fredag 24 juli 2009

Svårt att vara ledig när man är ledig…

Hej alla raringar där ute.

Vet ni vad??? Jag har haft semester, det ni!!!

Sedan jag öppnade 2007 så har jag haft en ledighet på hela 4 dagar ifjol somras. Då jobbade Janne i butiken istället.

1

(Ett sommarprojekt jag lyckats färdigställa iallafall. En stengång fram till Matildas stuga.)

Nu har jag fått vara ledig i 2 och en halv vecka…eller ledig och ledig…som egen företagare har jag ju aldrig ledigt egentligen. I förra veckan så var jag nog nere i butiken och jobbade ca 4-5 timmar om dagen ändå ;-).

6

(Har även bytt vår rangliga rosbåge till en stadigare där den ljuvliga rosen New Dawn blommar för fullt.)

Är huvudet dumt så får kroppen lida finns det ett bra talesätt som heter.

Hur är det med er? Kan ni slappa och bara vara när ni har semester?

5

Jag hade bestämt mig för att jag skulle läsa ut en bok som jag köpt under ledigheten. Tror ni att jag har det?

 Nepp!

4

(Grusnejlikan köper jag varje sommar)

Jag lyckas bara inte med att ta det lugnt, jag har målat möbler…både sånt som skulle in i Viktors rum och sånt som skall säljas i butiken. Viktors rum i sig har ju varit ett heltidsjobb och än är det inte färdigt…så ni får se lite flera bilder därifrån sedan.

7

(Jag har ändrat om lite på skänken i vardagsrummet)

Jag har iallafall varit iväg på några loppisar, lyckats komma iväg på en auktion, men annars har det mest varit så lite semester som möjligt.

8

Det ljuvliga korset har jag köpt av härliga Elisabeth på Anyhow.

Jag måste åka hemifrån för att kunna vara ledig. Därför så tog vi en liten minisemester till Örebro i några dagar…och när man är i Örebro så är det ju bara ett stenkast till Nora.

En av mina absoluta Smultronställen att besöka.

9

(Ett av mina auktionsfynd, en fot till en fotogenlampa. Har inte bestämt mig om den ska få vara som den är eller om penseln skall åka fram. Lottens ägg passar bra att dekorera med.)

10

Imorgon är det dags för loppis ute på Rådhustorget  igen och idag kom det en massa nytt till butiken som jag inte riktigt hunnit packa upp ännu.

11

Det får bli att springa mellan butiken, lagret och loppisstånden utanför.

Önskar er en trevlig helg!

P & K

Melinda

13 kommentarer:

Viveka i Bläckhornet sa...

Det är väl det som är semester. Att få göra en massa arbete som man gillar som är kravlöst. Att hela tiden ligga i en hängmatta passar inte mig heller. Efter ett tag blir jag rastlös och söker nåt att fixa.
Tycker du har gjort härliga saker på din semester...

Önskar dig en kön helg

kram Viveka

Anonym sa...

Hej Pippilotta eller ska jag säga Loppilotta?

Du loppar ju jämt på loppis du min vän. Såå bra att du fått lite målat, då är det mindre stress med det när allt det andra sätter igång.

Viktros rum blir ju helt underbart! Där vill jag sitta ner och leka och bara vara en stund när jag kommer nästa gång. Han kanske kan bjuda både mig och Herr Giraff på fika då *fniss*

Just nu myser jag med Filip som varit hos Farmor i Florida alldeles för länge för min smak....

Sjalarna blir helt klara i helgen, kolla din mail vännen

Kram kram kramelikram
Lena

Det vita dårhuset sa...

Hej gummsen =O)!

Vad skönt för dig att ha fått lite halv semester!
Älskar vad du gjort med Victors rum!!! Själv tycker jag att det kan vara svårt att inreda pojk rum men till synes delar inte du det problemet *ler*

Och snyggt har du gjort det i trädgården också!
Det lär väl jag få se när snön har fallit...............Hum hum ,O)

Får se om jag orkar ta mig in till loppisen i mörå. Kanske vi ses då rå..

Ha det gott Pippi och många kramar kommer här-------------------------

Lallis - liv och leverne sa...

Skönt med semester:)
Ja.. sedan att man gör annat då, men det är i alla fall annat.*s*
Så fina bilder!
kram Lallis

Viola sa...

