torsdag 14 maj 2009

Huset del 2…

Hejsan alla.

Hahahaha, det var några här som direkt visste vilket hus jag menade och en del av er har kollat in hemnet och listat ut det själva :-).

1

Det som stoppar mig/oss för att vara helt 100% på att flytta dit är främst att det ligger ca 2 mil ut på landet, ingen busshållsplats direkt i närheten och både Hanna och Matilda är ju i den åldern då man helst vill vara där det är så mycket folk som möjligt, med andra ord så centralt som möjligt :-).

2

Jag kan bara tänka mig reaktionen om vi säger att vi ska bosätta 2 mil ut på landet plötsligt,  : –NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJJJ!!!!!

3

Sedan funderar jag ju på hur det skulle kännas att bo där när det är vinter??? Jag skulle nog kunna bo varsomhelst på sommaren när det grönskar och är ljust om dagarna. Men det kommer en vinter också, och med den så kommer det ständiga mörkret…Kommer jag att stå ut då???

4

Dessutom så trivs vi ju verkligen bra i området där vi bor. Det finns massor av barn i samma åldrar, nära till stan, skolan och sjön…osv, osv.  Det är mycket man måste tänka på innan man bryter upp och flyttar, men visst är det en ljuvlig gård och just NU skulle jag kunna tänka mig att flytta dit redan igår :-).

11

******************

Häromdagen blev jag sååå himla glad när jag kom hem. Jag hade nämligen fått ett paket ifrån goa Anne som har den fina bloggen Emmaverden. Hon gör så otroligt vackra armband i linne med tryck på och jag ville självklart beställa ett av henne.

5 6

Paketet var ju  ganska stort för att bara innehålla ett armband men när jag öppnade det så förstod jag ju varför.

9

10

Den underbara människan hade nämligen lagt i en hel hoper av saker, allt i Melinda.tyckaom.stil :-).

8

 7

Tusen tusen tack min vän!! Jag blev verkligen helt överväldigad av allt och för att du ville ge mig detta. Stooor kram till dig!

****************

Igår hade jag sällskap i butiken nästan hela dagen av  härliga Anna som har bloggen Höjens Lillstuga…som inte är så himla liten längre eftersom de byggt ut huset. Kika gärna in till henne så får ni se hur vackert de har gjort :-).

Anna som bor i Falun ska också ha loppis på lördagar i sommar, då ska jag definitivt åka dit :-).

IMG_4561

(Härliga gung och kojträd fanns det gott om vid Huset)

Jag tycker att det är himla roligt att bloggvänner kommer hit och vill vara med en dag i butiken, för ett litet tag sedan så var ju Lena här en hel dag….mer sånt, hahahaha.

Vet ni…på lördag ska jag på återföreningsträff. Det är då 20 år sedan jag slutade 9:an…nej vad säger jag…10 år sedan menar jag ju såklart ;-).

Det skall bli så himla roligt att träffa alla igen, vissa av dem har jag inte sett sedan vi slutade.

Önskar er en härlig helg!!

Puss & Kram

Melinda

28 kommentarer:

Mimmi sa...

Jag känner igen känslan!

Jag vill hemskt gärna flytta ut på landet i ett vackert hus och gärna med närhet till skog och vatten (finns förövrigt ett sådant objekt men med renoverings- och utbyggnadsbehov i närheten), men man måste tänka sig för innan man gör en sådan förändring. Det är bekvämt att bo ett villaområde med närhet till både dagmamma och lekkamrater. Om vårt hus ändå vore 1800-tal istället för 70-tal ;-)

Gården du visar var ju helt fantastisk!

Rummet för välbefinnande sa...

Åhhh Melinda!!!! Vilket drömhus!
Förstår att du blev helt såld!
Men, det är ju så mycket som ska fungera och det är helt rätt att du väger fördelar mot nackdelar. Till slut hittar ni nog fram till rätt svar, också vet ni hur ni ska göra. Ibland är det ju så att drömmarna är det där som ger oss näring.
Själv har jag också hittat ett mysigt hus, men det ligger också en bit bort så då är det mycket som ska fungera med ungdomarna.
Men, drömma - det kan vi göra!!!
Eller hur?

