söndag 11 januari 2009

Jag vet att vi alla...

Längtar till våren nu.

Men nog måste man medge att vi har haft fantastiskt vackra dagar den senaste veckan.
Jag minns förra vintern som oerhört tråkig, slaskig och grå så jag njuter i fulla drag av all sol som visat sig framme under denna vinter.
Hellre att näsborrarna fryser igen och solen skiner än en grå och slaskig vinter.
Nu måste jag bara få visa lite vackra vinterbilder igen...ja, jag vet att jag är tråkig men det är ju så himla roligt att fota vackra naturbilder, helst rimfrostiga sådana.

Sprang in på Åsgårdarna (Hembygdsmuseét) häromdagen precis innan ljuset försvann och fotade de vackra gamla byggnaderna. Här är ett gammalt låsbeslag som rimfrostskungen har tagit i besittning.

Sedan har jag lovat er att visa det lilla hörnskåpet jag köpte när jag och mamma var på loppis, köpte även ett sött litet skrivbord/bord.
Vad tycker ni...Ska jag måla det eller låta det vara som det är?
Det ska ju säljas i butiken och ska jag låta den som köper det själv få bestämma färgvalet innan jag går på det med penseln?
När jag ser detta lilla skåp så tänker jag bara på Nils Karlsson Pyssling.
Den boken älskar jag än idag bla. för de vackra illustrationerna.
Ni vet när han hyrde ett rum av Råttan som skulle åka och bo hos sin syster (tror jag att det var). I rummet fanns en liten kakelugn men annars var det alldeles kalt.
Då gick de upp, tryckte på spiken, sa -Tjillevippen och hämtade de gamla söta dockskåpmöblerna och inredde rummet med.
Sedan badade de i familjens geléskål, hahaha.


Ni förstår att ibland så kan jag inte låta bli att köpa böcker till mina barn bara för att boken har illustrationer av så vacker och mysig inredning.

Jag menar...Hur sjukt är det på en skala 1-10??

Jag och några vänner satt och diskuterade detta för ett tag sedan.
När man är som vi...helt galen i inredning och vackra saker och om hur man ser på saker.
Bara som ett exempel...Om jag och Janne sitter och tittar på en skräckfilm...vilket vi gör lite då och då eftersom Janne är galen i skräckfilm medans jag är livrädd i minst tre veckor efteråt.


Nåväl...plötsligt kan jag utbrista (mitt i världens otäckaste scen)
-Men kolla vilken läcker lampa, eller skåp eller soptunna för den delen!!
Detta är ju något som låter helt sjukt för någon som inte är ett dugg intresserad av inredning. som min man tex.
Alltså måste han tycka att jag är skvatt galen för det mesta. Men det bjuder jag på ;-).
Detta är faktiskt inte bara ett intresse utan en passionerad livsstil.

Sedan kan det verka ytligt för andra att man kan gå igång på vackra saker.
Men man behöver faktiskt inte vara en hemsk människa bara för att man gillar matriella ting.
Hade det inte varit inredning så hade jag antagligen haft ett passionerat förhållande till något annat, päron kanske, vad vet jag :-).
Detta kommer att låta hemskt, men jag har kommit på att jag skulle aldrig kunna leva med någon som la sig i inredningen hemma.
Isåfall måste det vara någon som hade samma stil som jag...Så viktigt är det för mig att få bo med saker omkring mig som jag tycker är vackra och jag mår bra av.
Med andra ord så är jag glad att jag är gift med en man som inte bryr sig i inredning...fast ibland skulle det ju vara roligt om han kom med någon idé, förutsatt att den var bra vill säga ;-).
För det är ju faktiskt så att Janne brukar bli nöjd med mina ideér bara de är färdiga.
Han har bara inte förmågan att se det klart inne i huvudet som jag :-).
*********
Nu är det så att jag fått en och samma utmaning av 2 andra bloggare men jag återkommer till det i mitt nästa inlägg.
Kommer då också att avslöja en annan idé jag har :-).

48 kommentarer:

Interiörboden sa...

