onsdag 1 juli 2009

Ett underbart utflyktsmål…

Som jag tror att jag tom. skulle få med mig maken och barnen på är Bäsna Handelsträdgård.

Hej alla rara i sommarvärmen…phu…finns det några mellanlägen??? Näää, nu ska jag banne mig inte klaga.

(Vill be om ursäkt för den dåliga bildkvalitén på dessa bilder, hade en felinställning på kameran som jag upptäckte först mot slutet).

Måste bara berätta vad jag fick i födelsedagspresent av min make…

Vi ska nämligen åka upp till Dalhalla och gå och se Trollflöjten!

Fast jag bor i dalarna så har jag aldrig varit på något uppträdande där och Janne tyckte väl att jag hade tjatat nog antagligen ;-).

26

Hoppas verkligen att det blir vackert väder så det blir sådär magiskt som man bara sett på bilder. För er som inte vet vad Dalhalla är kan jag berätta att det är ett jättestort Kalkstensbrott där de har byggt upp en scen längst ner och framför scenen är det vatten.

Robert Wells är där varje sommar med sitt Rapshody in rock.

28

Av min mamma fick jag en annan underbar present. Hon och jag ska åka till Stockholm i oktober, bo på hotell och gå på Buddy Holly med sötnosen Brolle, det ska bli sååå himla roligt. Härliga presenter med upplevelser  var precis vad jag behövde :-).

************

Igår drog  jag, Sussie och mamma iväg på en liten dagsutflykt. Sussie har pratat om Bäsna Handelsträdgård så länge men det har liksom inte blivit av att åka dit.

27

Jag har alltid älskat blommor, från det jag var liten och följde med mamma och mormor till en annan Handelsträdgård i närheten av det jag bor. Om jag tyckte att det var roligt pga. att de hade en Papegoja som flög lös inne i växthusen eller om det berodde på blommorna ska jag låta vara osagt.

Kanske var det lite av varje :-).

29

Bäsnas Handelsträdgård var iallafall vårt utflyktsmål för dagen och jag blev inte besviken kan jag lova. De som jobbar där måste vara oerhört kreativa för överallt fanns det stilleben i form av allt från rostiga vackra saker till trädgårdstomtar. Det sistnämnda är jag inte överdrivet förtjust i själv men jag måste ändå medge att det passade in där.

30

De har även en trollstig man kunde följa och rätt som det var  dök ett och annat troll upp i grönskan.  Ett hönshus med tillhörande levande varelser i fanns också att besöka.

31

Det porlade i bäckar och det var trångt och överfyllt med saker överallt (fast på ett positivt och charmigt sätt). Det finns hur mycket sittplatser som helst där man kunde slå sig ner och fika eller äta en glass som man kunde handla i deras mysiga lilla café.

32

Jag är helt övertygad om att både Vilmer och Viktor skulle tycka att det var jättespännande att springa omkring bland alla blommor, troll, sjöodjur och annat spännande medans Viktors pappa hade full sjå att se till att han inte ramlade ner i någon damm  samtidigt som hans mamma kunde njuta av alla vackra sittplatser och blommor, hehehehe…

36

39

  Med andra ord så skulle Janne kanske inte tycka att det var sådär jätteroligt att följa med ;-).

38

I helgen får jag storfrämmande från Stockholm. Det är nämligen underbara och härliga Lena och Lotten som ska göra dalarna i helgen.

Det ska bli sååå himla roligt!

Sköt om er i sommarvärmen och drick mycket ;-)!

P & K

Melinda

12 kommentarer:

En Doft Av Lavendel sa...

Å vilken mysig handelsträdgård! Charmiga bilder du delar med dig av därifrån, ser verkligen rogivande ut.

Ha de gott!

Kraam från Benita

smultrongården sa...

Halloj min lilla vän!
Har varit borta ett tag o ska kolla upp vad som händer hos dig nu... kul att se.

Jisses vad vi skrattade över ditt midsommarsms, haha! Såg det först när förra veckan, hmm...
Ha det bara bäst!!!
Kram Eva

Anonym sa...

