tisdag 3 mars 2009

Aldrig någonsin...

Har det väl varit så välstädat, bortplockat och uppstylat hos familjen Lindberg/Mix som idag.


Om nu någon funderat vart jag tagit vägen då det inte blev något inlägg i söndags så kan jag tala om att från tidig morgon till sena natten har det målats lister, fönster, väggar, slagbord, 4 st stolar, dörrar, karmar, mm, mm.

Det har rensats,tillverkats en golvlist i köket!!!! (bara 2 år senare köket blev "klart") putsats fönster...(så gott det går), skrapats fönster, tvättats, strukits, bundits kransar, arrangerats med blommor och annat in i minsta detalj...känns det som åtminstonde :-).


Jag berättade ju för er sist att jag höll på att målade...sedan fick ni en ledtråd, nämligen choklad! (För er som inte bor härikring så var nog det en omöjlig nöt att knäcka.)


Jaha, tänker ni...ska hon först streta och arbeta och sedan smeta in hela härligheten i choklad??

Näää, riktigt så är det ju inte ;-).

På flera olika orter i dalarna så kommer det ut en extra tidning endast på lördagarna som en extra liten present till alla dagstidningsprenumenanter (hoppas jag stavade rätt nu).


Den tidningen innehåller mycket smått och gott och mycket av innehållet i den handlar om inredning.


Tidningen heter alltså Pralin och är tänkt att vara just det, som en extra liten Pralin på lördagarna. Choklad = Pralin ;-).


Iallafall så var Pralin hemma hos oss och fotade idag och jisses säger jag vad vi har gnetat.

Det är banne mig inte klokt egentligen...men nu hoppas jag ju att det ska bli bra bilder :-).


Jag tror att vi ska ha minst ett hemmahosreportage i månaden, tänk vad mycket man skulle få gjort då? :-). Jag menar golvlister i köket, bara det...nu fattas det några till iochförsig...men jag har lärt mig att man får vara glad över det lilla :-).

I söndags när jag & Janne höll på och målade och donade så donade Viktor på sitt eget lilla vis...nämligen målade graffitti över väggarna uppe i hallen...det är ju tur att vi inte har kommit så långt i vår renovering så för den sakens skull så gjorde det inte så mycket :-).


Han säger nämligen att väggarna ska till tippen så det gööör inget..den lilla juvelen, fick ringa in mormor som kom och hämtade honom i några timmar.

Matilda hade en kompis här och de satte iordning ett aerobicspass uppe i vardagsrummet, där spelades det hög musik och hoppades så att jag ett tag trodde att de skulle komma igenom taket.
Hanna hade en kompis som sovit över och Vilmer gjorde allt i sin makt för att springa och retas med dem i ett.
Med andra ord, en heelt normal dag i det Lindbergska Hemmet ;-).
Idag har ni fått se köket...nästa gång så blir det vardagsrummet.
Ha det så himla gott, nu ska jag slänga mig i soffan med lite riktiga praliner och njuta en stund, det tycker jag att jag har förtjänat.

51 kommentarer:

mylovelygrandma sa...

Hej! Gud vilket vackert kök! blir helt kär :) allt ser sådär perfekt ut men ändå helt charmigt! Så synd att man inte har den tidningen nere i skåneland så man hade fått läsa lite med:)

Anonym sa...

Måste bara skriva en kommentar.. vilket jättefint kök!! Helt otroligt. Ska bli spännande att läsa om i "pralin" sen.. :-) //Anna Borlänge

Naija sa...

neeeeejj vad orättvisst jag vill ha ett sådant kök jag med snyft :)alla bilder var vackra jag gillde det med kannorna...

Det vita dårhuset sa...

Men herre jösses Melinda vilket kök ni har!!!!!!!
Har inte sett sånna här bilder på köket förr..Herregud säger jag bara!!!
Blev alldeles kär.......

Nu är det med SPÄNNING jag vänter på vardagsrumms bilderna =)

Så du har lånat mina batterier de här dagarna ?! *fniss*

Jag har tillhörande tabletter till dom också. Bara att hojta till =)

Kram Erika

Ullis/Leva på landet sa...

