söndag 25 januari 2009

Think outside the box...

Hejsan.

Hoppas att ni mår bra. Själv insjuknade jag i något slags maginfluensa i fredags, pang bom...så började jag att må illa!!
Feber på det så var det bara att gå hem och sova.
Det är ju tur att man har en snäll make som rycker in :-).

Jag har ju fått vila lite i helgen med andra ord och vilken tur att jag då hade Magasinet att drömma mig bort i.


Magasinet ja...jag ska inte tjata något mer om det...men ni som vill att jag ska lägga undan det åt er då det kommer in till veckan...maila mig gärna så att jag har alla namn på ett och samma ställe så mailar jag er så fort det kommer.



Iallafall så bläddrade jag fram till en bild i Magasinet där de hade ställt en gammal sliten stol på en skänk.

Det var allt som behövdes för att jag skulle slääääpa mig ur soffan och påbörja "operation ommöblering" i vårt vardagsrum.

Att sätta en stol uppe på en skänk är ju lite "think outside the box" och vet ni...det är ju det som är så himla kul med inredning.

Något som låter totalt galet kan bara bli så läckert och annorlunda.
Nu menar jag inte att man ska göra precis likadant efter en bild man sett.
Det är alltid bra om man lägger till eller ändrar lite så att det blir personligt för just en själv.
Det är ju väldigt lätt att hamna i den positionen där man tycker WOW!!!
Så där vill jag också ha det...så försöker man göra det precis lika och så känns det ändå inte bra på något vis.
Jag gillar personliga hem där jag ser att inredningen reflekterar just den personen som bor där.
Det är därför jag har en massa högar av kläder slängda i sovrummet, hahahaha.
Doktor Jekyll och Mr Hyde...det är jag det, nääärå...jag är bara så himla lat... eller


jag är en sån person som inte bryr sig om att dekorera eller för den delen städa särskilt ofta i ett rum som ännu inte är färdigrenoverat eftersom jag inte ser någon glädje i det. Det kommer ändå aldrig att bli som jag vill...så jag väntar hellre tills rummet blir klart.
Då får jag eld i baken istället, hehehe ;-).
Finns det något roligare än att sätta tänderna i ett alldeles nyrenoverat och tomt rum???



Janne har satt hjul på våran stora kista så att den blir lättare att flytta runt utan att skrapa sönder hela golvet. Snyggt är det ju också!


Ett sätt att dölja en massa bokryggar som kan göra att det ser rörigt ut är att låta vackra böcker stå med framsidan ut så att det blir som en vacker vägg med tavlor.
Det kan ju också se rörigt ut iochförsig ;-).
Men JAG gillar det!
Hoppas att ni får en bra start på veckan alla godingar.

36 kommentarer:

Vit Gladiolus sa...

Tjingeling Tjejen!!!

Usch vad tråkigt med maginfluensa!Gullig av Janne att ställa upp å jobba då!!! Det är det värsta jag vet, jag är livrädd att få det. Jag hoppas att du mår bättre, det tror jag nu när du har kollat i magasinet med!!

:)

Himla Himla snyggt med stolen på byrån!! Mycket bra idé!! Jag har faktiskt några vita stolar som jag ska leta reda på och göra sådär!

Å eran gamla kista är ju hur fin som helst, roligt med rullfötter på den!!

Ha en riktigt trevlig vecka vännen!!!
1ooo Kramar

Vit Gladiolus sa...

Jooo, jag glömde ju säga att det var KANONSNYGGT med böckerna och hyllan, när du vänt böckerna frammåt!! Mycket fint!


Kram

Sköna o Gröna Ting sa...

Nämen..., varför har jag inte hälsat på dig tidigare?!?!?
Sååå vackert du har, svårt att slita mig ifrån din sida, så mycket inspiration du delar med dig..., tackar och bugar!

Du får inte missa min lilla tävling jag har, där du kan vinna JUMBOKOPPEN eller en mysig HEMLIG paket, kika gärna in vettja, du är så välkommen!
Kram Marianne

Jenny Oak Fae sa...

Trist med maginfluensan, själv har jag åkt på en rejäl förkylning...

SÅÅÅ vackra bilder du visar, gillar idéen med stolen, jag har en lite stol på vinden som ska målas om...nån gång...