Åhh, vilket vackert inlägg!! :) Alltid lika kul att läsa dina inlägg!!
Jätte fina bilder du har tagit oc jag tycker att skåået ska få vara kvar i den färg det är nu, eftersom det är sååå sött!!!
Jätte fint!
Annars skulle det få vara vitt och slitas ner :)

Ha en jätte bra kväll.
Kram Sandra

Malmkakan sa...

Jätte vackra bilder med rimfrost och vackra byggnader.

De där loppisfynden gick ju inte av för hackor heller. Wow på både hörnskåpet och skrivbordet!

Men du det där med att man inte skulle kunna leva ihop med en man som la sig i färgval, tapeter, möblering osv DÄR ÄR VI HELT ÖVERENS. Det skulle ju inte funka så är det bara. Det är väl tur att man får vältra sig över hemmets pyssel och bestyr utan några andra invändningar än - Ja, jo...det blev väl bra...
Åhh, det räcker alldeles utmärkt för mig I love my man...

Kram, Cecilia

Golden&Vitt sa...

Härliga bilder, och visst är det härligt med sol och lite kallt.Inge slask här inte.

Guud vad jag skratta till dig och ditt skräckfilms tittande hi hi skulle vilja se minen på mannen i mitt hus om jag skulle komentera inredning mitt i allt hi hi

Jag har sån tur att jag är Särbo..får bestämma allt själv hemma hi hi fast vi har ganska samma smak ialf.Min smak *ler*

ha en bra vecka med sol / annika

Anonym sa...

Hej
Jag skulle nog målat skåpet, det säljer nog lättare om det är vitt..:)
Jag vet precis vad du menar med att vissa tycker att man är helknäpp. Jag tycker att detaljer är väldigt viktiga och kunde leta på HUR många ställen som helst innan jag hittade rätt dörrhandtag till vårt hus tex. Vissa saker letar jag fortfarande efter, som en svart trädgårdsslang. Varför finns inte det??? Sånt tycker jag är viktigt, men många skrattar åt mig och kan inte förstå att färgen på en trädgårdsslang kan vara så viktigt. Men vi är olika.
Kram

Anonym sa...

Hiiiiiiihooooooo==)))
Ja du Melinda, det känns som jag hr hittat en tvillingsjäl=)
Det skulle lika gärna kunnat vara jag som skrivit allt det där.Underbart med ärliga människor!!!! Har sagt jämt att jag inte skulle kunna leva med någon som la sig i MIN inrednibg och jag kan lova att det har rynkats på näsor men vem bryr sig.Min är glad så länge han slipper lägga sig i..Har människor runt mig som måste rådfråga sin man om vilka gardiner som ska köpas.Men nehej du, skulle aldrig falla varken mig eller sambon in=) ÄLSKAR det lilla bordet! Oh jaa.Senast idag kommenterade jag Wilbur filmen (den tecknade lilla grisen). De hade en underbar knoppbräda att hänga upp sina kläder på så nog är man lite skadad men va gör de om tusen år....
Hat gott. Kramar Erika i dårhuset

annaslantliv sa...

Jag kommenterade det förra inlägget, surfade runt och tittade tillbaka och då är det ett nytt här! Trevligt.

Säter är en vacker stad, många fina hus.

Per har en tendens att lägga sig i ibland och det gör mig galen. Jag vill verkligen inte kompromissa i inredningen. mitt hem är min borg där, men så är jag kräfta oxå...

Kram Anna

vit och pastell sa...

Ha, ha ,ha! Jag skrattar och ler åt det du skriver om inredningsgalenheten. Glad blir jag av att det finns andra tokar som jag.

Kram Maria

mylovelygrandma sa...

Hej! måste få berätta en sak.. du är inte det minsta tokig som köper barnböcker för bildernas skull. Jag vet någon som är värre.. min kära moder köper nämligen också böcker för deras vackra bilder skull och har vid det här laget fyllt en stor kista full.. men.. hennes barn är ju förs stora så det är till barnbarnen som inte ens är påtänkta än!! Hon har dessutom redan köpt både kläder och leksaker till dem så att de i princip inte behöver köpas något till dem de första fem åren.. behöver jag säga att hon nog gärna vill ha barnbarn? Hoppas du får en bra vecka!! Kram från mig!

Ullis/Leva på landet sa...