Så underbara bilder. Nu kommer jag ju att slita åt mig Pralin så fort den kommer för att få dregla över alla bilder. Tycker att du har det så fint hemma. Blir det redan nu på lördag eller när kommer det? Vilket jobb ni har lagt ner den sista tiden.

Kramar Ullis

Unknown sa...

Ditt kök är verkligen som en riktig dröm!!! Kram Petra

Hjerterom sa...

For et VAKKERT kjøkken!!
Drømme kjøkken,me like:)

Siw

Jenny Oak Fae sa...

Fantastiskt vilka vackra bilder..!

: )

KRAM, Jenny

<3

Anonym sa...

Vilket mysigt kök. Måste få fråga dig var du har köpt de där burkarna i plåt/glas som står på hyllan. Sådant man kan ha musli/havre i? Dem var fina o praktiska. Skulle behöva sådana :) Snälla!!! Vore jätte glad om du kunde svara på d. /Emma

♥ Fyra årstider sa...

Bland det finaste jag sett på LÄNGE..
Kram Lotta

My home is my Castle sa...

For et utrolig vakkert kjøkken !!!
Jeg sitter bare og kikker og kikker.. Kan ikke se nok på det...
Skikkelig lekkert :))

Klem,kari

Anonym sa...

Superkul kommer det att bli att öppna Pralin för att se ert reportage!
Hur fina bilder som helst. Du är verkligen bäst!
Kram från en tremänning

Tulipa sa...

Låter verkligen som att du förtjänat det! (pralinen!)

kan det bli annat än bra efter att ha sett dina bilder?!

Så mycket charm och tjusigt och personligt...

Ni måste ha ett stort kök...
Ljuvligt!!!!

Då väntar du lite till nästa reportage då...så du inte blir helt slutkörd!

ha det bra!!

kram mariette

lottens vita och gröna sa...

hallå vännen, du är världens sötaste pralin du!!! och ditt kök är sååå nedrans fint att jag nästan dregglar...glaaaaaaaa känner jag mig nu för en stud, varm i hjärtat av allt och dig..
behöde livas upp lite, har tappat all ork.. en vän var med om en bilolycka för10 dagar sen och hon har inte vaknat ännu, känns som ett vakum denna väntan!
den största av kramar lotten

lottens vita och gröna sa...

du kan man se tidningen sen på nätet, vill sååå gärna se! varmkram lotten

Viveka i Bläckhornet sa...

Men åhh vilket underbart kök du har. Svimmar nästan...Och snälla, var har du köpt den där vita vägghon med kran som är på en av bilderna? En sån har jag letat efter länge? Sen undrar jag om man kan köpa från din butik via nätet? Hae du bilder inifrån din butik?
Det var många frågor men för mig viktiga :)

Ha det fint

kram Viveka

Anonym sa...

Hej Melinda!
Ja, instämmer med övriga, vilket härligt kök...
Kul med Pralin, en härlig anledning att gå ut i kylan för att hämta in tidningen på lördagar. Nästa lördag kan du och alla andra få tips på Påskbuffe i Pralin som min "gubbe" gjort!

Tips till graffittin på övervåningen, något som är helt magiskt. På Dollarstore finns något som kallas för fläcksuddare 2 -pack för 10 riksadaler. Blöt denna och torka, det är som att trolla. Ida ritade på vår nya halltapet med grön glitterpenna - borta med fläcksudden.


Må gott och njut av pralinerna!

Viola sa...

Jissis så fint det är i köket, tänk att det måste till reportage för att få sista listen på plats..jag känner igen fenomenet, vi har sålt åtskilliga hus gm åren och tala om att det då har stylats, men vilket fall som helst är ditt kök helt underbart vackert! Misse verkar och ta det hela med ro iaf, roligt att det händer saker i familjen, ni verkar ju ha aktiva ungar, fniss, och härligt med att du kommer i bladet, grattis, stora kramen

rosenskära sa...

Vilket kök - nu kommer alla inredningsstylister att mailbomba dig! Om de inte redan har gjort det förstås...