Bra smak när det gäller böcker också, jag har de flesta själv nämligen..!

; )

KRAM, Jenny

<3

Hanna & Hugo sa...

Stackar dig, hoppas du mår bättre..
Kanon fint med skänken & vilken underbar kista...
Längtar tills allt det nya du visa kommer in...
Massor av kramar Maria

Ullis/Leva på landet sa...

Hoppas att du är piggare. Vilken tur att du har en sådan man som ställer upp och hjälper dig så. Tycker att du har jätte fint hemma. Du har något hos mig.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Det vita dårhuset sa...

Hejsan Melinda!
Dr Jekyll och Mr Hyde ja. Det står faktiskt i tvillingarnas stora horoskop att vi är som DR Jekyll och Mr Hyde=) Kan jag väl aldrig trooo ;-). Det står även att vi ljuger så bra att vi kan sälja kylskåp rill eskimåer. Men den övertalningsförmågan tar jag som en positiv talang..
Hur skulle det annars se ut här hemma ==))

Har inte du varit tillräckligt sjuk?!
Det är nog tur att vi har de där männen i alla fall ;).
Ses till veckan då!
Stooor kram från mig i dårhuset

LantlivsAnette sa...

Åhh, hoppas att du har kryat på dig nu...ujjj, inte roligt att vara sjuk.
Himmel vilka underbara bilder du visar oss...ojj alltså vad mycket fint du har !
Och jag ser att många av dina böcker har jag också, men den som är till höger om boken Lantlif, den har jag inte, vad heter den ?
Nu måste jag tillbaka o kika igen...
Ha det gott
Kraam Anette

Solsjö - Under en vind sa...

ojo oj oj vad mycket fina bilder, här ges inspiration av hög klass! Trots snörvlandet blir man riktigt sugen på förändring...
Hoppas att du känner dig pigg igen!

Kramar till dig!

rosenskära sa...

Vilka fina bilder du visar idag (som om du inte gör det alltid...)!

Tycker kistan blev en helt annan möbel med hjul på, smart drag av Janne! Vad många fina böcker du har! Alla mina/våra står bakom dörrar, de samlar ju så mycket damm, men när jag ser hur vackra dina är, som tavlor, vill jag också plocka fram dem!

Krya på dig ordentligt nu!

Lena

Anonym sa...

Jag blir tokig snart. Varenda gång jag ska lämna en kommentar på din blogg så får jag bara problem. Nu försöker jag med annan identitet. Ville bara säga att vad snyggt det blev med böckerna, nästan som tavlor. Sen kan man ju variera efter säsong och humör. Kram Merja

Lilla huset på prärien sa...

Usch din stackare - maginfluensa är inte kul alls! Hoppas du mår bättre nu och får krafterna åter. Så himla fint ni har gjort!! Det måste kännas skönt att få saker ur händerna. Snyggt med hjulen på kistan! Och praktiskt :)

Måste fråga igen... vad rekommenderar du för boende om vi ska åka till Säter med hela familjen? Finns det någonting bra och inte för dyrt...?

Kram Jenny

Det vita dårhuset sa...

Men va f.n Melinda! Smittar du genom bloggen eller?!!
Ligger ju här i världens magsjuka ;)
Bara för det så får du en pöss osså=)))

linnea-maria sa...

Åh vilka vackra bilder. Jag håller med dig. Jag orkar inte heller bry mig i ett rum som inte är renoverat så som jag vill ha det. Tyvärr har vi alldeles för många sådana rum i vårt hus. Och tyvärr så brukar vi inte räcka hela vägen, det saknas alltid en listbit. Krya på dig /linnea-maria

Viola sa...

Hejsan, du skulle sett mitt stora rum när vi höll på, då kunde man prata om röra alltså, men så fort sista penseldraget var klart, tog operation piffning över, visst är det härligt att få göra om och ändra lite här och där. Nu har jag gått in på fjärde veckan, har fått mina månbord hit och väntar bara på de quiltade plädarna jag beställt och lite broderier som ska göras till kuddarna.

Vilken himla härlig idé med stolen, helläckert och jag vill oxå att vackra böcker ska synas, inte alls rörigt i min värld,

hóppas du har bättre väder än jag, andra veckan med regn och grått....KRAM

Anonym sa...