Nu börjar jag komma igång igen. Skönt att det finns antibiotika som tar kål på de nedrans bakterierna *ler*

Sköt om dig vännen och ha en riktigt fin dag!

Kram kram Mia

Lilla huset på prärien sa...

Åhhh - vilket hus! Jag tror att jag svimmar vad härligt och fint det är!! Jag hade nog gått helt bzrk om jag hade varit där!! Åhhh!! Kan man kanske ha det som sommarhus?! :)

Roligt med lite återförening också. Det brukar bli så himla roligt och mycket snack när man väl träffas.

Kram Jenny

Brunkullan sa...

Underbart hus! Men det finns ju alltid fler att ta hänsyn till när man har barn.
Skulle också vilja ha stort fint hus på landet, men barnen skulle aldrig vilja flytta långt. Nu kan vi bo lantligt och ändå nära stan, men då är priserna därefter också:(

Nåja. En dag....:)

Susanne

hemtrevnad marie sa...

Haha, ja jag var då också tvungen att kika in på hemnet för första gången i mitt liv häromdagen, och det var ju inte svårt att lista ut vilket hus det var:)
Sååå vackert, vilken läge och vilken omgivning!!!
Själv älskar jag att bo på landet och skulle aldrig vilja bo i ett samhälle...men allt handlar ju om vana..barnen blir ju mer självständiga när de får moped och då brukar knorret upphöra:)
kram

Cc sa...

Vilken härlig gård. Jag skulle flytta dit direkt man mina barn sa samma sak när vi kikade på hus långt bort i stan, vad gör man inte för de små liven , men en dag så. Kram

Det vita dårhuset sa...

Vilket armband! Vilken gård!!!!!!
Verkligen en idyll för oss lantliga ;)

Så där tycker jag att Susanne har det... Fasiken vilken gård hon har! Det är ju bara hästen som fattas för henne ;)

Jaha, så det blir ingen flytt i alla fall?

Vet du vad jag tänker när jag ser ett vitt hus? För det första är det enormt fräscht men tänk dig kostnaden att måla det sen då!

Liiite knasigt tänkt men jag tycker rödfärgen räcker till när det är dags jag *ler*

Vet du att det är något SPECIELLT med dig Melinda! När jag ser på kortet med dig gåendes med barnen i handen så får jag en varm känsla i kroppen..

Hoppas verkligen att du mår bättre och att det andra också har rätat på sig!

Var på väg till dig igår men så tänkte jag att om jag åker dit nu så tror hon att det är av nyfikenhet...så jag kommer nästa vecka.

Vill damen ha lite fika kanske? =)
Eller har hon inga laster kvar?
Eller ska jag göra lite mat? Kanske inte går så bra i butiken...

Äh! Va fan. Fånt vi se va hä bli **fniss**

Skulle vara trevligt att prata lite skit i alla fall ;)

Ha det gott och ta hand om dig vännen!

Kramar Erika

Mitt skabbiga chica hus sa...

Men hallååå jag döööööör. KÖÖÖÖÖÖÖP! Och jag lyckades nog hitta det på hemnet, och det är väl inte så himla långt.

Köper inte du så köper jag!!!!! (retas)

Jag kommer fortfarande komma och hälsa på dig när du har butiken på gården...*promise*

Kramar!
M

Ullis/Leva på landet sa...

Förstod att det var det huset när jag tittade på Hemnet. Klart att du underbar på det. Så härligt. Men så ung du är så. Här blir det 20 år till jul sedan jag blev klar som lärare:). Ska bli kul att se hur ni gör med huset.

Kram Ullis

smultrongården sa...

Halloj Melinda!
Längesen... vi upptagna quinnor..
Vilket GULD hus.
Men.... vi flyttade ju ut på landet, 1.5 mil. Ja, en del jobb är det kan jag säga, haha! Tål nog en och två funderingar.
Men attans ljuvligt!

Hoppas livet återvänt! Personligen ljuger jag inte om jag är i aktutbehov av sol och värme. FÅR det verkligen vara så här kallt i mitten av maj?? Borde vara lag på sommar från 1 maj - sista sept!!
Allt väl till dig.
Kramar Eva

Galleri Hönshuset sa...