Lite ohyfsat nyfiken blev jag också, hoppas du inte misstycker nu - jag är född och uppvuxen i Falkenberg/Halland och en av mina vänner gifte sig -93 med en Mix från Borlänge. De bor i Stockholm sedan länge. Är ni månne släkt?!

Och den där pralintidningen, kan man inte se den på nätet?! Precis så som ni har slitit tror jag de allra flesta gör när fotojobb väntar, är det värt det?

Lena

Millas hem sa...

Himmel så fräscht!
Jag tycker köket ser underbart ut!

Kram Camilla

Anonym sa...

Ååååååååååååå! Det är det enda jag har att säga om ditt underbara kök.

Bara för att inte verka helt tråkig så skriver jag lite till....

Underbart fixat och ordnat med alla fina detaljer och du pyntar ju och ordnar som värsta lila inredningsgurun, jag menar inredningspralinen :))

Nu är klockan halv elva och jag är inte trött, för de skull inte pigg, fattar du????

Nää det är kanske inte så lätt men jag har sovit större delen av dagen bara släpat mig upp en stund och sa Hej till Lisa och hennes kompis som har varit här och bakat muffins till klassen (av någon anledning så är alltid vårt kök det bästa att baka i) sedan tillbaka till sängen.

Usch! kroppen värker i varenda led och jag som inte brukar vara klagig när jag e sjuk är supergnällig.

Det är synd om mig!!!!

Nu ska jag ta en wiskey och se på Desperate Housewifes på nätet det senaste avsnittet från USA kom ut i söndags så det är dagsfärskt...

Sedan ska jag nog kika på ditt lovely kök igen.

Kan du visa ett foto på graffittiväggen, det låter ju som en vitaminkick!!!!!!1

Pöss

Hanna & Hugo sa...

Sååå vackert kök du har!!!
Vilken duracell kanin du har varit hoppas du njöt av dina praliner, de var du värd...
Måste skaffa pralin så jag kan njuta av dit kök.
Ha det bra kram Maria

n o r d i n g å r d e n sa...

Kors va vackert kök Melinda!! Vi mår inte bra av detta förstår du väl, detta är ju mitt drömkök!! Så snyggt allt är, skåp, bänk, spis, kyl, hyllor med det där lilla extra på, ja fint i minsta detalj!! Oj vilket fint reportage det kommer att bli i Pralin!!!!

Jag älskar den tidningen, lördagens höjdpunkt, och nu när jag är så mycket borta brukar min sambo spara dem på hög... just DET numret kommer att vara extra guldkantat, det ser jag fram emot!! Fina bilder i ditt inlägg med! Du har så mycket sagolikt vackert att det inte är klokt.... Vårhälsningar till dig!

LantlivsAnette sa...

Ojjj vad ni har legat i..jag vet hur det är, man vill fixa alla detaljer, allt ska vara tipp topp..
Och ojj vad fint du har det, det måste har blivit kanon bilder !!
Åhhh vad jag skulle vilja komma till dig och fota !!
Ha nu en toppen dag
Kraam Anette

Lilla huset på prärien sa...

Wow Melinda! Stort grattis :) Då får du fota ur tidningen sedan så vi andra som bor långt bort får se hur det blev till slut! Ni har gjort ett jättearbete - det ser såååå fint ut!

Kram Jenny

Lotta sa...

Hej,
fint mysigt och hemtrevligt. Vilka inspirationsbilder du bjuder på.
Verkligen ett fint kök.
hälsn. Lotta

Mejrams! sa...

Vilket underbart kök du har Melinda. Vad roligt att du ska vara med i en tidning, alltid spännande. Vad skönt han ser ut att ha det lilla kissen, trots stöket hemma.
Jag brukar säga hemma, att vi borde ha gäster litet oftare, för då städas det också litet extra. Kram Merja

Rummet för välbefinnande sa...