Så vackra bilder du bjuder på. Ja visst är det så att man vill göra som man själv vill. Här är det ju så att maken har väldigt bestämda åsikter även om inredning. Det som är bra att verkar som om det går att ändra dem genom att visa hur snyggt det kan bli, *s*.

Marianne sa...

Jojomänsan, råttan skulle flytta till sin syster i Södertälje. När jag var liten (är född -59) hade jag en LP-skiva med Nils Karlsson Pyssling på ena sidan och Ingen rövare finns i skogen på den andra sidan. Detta var den enda skiva med sagor vilket gjorde att jag lyssnade otroligt mycket på dom. Och just Nils Karlsson pyssling kunde jag utantill och jag tror jag kan det än idag.
Förresten.. jag höll på att glömma...kul att hitta till din blogg. Fint du har det.

Anonym sa...

Jisses Amalia vad jag blev rääääd!!!!!

Började läsa ditt inlägg, om frost i näsborren, samtidigt som jag sakta scrollade ner. kära nån tänkte jag vilken otroooligt stor näsborre den kvinnan Melinda har!!!!!

Strax efter det insåg jag ju att det inte var din näsborre som kom fram utan en härlig vinterbild!

:DDDDDD

Nu sedan jag bytt om från nattlinne ( det blev fullt av kaffet jag skvimpade ut) till myskläder kan jag äntligen fortsätta vid datorn :))))))

Vilka myyyysiga bilder vännen! Jag blir alldeles lyrisk när du pratar om lilla Nisse. Kommer ihåg hur jag låg och läste den historien från en bok med blandade historier av A.Lindgren (Salikons rosor hette den) Den mysiga kakelugnen som han sov vid innan han fick hämta Märtas alla möbler. Kommer ihåg att jag ville vara han som fick inreda och fixa i rummet.

Jag kan verkligen för min inre syn se hela din familj glida runt i den gelékoppen, ljuvligt :D

Ja, själv har jag under helgerna spelat in en film med Jack Nicholsoon som egentligen inte är bra men det är såå ljuvliga interiör bilder så jag bara vill ha den filmen som jag kan kika på då och då, knasboll säger min man, jag vet säger jag.....

Jag bara älskar skräckisar. Bara jag får sitta med fötterna i soffan, helst vill jag att alla andra oxå ska ha fötterna i soffan/fåtöljen då. Det har orsakat lite problem när vi går på skräckisar på bio....

Jag kan med få ett infall mitt i en skräckis och tänka guuud vilken häftig gungstol!!!!

Ditt lilla skåp var så sött, undras om det inte är vackrast som det är,eller vitt, eller jag vet inte.

En underbar vecka till dig vännen.

Bamsekrmar Lena

Brunkullan sa...

Haha..ja men så är jag också! Ser inredningen bakom skådespelarna:) Som Arn filmerna! Vissa rum där är ju jättefina!

Fina bilder du tagit! Och lilla skåpet kan nog få vara som det är! Gillar du inte det röda, skulle jag nog målat bara de detaljerna. Rökgrått kanske?

Kram Susanne

Viola sa...

Inte kan man tröttna på dina underbar vinterbilder, vilka hus! VIsst är vi lite galna vi alla här på bloggen med vårt sinne för inredning, fniss....vacker hörnhylla som kanske ska bli vit eller...ja gvet faktiskt inte, vilket fall som helst, ha en bra dag, kram

rosenskära sa...

Sitter här och skrattar högt för mig själv, för det kunde varit jag som skrev hela inlägget. PRECIS så här är det! Tittade på en film förra veckan med Diane Keaton och Jack Nicholson. Han var en äldre man med smak för yngre kvinnor, en oförbätterlig ungkarl, hon var mamman till den unga kvinna han dejtade. Keaton bodde i ett fantastiskt strandhus med alldeles underbar inredning. Sen vet jag knappt mer vad filmen handlade om... Och så såg jag en fransk film om någon kille som inte vågade binda sig. Han hade en lesbisk väninna som hade världens läckraste Jieldé-lampa...

Min make är också helt ointresserad, låter mig bestämma nästan allt. Fast det är nog tur att jag inte är intresserad av madonnor och strutar för där hade han nog satt stopp...

Kram/L

LantlivsAnette sa...