Hej.

Det huset är ju så fint, synd att sjön är så liten -för båtliv- annars hade jag nog åkt på visning jag också =) (...eller nej, fasiken vad drygt o rensa alla uthus och packa alla grejer...huh... =))

Man känner redan nu fast barnen inte är tonåringar än, att det blir mycket o lämna o hämta barn överallt... så jag förstår att det skulle bli att en av er får sitta och köra konstant.

Men ni ska väl på visning iaf? =) Man vet ju aldrig...Allt kanske löser sig trots allt...


Ha det gott. Jag kommer in nån dag o köper tidningen, för den har väl kommit?

Kraaaam Pirre

n o r d i n g å r d e n sa...

Jösses vilket vackert hus Melinda!!! Jag förstår om du blev sugen på det, men, det har nackdelar såsom ert hus hemma har fördelar, såsom livet i stort, men människan är så, man blir aldrig nöjd, och tur är väl det, tänk om vi inte skulle sukta, önska och längta efter ngt längre...

Vilket vackert armband du fick och vackra kort som du arrangerat så stilfullt.... hoppas allt är bra med dig i övrigt! Önskar dig en fin och solig helg! Mari.

Tidsmästarinnan sa...

Hej rara du,
oj oj vilket hus, vilka bilder... man blir alldeles matt :-)
Men man får ju tänka praktiskt också, (tyvärr)!
Helt underbart ser det ut i alla fall.

Kram kram!

Emmas Verden sa...

Hei til deg kjære Melinda ;)Jeg fikk så lyst å sende deg en liten oppmuntring..og det var jo bra at du likte den lille gaven fra meg ;) Føler at jeg kjenner meg litt igjen i det du skriver om å drive butikk..ikke alltid en dans på roser,men akk så moro likevel :)Huset dere har tittet på er jo bare vakkert..en drøm,det blir spennende å følge med på hva som skjer..Vil ønske deg en fin fredag og kos deg med din familie ;)"den beste gleden en kan ha det er å gjøre andre glad"Klem til deg fra meg..Anne***

Mejrams! sa...

Vilket hus Melinda och vilken gårdsmiljö. Det ser ju hur underbart ut som helst. Nu har jag inte varit ut på Hemnet och kikat, håller den samma stil inomhus eller är det mycket renovering? Kan förstå dina tankar om för- och nackdelar men så är det med allt boende, det finns alltid för- och nackdelar. Ha nu en skön helg! Kram Merja

Lillstuga sa...

Hej vännen!
Tack för senast!
Jag hade det så trevligt och kan inte förstå att tiden gick så fort!
Edvin frågade vad jag hade gjort hela dagen hos dig, öhh,, sa jag. Erik svarade istället- Mamma har varit och hjälpt Melinda i butiken. Just precis, hihi!
Tack för dina vänliga ord om mig i inlägget, det betyder mycket för mig! Tack för reklamen också. Min besöksräknare har aldrig tickat på så som den gjorde igår :-)
Ha en skön helg!
Kram Anna

Galleri Hönshuset sa...

Hej igen.

Ok då vet jag =)
Ja, det är såna årstider att alla tänker på "Landet", så så passar det ju att blogga om det. Tänkte att jag lägger ut lite frestande bilder till syrran så man får hit henne nån gång =)

Kram Pirre

//G. sa...

Hej Melinda,
kommer och stå framför din dörr imorgon igen. Hela dagen. Jobbar du då? Ser fram emot det och att hälsa på hos dig.
Kram //G.

Anonym sa...

Tja ba Pippilotta!

Om jag hade råd och allt kändes bra med huset skulle jag köpa det och sedan köpa EU-moppar till ungarna. Tja inte de två yngsta men det fatta ru väl?????

Såå läckert hus. Du skulle kunna inreda ett gästrum till dina trevliga 08 vänner med. Vilken bra idé va?

Är du en rödhårig Pippi nu eller är du helt omstylad för i morgon?

Hoppas du får kul på återträffen och inte skrämmer slag på dina gamla kompisar.