Ett gott skratt förlänger livet - och när jag är hos dig och läser så tror jag bestämt att det slutar med att jag kommer att trippla min ålder alltså.... Du är bara för skönt Melinda.
Kan riktigt se hur ni far fram så det bara visslar om det. Men visst är det så att man är som mest effektiv när man har kniven på strupen.....
Vet du en sak - ta dig en dag och bara gå runt i ditt kök och se det med precis de ögonen som alla vi andra ser det. Då kommer du att upptäcka att du har något av det ljuvligaste i köksväg som man bara kan ha. Det är så fint!!!!!!
De där bilderna kommer att bli helt underbara och jag hoppas att du lägger ut lite grand här sen och visar oss.
Ja, idag sitter jag med bokföring och ska faktiskt vila från byggnationen i den nya lokalen. Imorgon blir det nya tag igen.
Take care och unna dig lite "soff- och pralintid"
Kram kram Mia

Anonym sa...

Pralin, ja det är nog inte bara tidningen som är för go´, du o din butik o blogg, likaså. Vilket jättefint kök ni hade :-) Skall bli extra kul att hämta in Pralinen när detta reportaget är med.
Får nästan titta in igen :-) kan inte se mig mätt. Kram Kicki i Hedemora

smultrongården sa...

Men ååååh Melinda vilken dröm ni fick till! Det var det ju innan också men när det är så där tipp topp är det bara för snyggt.
Nu vet vi ju alla att det inte är helt lätt att leva "tipp topp"...
I alla fall inte på sex pers!
Ha det nu bara bäst - måste sticka - har lunchkunder idag...
Värsta super kramen från mig och grattis till reportage o allt!!
Eva

n o r d i n g å r d e n sa...

...bara tvungen att kika in igen, det finaste kök jag sett! Och den där gulfärgade lurviga godingen som ligger där, pricken över I!

Så snyggt på den där hyllan, med alla gamla burkar och kärl, de där sifferskyltarna och så den där vita snirkliga hon på väggen med guldkran, man baxnar, och får andnöd....

Mitt skabbiga chica hus sa...

Får jag flytta in hos dig???
Snäääälla.

Vilket underbart gudomligt drömkök!!!!!!!!!!!

Måste be mamsen spara den där tidningen till mig.
Kommer och hälsar på dig snart igen, ska till mamma 19-22 mars.(Men vet knappt om jag vågar då jag är pank. Gud jag skulle verkligen kunna köpa hela din butik *lovely*)

Kramar!
Mia

Solsjö - Under en vind sa...

Det har du verkligen gjort dig förtjänt av, såååå fint och mysigt det ser ut! Ibland är det bra då man ska ha gäster eller vara med i ett reportage för då får man verkligen de där små detaljerna gjorda! I ditt kök skulle jag gärna tillbringa en låååång stund, till sist skulle du kanske be mig att gå...fniss...

Hoppas att allt är bra med dig! Här är det vårigt soligt, men aningens blåsigt...Jag njuter då strålarna når in på glasverandan, snart kan dörren få stå öppen också...
Jobbar bara två dagar till, sen ska jag vara hemma och invänta våren och lilla/lille bebisen...
Ha det bäst! Kramar!

Tanjis sa...

Superfina bilder på ett superfint kök!
Jag fattar inte att det finns någon som verkligen har det så där fint! :)

Ha,ha.....ja ibland kan barnen gå loss med kritor på allt möjligt. Jag fick slänga tre av Alvas dockor i helgen för hon hade ritat på dem. Var tvungen att göra det så att hon ska lära sig, hon verkade tyvärr inte bli så ledsen av det.

Kram Tanja

Anonym sa...

Åh vad kul att ni ska vara med i Pralin! Vilket drömkök! Nästa gång kanske du får äran att visa upp din charmiga butik. Det hoppas jag på i alla fall!

Kram Anna S.

Tessie sa...

Ååååå....om mitt kök ändå så ut sådär, välstädat, stylat och alldeles..alldeles underbart! Vilka fantastiska bilder :)

Ska drömma mig bort lite till med bilderna...

Kram Torparfrun

Bygatan sa...

Kommer att bli årets reportage i Pralin!