Jaaa, du Melinda !
Jag sitter här bara och ler...jag känner igen alltihopa..
Nils Karlsson, han har jag växt upp med, min favorit, och det var nog för de där dock skåps möblerna, jag är galen i miniatyrer, har flera kartonger fulla med dock skåps saker och möbler, nu väntar jag bara på det där dockskåpet, du vet ett gammalt skåp som någon pappa byggt till sin dotter förr i tiden...med glasade dörrar och kanske fyra rum..
Jag har också köpt böcker eller filmer till mina döttrar, såna med fin inredning, du vet Madicken, vilket hus, och där fanns även ett dockskåp...eller Vita stenen...ohhh, vilket hus !!
Och jag tackar gud för att min karl inte heller är intresserad av heminredning, jisses, tänk om han hade varit det och velat ha en helt annan stil..nääee, då hde det inte blivit han o jag...;)
Ha det gott
Kraam Anette
P.s har du färdigt inventeringen nu ?

LantlivsAnette sa...

men jag glömde ju, det där skåpet, ohhh så fint, låt det vara som det är, den som köper det kan ju måla om det om dom vill..också sliper ju du ;)
vad fint bordet var också, himmel vilka skatt jakter du är på...
känns så länge sedan jag var på jakt...
tjiinngg

Anonym sa...

Ditt lilla skåp är jättefint. Det kanske är bra om kunden kan välja hur det skall se ut. Vad skönt att höra att det finns fler tokstollar, jag är precis likadan. Mitt i ett program i TV så hojtar jag: ser du, där är precis en sådan stol (skåp, lampa, byrå, hylla) som jag vill ha och Jörgen ser alldeles förvirrad ut innan han begriper vad jag menar. Men nu har vi varit gifta så länge så han har börjat vänja sig.
Kram Mia

Ida sa...

Hejsan! Jag tycker det är kul att du blandar in lite naturbilder med de vanliga från ditt hem. Det är alltid kul att se det perspektivet på tillvaron också. Jag tycker att skåpet var jättesött, men jag röstar för att du ska måla det. Alla kanske inte kan se potentialen i det annars.

Sedan måste jag skamset erkänna att jag är likadan beträffande sambo och inredning. Min sambo har fått böja sig för min inredningsstil. Han skulle helst ha möbler i svart, mörk skinnsoffa och trämasker på väggarna. Kan säga att inget av detta har vi, men ibland kommer han med idéer som jag lite fint måste nobba med ett gapskratt. Vet att jag tyvärr kör över honom men vad ska man göra när man brinner för ngt som vi gör för inredningen. Brukar jmf det med hans pokerintresse, då förstår han lite bättre.

Ha det så gott. Kramar Ida

smultrongården sa...

Men vilka fina grejer du hittat! Vitt säljer säkert bättre - men jag tycker du ska behålla färgen. Jätte fint var det!! Nils Karlsson = min favvo! Har tänkt precis som du. Men är man en nörd går man hela tiden igång på allt läckert!!
Kolla in hos mig vilket helt otroligt hus vi ska besöka - kära nån, ska verkligen bli kul. Undrar just hur insidan ser ut. Källaren har tydligen hel poolavdelning. Familjen Beckham bor inte långt ifrån, haha!! Här bor jag granne med råttorna... Du har blivit ett proffs med kameran, jäklars!
Vi hörs, kramar Eva

Anonym sa...

Hahsahaha1

Jag visste väl att du skulle svara på DET inlägget!

Jag har precis ätit lunch och var bara tvungen att kika om du svarat.......

Min son var inte såå förtjust över mig i morse när jag skvimpade ut kaffe och sa lite väl valda ord efter brännskadorna från det.

-Mamma måste du verkligen blogga innan vi ätit frukost? Du är ju inte klok, kaffe överallt.

Jaa, jag får väl säga till honom att det är smällar man får ta när man bloggar med Melinda :D

Jag vågar inte ens tänka på hurdet skulle bli om vi går på bio!!!!!!

Jag har nämligen ytterligare en ovana när det gäller att se på film. Jag blir så inne i filmen så jag kan lätt börja prata med skådespelarna om det blir spännande och upphetsande och berätta för dem hur det ska göra.