Själv är jag helt slut. Har varit på Zetas och köpt en eftlängtad ros (svindyr) sedan har jag, som Lotten brukar säga, haft utredning här......

Guud jag är helt färdig efter allt grävande, grannarna har sett mäkta förvånade ut efter sett mig springa runt som ett litet jehu i trädgården. Jag har predikat för alla om vikten av bra jord så Bosse skulle nog nästan bli så rörd så han fällde en liten tår över hur jag har predikat......

Nää nu ska jag slänga mig i soffan utan att dircka vin, bantning pågår, jisses vad tråkigt det är.....

Bästaste kramen
Lena

MonaA sa...

Helt fantastiskt fint hus, Melinda! Så klart lär man tänka igenom ett så stort projekt som att sälja hus och köpa nytt hus, och flytta, med allt vad det innebär, både en och två och tre och fyra gånger.. :-)
Men "det blir som det ska" till slut, är det meningen att ni ska bo där så kommer det att blir så också, det är jag helt säker på!

Fortsätt berätta på din blogg, jag följer det med spänning :-)!

Ha en skön helg!
Kram
Mona

♥ Fyra årstider sa...

Vi bor långt ut på landet..och har aldrig ångrat oss en dag..lycka till.
Kram Lotta

♥ Fyra årstider sa...

Vi bor långt ut på landet..och har aldrig ångrat oss en dag..lycka till.
Kram Lotta

Viveka på Humlebacken sa...

Det var verkligen ett underbart hus. Jag hade nog inte tvekat tror jag. Jag tror att fördelarna uppväger nackdelarna, om du förstår hur jag menar.

Nu är det i alla fall dags för avslutning i vårteckensutmaningen. På måndag kör vi Grand Final och jag kommer att lägga ut allas adresser i ett inlägg och uppmana folk att gå runt och titta på finalen. Det vore jättekul om du ville göra ett avslutningsinlägg och visa hur långt våren har kommit hos dig!
Kram
Viveka på Humlebacken

Emma sa...

Huset var verkligen fint. Men jag skulle nog inte våga bosätta mig på landet när man är uppvuxen i stan.Men som sagt, det var verkligen ett underbart hus..

me and alice sa...

Hej Melinda!
Men visst är det det vackraste hus som finns! Och hur vackert det ligger sedan och att allt det gamla är så fint bevarat...
Hi, hi du tycker det är långt ut på landet, men det är inte så långt bort från oss... Kan hålla med om att ibland är det drygt att bo så här, men som tur är har vi ju busshållsplats mitt på vår gård. Där är det en bra bit ut till vägen. Och tänk vintertid. Vilket jobb att alltid ploga... Nä man har det nog bra som man har det, men drömma sig bort är alltid härligt. Tur man har barn och gubbe som tar en tillbaks till verkligheten...*fniss*
Grattis till de fina sakerna. Så snällt att skicka med så mycket... Armbandet är superfint!
Kram Susanne

Eleonora sa...

Vilket vackert hus... så många möjligheter *ler*
Kram Eleonora

LantlivsAnette sa...

Åhhh så mycket fint du visar oss, var ska jag börja, jooo med huset såklart !!
Wow vilket drömhus..jisses amalia..jag förstår att du blev kär i det...men sen så bor ni ju så fint nu också..men drömma och önska det ska man, sen får man se hur det blir !
2 mil är inte långt, inte i mina trakter..fniss..
Ohh vilket vackert armband..och alla sakerna som var i paketet...
Du, tänk om jag kunde komma till din butik, gud så roligt det skulle vara, synd att det är så långt mellan oss...
Idag skiner solen här hos mig...och jag är ledig..konstigt, men faktiskt så börjar en känsla mer och mer infinna sig i min kropp...och det är ordet befrielse...du vet vad jag menar, man känner sig instängd..men samtidigt så älskade jag ju mitt jobb i butiken..
Ha de nu så bra vännen
Kraam Anette

AnnaCarin sa...

kikar förbi....ett underbart hus. synd att det inte ligger lite centralare, iaf att det finns skola, liten affär o busskommunikation. hur bor ni nu då...ciao