Hallåååååå!

Hur lever livet i Säter?

Omstylat hemma ser jag. Lövely!

Speciellt med den där fina avskavda stolen. Den var ju helt unerbar. Om den skulle vara borta någon gång när du vaknar på morgonen så kan det varit jag smugit mig in och norpat den, men det är väl ingen fara, då vet ju du att den bor i Stockholm ett tag. :D

Jag har ju precis kommit på hur vi ska ha det i vårt sovrum. Har verkligen inte haft någon som helst inspiration för det rummet. Jag håller verkligen med innan det är fixat är det bara ett måste att fixa till i rummet.

Min sextonåriga son däremot är nog fullt övertygad om att ha smutskläder på golvet i rummet är snyggare än att ha mattor på golvet. Tja om man har tur så kan man faktiskt se en glimt av mattan då och då. På fredagar har den stränga mamman här bestämt att det måste storstädas i rummen innan de får gå ut eller ta hem kompisar. Då menar jag att den personen som bor i rummet måste städa deet.

Min son är säker på att det är jag som är Hitlers lillasyster.

Hur som haver, när han då motvilligt städar och fixar till i rummet och lägger smutstvätten där den ska vara så tycker han varje gång att det faktiskt är ganska mysigt i rummet. Däremot förstår han inte hur en veckas tvätt inte kan vara färdig på den timmen det tar att städa rummet??????

Konstig tvättmaskin vi har va?

Ja här är det riktigt slitvecka för mig, jobbar myyyycket. Alla har halkat och brutit sig eller gått in i pelare på centralen här i huvudstaden så vi gipsar i parti och minut här på akuten :)))))

Min dotter har fått en etta på Kungsholmen som vi precis har varit och tittat på. Nu ska här inredas för fullt och jag önskar att det var jag som skulle flytta hemifrån, sååå mysigt!!!!

__Jag vill köpa väggord av dig. Har du "Home is were the heart is"

Puzzzzz från Lena

SNOWWHITE-SUSSIE sa...

Gokväll
oj vilken gullig sida ja länkar kommer kika tillbaks till dig..kram snowwhite-sussie.blogspot.com

Anonym sa...

Hej Melinda!!! Tusen tack för ditt fina paket som kom i brevlådan idag... Underbart randigt papper med massa fina hjärtan! Blev ju bara glad av att se inslagspapperet!! o sen WOW vilket "Magasin". Värt varje krona som det kostade i frakt!! TACK snälla igen för din service!

En fråga, schablonerna (stavas det så? :), ordspråket som du har ovanför din fina byrå... säljer du dem? Är det något isf du kan skicka, har du ingen webbutik???

Tack igen! mvh Anna Nyberg STHLM

Anonym sa...

Fina bilder. Vad var det för tavla med julmotiv (?) som var på en av bilderna? Såg fin ut på håll =)

Lilla huset på prärien sa...

Tack Melinda! Jag ska upp till Dalarna en sväng under Gagnefs auktionsvecka... men så är mannen sugen på att köra Dalaturen på cykel också. Så det är mycket möjligt att jag kommer upp två gånger till sommaren... jag får filura lite på det. Kommer ju stå ensam med tre barn under tiden han cyklar... hmm.

Å andra sidan hade jag ju fått möjligheten att besöka din mysiga butik *ler*

Kram Jenny

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Usch å fyy för maginfluensa! Hoppas du känner dig bättre nu =)

De där magasinet verkar rysligt spännande tycker jag. Hmm..skapar säkert ännu mera ha-begär, men va gör de *fniss*

Snyggt med en liten stol på byrån med en växt på!!

Fin kista ni har med smarta rulltassar!!
Super med böcker som tavlor på hyllorna, snyggt!!!

Ha de riktigt bra & sköt om dig!
Bamse kram från Benita

Millas hem sa...

Hej!
Kanonfina bilder och jag håller med, stolen på skänken var en jättefin idé!
Jag har själv småstolar på möbler, men den där var lite rustik och charmig!
Ett tomt rum att sätta "tänderna" i är precis som du säger...härligt!

Kram Camilla

hemtrevnad marie sa...

Usch för magsjukan!!!
Hoppas att du är bättre nu då!!
Supersnyggt på dina bilder!!!
Har också "magasinet"...men har inte hunnit mer än bläddra igenom sen i torsdags...får se om man hinner lusläsa snart!
ha en fin vecka!!
kramis

vit och pastell sa...