Iiiinte poppis bland mina barn. Min man tycker däremot att det kan vara rätt underhållande ibland, själv är jag helt inne i filmen och märker ingenting.

Du, det kanske är våra barn som måste ta in på psyket efter att ha växt upp emd såå konstiga mammor, eller vad tror du?

Du förgyller verkligen min dag med och det är sååå kul att blogga med dig :D

Kraaam

hemtrevnad marie sa...

Haha!
Ja, vi är nog rätt så lika vi....igår kväll tittade jag och Guben på Veberödsmannen med Ernst Hugo (skånska mord)
i början av filmen utbrster jag.. (detta var i en gammal torpstuga 1902 )
-vilken ful blank metallram de har på tavlan där..det passar ju inte alls!
...varpå guben säger: så typiskt dig...det är nog bara du i hela världen som tittar på inredningen istället för filmen,HA!...nu vet jag ju att iallafall DU gör det, hihi!
Och vilket gulligt hörnskåp du hittat...hade passat utmärkt hos Nils Karlsson pyssling!
Och visst köper/lånar jag barnböcker efter hur mysiga de är i miljön runt om...favoriter har ju alltid varit Elsa Bescows böcker och kolla miljön hos gubben Pettson!
Och min Gube lägger sig visserligen i, på ett sånt sätt att han talar om vad han inte vill ha...fast han är rätt så dresserad av mig, hihi!
kram på dig!

Tiol sa...

Underbara bilder, och underbart bord, och hörnskåp. Om det var jag som skulle vara köpare till skåpet, vilket jag gärna var OM inte det är platsbrist, men i alla fall,skulle jag själv vilja bestämma färgen, eller helt sonika bestämma att det är så vackert som det är,vilket jag verkligen tycker.En del vill ju absolut inte att man målar om dessa gamla skåp. Nu vet ju inte jag om detta redan är ommålat, då är det ju en annan sak.
Alla tycker vi ju lite olika mellan varven.
Hoppas du själv mår bra såhär ett par veckor in på detta nya härliga året.
Massor av kramar till dej Melinda.
Tina i Falun:o)

Rummet för välbefinnande sa...

Härliga Melinda, vilka underbara bilder och vilket vackert skrivbord!!! Skåpet tycker jag nog att du ska låta vara som det är också är det upp till köparen sen.
Nils Karlsson pyssling - jättefavoriten - älskar miniatyrer och du kan tro att jag letade extra under sängen när jag var liten efter tjillevipp-spiken *ler*
Ja, förstår att du också ska på Formex - visst ska det bli kuuuuul.
Sköt om dig!
Kram Mia

Lilla huset på prärien sa...

He he - ja det är lite kul hur det kan se ut i huvudet på oss som gillar inredning. Själv är jag livrädd för skräckfilmer och hoppar högt när det händer någonting, det där med att kolla inredningen ska jag minsann koncentrera mig på nästa gång jag måste titta på en sådan. :)

Det där hörnskåpet var ju verkligen superfint! Jag hade nog minsann målat det vitt... är jag helt hemsk då? Man ska ju inte måla över riktigt, riktigt gamla saker... är den så gammal?

I vilket fall så önskar jag dig lycka till - det kommer att säljas direkt.

Kram Jenny

Anonym sa...

Hallå min älskade bloggkompis!

Vet du vad som har hänt? Nää det är klart att du inte gör, än ;)

Jag har vunnit två biljetter till Formexmässan!!!!!!!

Helt osannolikt roligt.

Nu måååste vi ju bara ses. Vilken dag ska du dit?

Maila mig eller skriv på bloggen

Kraam Lena

VILLA MOA sa...

Känner igen mig helt, dock gillar min man inredning bara det är jag som har bestämt var skåpet skall stå :-)

Drar med honom runt i butiker för han har tjockare plånbok och ofta gillar han det jag vill ha.

Jag skulle måla skåpet, hade just den färg kombinationen i vårat gamla kök och jag blev så trött på den. Grönt är en färg man tröttnar på. Så en ljus grå eller vit skulle bli fin.

Jätte fin blogg!

Hälsningar
Anette

Anonym sa...

Nu ska du inte vara så där morsk av dig bara för att jag råkar ha ett speciellt förhållande till de som jag ser på film......