Tror jag känner igen en hel del av det s skriver...:)..här har man öppet butiken dygnet runt men jag säger ändå att jag har deltidssemester..är ju ledig fårn deltidsjobbet som lärare...men nästa vecka tänker jag inte svara på order...dom får vänta tills jag kommit hem från min tur upp till dina trakter... tala om ett brinnande intresse..och man är ju inte högavlönad precis på det jobbet man lägger ner..men det är ju så himla roligt, ha en skön helg, kramen

Solsjö - Under en vind sa...

Hej vännen! Blev så glad då jag hittade några rader från dig! Det låter som om du har hunnit med en del trots att du fått jobba lite också mitt i semestrandet! Både lite nytta och en del avkoppling!:)
Otroligt fina bilder, ser rofyllt ut!
Här är det just nu "sådär"...opererades för gallsten i torsdags och är i nuläget ganska trött och öm över magen...men nu kan det bara bli bättre! Å vid datorn är det perfekt att sitta...Hann med några dagar i Stockholmstrakten före operationen och då bodde vi hemma hos min kusin. Det är där den lilla gäststugan finns som jag visar i inlägget. De bor i ett helt underbart hus på rena rama landet, trots att det bara är 50 min in till sergels torg! Kusinen och jag var inne i stan en dag för shopping, hittade en sååå fin docksäng, ska visa så småningom!
Utöver lite sjukhus så är sommaren bra, njuter av hemmalivet och bebis...i trädgården pågår stora projekt...byte av fasad på huset, lusthus och senare ett nytt soldäck...här finns alltså obegränsat att göra! Men just nu gör jag INGENTING!
ha en underbar helg! Stor kram!

Ullis/Leva på landet sa...

Skönt att få vara lite ledig i alla fall. Du hade en jätte trevlig vikarie när jag var till butiken. Viktors rum blir ju så fint och även i trädgården har du fått till det.

Kramar Ullis

Lilla huset på prärien sa...

Vad skönt det låter med lite semester Melinda! Det är du väl värd. Vet du - när jag var uppe i Dalarna hann jag läsa ut en hel bok och det var den första på flera år! Så himla härligt var det när jag väl började! Hoppas jag får lite mer tid till att läsa...

Kram Jenny

Rummet för välbefinnande sa...

Ahhhh du härliga människa! Så himla glad jag blir när jag läser att du "varit ledig". Vet ju hur det är det där med att vara ledig när man har eget. Visst jobbar man ändå, men man slipper ju iallafall den där tidspressen som blir när man ska passa öppettiderna. Det är så gott för själen att bara få göra lite som man själv vill en stund.
Har själv fått mig någon dag ledigt och det har varit så lyxigt så det är inte sant.
Tänk idag så pratade min bror om just Nora. Han tycket absolut att jag skulle åka dit och nu vet jag bestämt att det ska jag minsann göra.
Sköt om dig du goa, sprudlande tjej och ladda batterierna allt vad du orkar!
Stor kram Mia

Galleri Hönshuset sa...

Hej på dig. Hur står det till?

Vilket rum sonen din får =) helt otroligt fint.
Och vad skönt för dig med semester också.

ha det gott. Kram Pirre

LantlivsAnette sa...

Halloj vännen !!
Åhhh så fint du har det överallt !!
Och vad härligt för dig att få lite leigt... men jag vet ju hur det är..det där med att vara ledig o ha butik..men några timmar här o där i alla fall...du har ju hunnit på loppisar o måla...
Sååå fin krona du visar på sista bilden, har du dem i butiken ??
klart jag kommer på Formex, vi har ju flygbiljetterna klara sen i Januari...wiiieeee, det ska bli sååå kul..vi planerar ett möte där sen...
Kraaam Anette

Hanna sa...

Åh så fantastiskt mycket fint.
Hanna

n o r d i n g å r d e n sa...

Du är en stålkvinna Melinda!!! Du borde få en månad ledigt och bara ligga raklång i en hängmatta!!! Vackert hus i detalj, vacker butik i detalj och stor familj, beundransvärt... Så snyggt med blommorna i den rostiga baljan och grusnejlika är en favorit hos mej med!!! Mari.