Hej!!! Har varit till Bäsna idag m min mamma. Hon fick det i mors dags present av mej.Väldigt inspirerande trädgård,å massor av fina rostiga trädgårdssaker.Köpte lite blommor där,men Almstedts blommor från örebro var på torget i Hedemora när vi kom hem,å kassen därifrån blev betydligt billigare. Men han hade inte kaffe m pelargonkaka!!

Anna sa...

Ja visst är det lite terapi för själen att trippa runt i Bäsna. Är där titt som tätt, då jag bor fem minuter därifrån. Synd att det kostar lite mycket bara. Vilka bra presenter du fick!! Härligt!

n o r d i n g å r d e n sa...

Tusen tack för att du tipsade och tog oss med till Bäsna! Jag har så länge tänkt åka dit men det blir inte av så det var jättekul att se dina bilder och det var större och finare än jag trodde!!!

Ha en härlig helg med Lotten och Lena, så spännade med bloggbesök! Mari.

Ullis/Leva på landet sa...

Bäsna trädgård har jag inte varit till än. Tänkte försöka lura med mig maken dit någongång i sommar. De säger ju också att ljuskvällarna på hösten ska vara magiska. Har inte heller varit till Dalhalla på något uppträdande. Bara när det inte varit något. Blir en tur dit för oss i sommar också. Maken har vunnit biljetter till Robert Wells på sitt jobb. Hoppas verkligen att det blir fint väder. Buddy Holly är jätte bra, var där i mars. Brolle är ju så duktig att sjunga.

Ha det bra!
Kram Ullis

Mitt skabbiga chica hus sa...

Hej sötis och tack för tipset. Det måste jag tipsa mamma om, tror inte hon varit där - verkar vara ett underbart ställe.

Du vilken miss av maken - jag hade frånsagt mig alla födelsedagspresenter eftersom jag är väl medveten om att jag totalt shoppat sönder vår semesterkassa. Dagen innan ångrar han det beslutet och vill i alla fall ge mig ett paket på morgonen. Sladdar ner till din butik för att köpa ett presentkort för han vet att det är det jag skulle bli gladast för, men såklart just den dagen du har stängt..! Det kunde ju inte han veta, stackarn. istället fik han skicka mammas man med bud till falun och Gruvgatan 13. Jag blev såklart glad för det också, men det hade varit ännu roligare att komma förbi och köpa nåt fint hos dig... Men men, det får bli nästa gång vi är här. har verkligen haft fullt upp och har knappt varit nere i säter (förutom när jag missade dig med 5 min) så vi får ses nästa gång!

Blomskyltarna fyllde jag i med lite rosa färg för att förstärka texten ytterligare.

Ikväll bär det av hemåt, till hela min hög med loppisfynd:o) Köpte en av de där barnsängarna av Sussie också och ska göra en liten barnsoffa av den.

Må så gott och sköt om dig!
Mia

me and alice sa...

Hej tjejen!
Åh vad det blir kul att se er i morgon! Välkomna till röran i Gustafs!!!
Kraam Susanne

me and alice sa...

Glömde!! Ja visst är Bäsna helt ljuvligt!! Var ett tag sedan jag var där men jag älskar det... Varje gång vi varit dit!
Kram igen!
Susanne

Elisabeth, anyhow.se sa...

Ni 3 kommer få en riktig höjdarhelg - det bara vet man! :)
Jag är lite lätt avis på dig för din biljett - det ska vara en otrolig upplevelse om uppträdandet är det rätta har jag förstått! Ren & pur supernjutning! :)

Ullis/Leva på landet sa...

Så kul att läsa om dig i tidningen idag. Låter ju toppen tycker jag att du ska starta webbutik. Jag som har så svårt att ta mig till dig *s*.

Helgkramar Ullis

Tess på Tilda och Mamma sa...

Hej Vännen så underbar trädgård du besökt.Grattis i efterskott underbara presenter,älskar upplevelser. Eftersom jag är utbildad guide så har jag varit på en hel ställen och gobitar i sverige och främst i norr. Så dalhalla har jag redan besökt, en helt otrolig plats och musiken trollbiner. Ha en underbar sommar, blir lite längre mellan kommentarerna när jag är i stugan har nämligen mobilt bredband som tar en otrolig tid.
Kram Tess