Det kan faktiskt vara väldigt spännande ibland och då blir lena ivriiiig :D

Ja kära nån inte visste jag att det bara var att säga till när det gällde biljetter. Det där är ju rena rama grekiskan för mig. Jag trodde bara det var för fackfolk och att man bara hade ett visst antal biljetter.

Det är några tjejer från Västerås och Stockholm ska ses där på mässan på fredag så det skulle ju vara perfekt för mig att komma då. På så vis kan jag ju få två flugor på smällen så att säga...

Vi får väl maila och byta telefonnummer så kan vi nå varandra.

Jag funderade med på om det skulle bli lite nervöst men jag menar jag tänker ju förr eller senare ta mi till Säter och din butik så då kan vi ju lika gärna ses nu.....

Vi kanske bara ses en gång och sedan aldrig mer för vi blir såå avskräsckta från varandra :DDDDD

Kuuuuuul!

Kraam

LantlivsAnette sa...

Halloj igen !
Du, visst är den lilla dockan från O&J...jag har en till, en som är lite större, men jag vill ha damen också, den är sååå fin..himmel hur ska man få plats med allt som man vill ha..
Lyllos du som får gå på mässan snart...
Kraam Anette
P.s Jag har skickat ett mail till dig idag, du kanske redan har sett det...

Millas hem sa...

Tack för titten inne hos mig!
Du har en jättefin sida tycker jag!
Det lilla bordet är supercharmigt och jag tycker att idén om att låta köparen bestämma färgen var bra!

Kram Camilla

Hanna sa...

Åh, vill ha både skrivbord och skåp. Så gulligt. Kommer passa bra hemma hos dej! Kram Hanna (Lantligt inrett)

Lallis - liv och leverne sa...

Vilken otroligt fint inlägg!:)
Kram Lallis

Tulipa sa...

Du skriver så bra och underhållande.
Nils Karlsson Pyssling är en så bra bok, mina barn har tagit över min Nils K bok.
Så dessa böcker kan man se som en investering för framtiden ju..det blir arvegods!

Jag hade inte heller kunnat leva med någon som lade sig i för mycket i inredningsväg...om vi inte tyckt lika förstås...jag tycker det är skönt att kunna göra i princip som jag vill utan att behöva fråga ...
Sen vet man ju var gränsen går.
Men jag bestämmer. Kan störa mig nåt vansinnigt om det inte är bra, det funkar inte helt enkelt!

Kram från Mariette

Hanna & Hugo sa...

Puss på dig tjejen =)
Tack så mycket, å vilka supergoa karameller... HIHI.
Vilket underbart skåp & bordet var jätte fint det med. Så himla skönt å läsa dina inlägg, de förgyller vardagen vet du ;)
Kramar till dig.
Kommer in nån dag... Tänk att mammsen & pappsen vet precis va man vill ha.

Interiörboden sa...

Tack så mycket för din fina kommentar!! Och nu blev jag väldigt nyfiken, vad du nu fick för idé :) Det måste du berätta?! Hihi.
Kram Sandra

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Himmel vilka vackra bilder, Melinda!
Om du inte jobbade med inredning så kanske du skulle ha sattsat på naturfotografering =)
Såå läckert!

Skåpet ska du nog försöka bevara som det är, även om de kittlar i målar tarmen hihi. Själv är jag lite orolig över om jag målar allt vitt å inte bevarar det gamla för eftervälden, i fall de har ett traditionellt värde som bör bevaras..äsch du vet nog vad jag menar.

Min "gubbe" bryr sig inte så värst mycket i hur jag inreder, han är nöjd om jag är nöjd..de är rätt så skönt =)

Ha så kul på mässan!
Kraam från Benita

Vit Gladiolus sa...

Tjing i Stugan!
Nån hemma???
:)

Skåpet ja, det skulle jag nog måla! Det var ett väääldigt gulligt skåp!
För att inte tala om skrivbordet, kanonfint. Ska du måla det vitt?

Jag skrattade igen när du skrev om skräckfilmen och du kollar inredningen...JAG ÄR LIKADAN!! Det kvittar vilken film det är så kollar jag inredningen!! hi hi

Å inte skulle jag heller kunna leva med någon som lade sig i inredningen hemma, nähäpp....
:)
Ha det så skojsigt på Formexmässan! TA bilder!

