika sa...

Hej,
vilken mysig blogg jag hittade till, har aldrig varit med här förut.
Självklart så vill jag vara med så här i slutet och tävla, länkar inne hos mig.

Jag skulle nog föredra alt 2, ibland drar man sig för att handla ngt litet bara på g av frakten.
I andra hand alt 1 med fasta priser för tre olika storlekar/vikter.

Nu ska jag hoppas på tur/Annika

millasv sa...

Hej,
jag tycker nog att alternativ 2 är att föredra. Det känns lyxigt att kunna beställa små saker lite närhelst.. istället för att behöva spara ihop så frakten känns överkomlig.

Mvh
millasv

milla_s74@hotmail.com

PS. Du har en himla fin blogg :)

OlgaA sa...

Oj, jag rakade radera länken på min blogg men det fanns tills kl.20.00 ungefär=)

Anonym sa...

Hej och tack för en fin blogg, har ingen själv men läser gärna din och en del andra. Alternativ 3 tycker jag.. Hoppas på tur fast jag inte har egen blogg/varma hälsningar Annika

hjem hos linda sa...

Flotte premier du har og flott blogg..alt 2 går jeg for..Lagt meg til som følger a den lotte bloggen din...som ny blogger ønsker jeg deg velkommen innom bloggen min..Klæm Linda

solveig sa...

hei, allt var nydelig. ikke nøye!! allt var lekkert ;)) blir gjerne med ;)klem

«Äldst ‹Äldre   201 – 223 av 223   Nyare› Senaste»