Du har det såå fint, ska bli kul att få se mer av ert vackra hem!1

Må gott av alla praliner;-)

kramar Lena

Vit Gladiolus sa...

Tjeeeena!!

Åhh jag älskar ditt skåp, det med många lådor under!! Såå fint!!
Å mattorna är så himmelens fina. Du har ett kanonkök!!!!
Så fina bilder!!!!!

Ja, du kan man se Pralin på nätet? Det vore lattjo vettu!

Jag har nu kollat på serien Sommer, den tycker jag är så bra!!
Nu ska jag måla en omgång till på mitt fynd!! Sedan blir det bingen!!

Kramisar

Anonym sa...

Hej!
Vad ska man säga??? bilderna är verkligen som tagna ur ett hemma oss reportage. Jag säger bara jättefint.
och du, jag tycker ni verkar vara en helt vanlig familj, det är så det ska vara :))

Kramar//Catarina

Willewira sa...

Hoppas du nu ätit många praliner, för som du säger... "det förtjänar du"!

Ni har så fint kök!! Jag storknar! :) Vill ha!!!

Så vansinnigt kul att få det förevigat i en tidning - GRATTIS!!
Du måste visa tidningen sen...

Själv gick jag upp i ottan i morse för att hinna städa lite innan en mäklare kom och tittade på huset.
Vi behövde en värdering, dels inför ev om- och tillbyggnad, men också ifall vi väljer att sälja det och köpa nytt.
Svårt dilemma... Är faktiskt lite brydd just nu, men vi ska nog komma till beslut till slut. :)

Önskar dig en härlig torsdag!!
Kram vännen och ta en pralin till!
Willewira

Anonym sa...

Men vad ni grejsat och donat.... jättejättefint. Vet du... när man tittar på bilderna så "sjunker man in" i köket... blir sittande vid erat köksbord och bara njuter och känner lugn och ro. Och blommorna, helt underbara. Här ska handlas Rosa rosor och vita ranunklar till helgen. Ska bli kul att se/läsa pralin, blir nog ett kanonreportage.
/ Silver & Ull Helena

Anonym sa...

Härliga bilder Melinda=) Du har det fantastiskt vackert. När kommer det i Pralin? Kramar

Jen sa...

Vilket vackert kök ni har, skåpet med glasdörrar och en massa lådor var så fint!

Ha det gott! / Jen

Designe sa...

Åh va roligt med reportage! Länkar du till det sen då så vi får se? Såå himla fint kök du har! Så fräscht och hemtrevligt! Jättefina bilder och fina arrangemang!
Kram :)

Marits vita skrin sa...

Åh vad härligt att du har varit dutti ;)
Längtar efter den där korgen.

Ja visst har jag legat i....
Men va kul vi skulle ha om vi var ihopsydda haha.

Kram kram

Ullis/Leva på landet sa...

Ranunkeln har jag köpt på blomsterlandet. var extrapris så då vågade jag chansa. Den blir fort hängig om den inte är fuktig, men hittills har det bara varit att hälla på vatten så fort man ser det och så har den blivit fin igen. Krukorna kommer också därifrån. Vet inte hur länge den blommar, tyvärr.

Ha en bra helg!
Kramar Ullis

Marie sa...

Vilket drömkök ni har Melinda, sååå vackert! Man blir alldeles kär i alla vackra detaljer!!!
Hihi, jag vet precis hur mycket du har fixat och donat inför reportaget, det var likadant här. Vi fick massor gjort som vi egentligen borde ha gjort för flera år sedan, hihi.
Du visar väl reportaget här på bloggen sen för oss som inte kan få tag på tidningen?

Ha en bra helg min vän!
Kramar Marie

VIT och PASTELL sa...

Huur fina bilder som helst. Som en god bakelse...

Kram Maria

Det vita dårhuset sa...

Då var man här igen då!
Baaaaara NJUTER!

Handtag fantag klapp eller köss?!

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Ert kök är otrligt vackert, å charmigt!!
Så luftigt, skönt med svängrum.

Ha de!
Kraam från Benita

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Hej igen!
Å missen ser himla goo ut!!
Såå söt!

Kramkram