Sov gott!!
Kramisar

lottens vita och gröna sa...

ljuva människa, du får mig alltid att känna! i dag skrattar jag åt din tokroliga scen du beskriver där du livrädd ser på skräckfilm och kollar efter inredningsdetaljer, hur underbart som helst...en psykolog skulle nog kalla det att försvarsmekanismen fokus på annat sätts igång, fniss!
vilka bilder du tar, helt ljuvliga, du har en härlig konstnärssjäl i dig och en passion till livet som vi alla här beundrar sååå! ha det gott, du smittar av glädje gumman! varmkram lotten

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilka vackra vinterbilder du har tagit Melinda! Söt skåp ( låt det va-,..) och fint bord!

Ha, ha, ja nog är det så men visst är det kul med alla andra galningar man har träffat här i denna genre av bloggar, det är så skönt att veta att andra också ser såna detaljer, även i en rysare!

Nje, jag blev sjuk först den 28 dec och det var min sambo som målade luckorna. Lucky me... Tack snälla du för erbjud om biljetter, jag har fått en ändå men jag kan tyvär inte gå i år, är borta mest hela denna vinter på jobb...och kommer hem först på nästa måndag! Ha det gott och en bra ny vecka! Mari.

Marits vita skrin sa...

Super gulligt skrivbord.

Du har nånting hos mig.

Kram kram

Anonym sa...

Haha jag brukar kolla också kolla inredningen i filmer, fast jag utsätter mej inte för några skräckisar, aldrig:) Men i många barnfilmer kan det vara kul att kika lite t.ex Madicken, Emil Lotta och till och med pippi. Fast hon har målat panelen i köket knallrosa.. Rena mordet ju :)

annaslantliv sa...

Oj vad lustigt att du faktiskt hade en bänk! Vad ska du ha för den? vit vill jag ha den såklart... ;-) Kanske någon text.

Kram Anna

Mamma Linda sa...

Så fina bilder du bjuder på jämt.
Du har något att hämta hos mig om du vill.
KramLinda

Vit Gladiolus sa...

Ohhhhhh! Tack snälla, snälla du för att du erbjuder biljetter till Formex! Jag tror jag avvaktar. :)

Är du laddad nu för torsdagen, det blir säkert hur kul som helst! Lite avis är jag allt...hi hi

Ha det så trevligt imorgon vännen!
Sov Gott!
Kram

Galleri Hönshuset sa...

Heeeej vännen...Ha ha ha...det är så kul o läsa vad alla skriver för kommentarer...Jag tror att vi inredningstokiga tjejer är lika knäppa allihopa =)

Nej, inte sjutton vill jag bo med nån som lägger sig i min inredning heller. Men A har ju lite svårt det här med ikoner, jesusbilder och kors o allt sånt =)
men nu e han van, så det är bara o tuta o köra...

Härliga bilder...Vi ses o hörs. Kram Pirre

pepperkverna sa...

Så mange vakre bilder! Hege

Marie sa...

Du är helt underbar Melinda, älskar att läsa dina inlägg! Gissa om jag känner igen mig i det där med att kolla inredningen i filmer, hihi.
Åååh, jag älskar också Nils Karlsson pyssling och visst är bilderna i boken supermysiga! Det roliga är att den boken är min 4-årings favorit också, så vi läser den ofta!!!!
Jättefint skåp, jag tycker att du ska låta köparen bestämma om det ska målas eller inte!

Ha en fortsatt bra vecka!
Kram Marie

Anonym sa...

Heej! Kanske du redan har hunnit åka och inte ser det här förrens du kommer hem..Har ju inte hunnit svara på din fråga, men o andra sidan kommer jag inte med nåt kul.. Vet tyvärr inte alls vart de kommer ifrån.. Hoppas du hittar dem på mässan! Kanske vi ses där! :-)

Marits vita skrin sa...

Åh helsike. Jag är då en för glömsk männinska jag... Sorry
Fixar det imorgon.

Det är jag ocj Levis på bilden, visst är den vacker.

Inte har jag hittat några babuschka dockor heller.
ha så kul imorgon nu.

Kram kram