Åh vad det är roligt och härligt att läsa dina inlägg och titta på dina vackra foton.

Kram Maria

Rummet för välbefinnande sa...

Ingen höjdare med maginfluensa!!!
Men, det är ju sanslöst hur man ändå - hur matt man än är - kan gå igång och få sån inspiration så man bara MÅSTE göra det med en gång. INSPIRATION - det är ju faktiskt världens bästa medicin.
Dina bilder är som en inspirationskick för mig - jösses vad fint. Jag håller på med bokföring och då behövdes en glutt på din sida förstår du - nu är jag glad igen :-)
Krya på dig nu!
Kram Mia

annashusidingtuna sa...

Smart ide med bokhyllan!
Gillade också det reportaget med stolen på bänken.
Kram Anna

Eleonora sa...

Hej!
Vad fint du har gjort, jag trodde att bilderna var från magasinet! Så fint :-)
Fick tag i det sista exemplaret inne i Örebro där de även där haft en strykande åtgång! Fast efter att ha titta i magasinet så förstår jag varför, så vackra stilleben och bilder.
Kram Eleonora

Tulipa sa...

Vad mycket fin inspiration du bjuder på! Har du varit sjuk? Hann du då tänka en massa inredning kanske?
Jag har också njutit av Magasinet i helgen, och det var SANN NJUTNING! Man blir så såld och vill återskapa så mycket på sitt eget lilla vis!
De är genier!

Stolen på byrån - snyggt! Böckerna vända utåt med framsidorna - snyggt!
Och Janne kan du hälsa att hjulen på kistan - snyggt!

Kram!

My Lovely Things sa...

Hua , va trist med magsjuka..
hoppas att de andra i er familj klarar sig..här har mannen och en asonen huvudvärk och lite feber..

Otroligt fina bilder..gilalr bilden där du tolkat stol på skänk..Visst är det så att man blir inspirerad av olika saker och sen gör tolkningen..av hur man vill ha det på sitt sätt..Det är härligt att inspireras..jag längtar efter inspiration just nu..har vart trött och dassig ett par dar..precis som kroppen jobbar på hög varv för att inte bli sjuk..ja, ja..jag har ju inte magsjuka ialla fall..
krya på dig och ha det så bra..
kram anna

Vardags-mirakel sa...

Hej, så många bra ideer i ett och samma inlägg! Krya på dig, kram Eva.

Engelska Villan sa...

Åh, vilken mysig blogg du har! Jätteinspirerande bilder.
Kram Anna

Willewira sa...

Hej Melinda!

Stackars dig... magsjuka är ju inte roligt! Hoppas att det går över fort.

Vad mycket fint du visar och vilken bra idé med böckerna!! Det ska jag nog ta fasta på.

Krya på dig, vännen!

Kramar
Willewira

n o r d i n g å r d e n sa...

Hej Melinda, kors så mycket vackra bilder!!! Jag har inte haft äran att vare sig få tag på el ens hunnit kika i det där magasinet men jag har sett och förstått att det innehåller många sukta och härmabilder i den! Så fint du har hemma, fin idé med synliga böcker, det får inte bli för kalt,sterilt och spartanskt heller, hemtrevnaden uppkommer när det syns att man bor hemma! Och du har verkligen allt det där i ditt hem, smakfullt, och kistan där, så snyggt! Krya på dig!!!! Mari.

Handplockat sa...

Suck så många UNDERBARA BILDER som vanligt
Jag har åxå mina böcker framme och jag njuter av dem...
Du har en Torsdags utmaning hos mej (torsdagarna i februari)- kika in och se om det är något för dig
kramen

Två systrar sa...

Hejsan Hej!! Tycker också det är snyggt att visa upp böckerna på det viset! Man kan ju använda små vrår och andra knepiga utrymmen!! Böcker skapar en så hemtrevlig känsla!! Kram C&M

Emmas idéer sa...

Hej Melinda.

Tänkte bara fråga om du har någon Maileg kaninpojke i butiekne nu? Sorlek medium eller large hade jag tänkt mig.

Har lust med ett litet besök hos dig imorgon..

Kramar Emma