lördag 22 november 2008

Julen närmar sig...

Hej mina goa bloggvänner.

Vet ni, jag är så himla glad över att ha er...det känns som att man har världens största vänskapskrets på sätt och vis., även om jag inte har träffat er "in real life" åtminstonde inte alla.

Nu börjar det närma sig jul och man vill kunna sitta och mysa, pyssla, dricka glögg med vänner och familj. Julklappar ska handlas, det ska bakas, städas, lagas mat och det ska springas på Lucia på dagis och skola ,till det måste man alltid kolla över om passande lucianattlinnen finns, är pepparkaks och tomtedräkterna för små i år???
Tänker att... skit samma, spelar det någon roll om tomtebyxorna sitter på halvstång, ingen har ändå tid att åka och handla nya...kan han inte föreställa tomtenissen som har äppelknyckarbyxor på sig undrar man i sitt stilla sinne och bockar av en sak på att göra listan.

Allt detta är underbart var för sig...men huuuur i heeela friden ska man lyckas att klämma in allt detta på några veckor om året?
Har ni tänkt på att varje jul så kommer det ut tidningar, jag pratar Amelia, inredningstidningar och andra tidningar där vi hela tiden matas med hur man gör för att inte stressa inför julen, med andra ord...Den stressfria julen. Finns det någon sådan??
Inte hemma hos oss iallafall.

Jag drömmer om den där där julen där man hinner med och ut och åka skidor eller skridskor med en välfylld matsäck, åka pulka med barnen, tar långa sköna promenader så man får rimfrost i håret, kommer hem och dricker rykande het choklad för att tina upp.

Jag vill kunna mysa i soffan med tända ljus och glögg.
Jag vill kunna sitta och slå in julklappar i lugn och ro (och inte i panik kvällen innan julafton, samtidigt som jag skurar ur ugnen) där precis alla paket får ett eget litet genomtänkt julrim.

Med andra ord så drömmer jag om en fantasivärld.

Julen är ju den absolut mysigaste tiden på året.



Men knappt är man färdig med alla måsten innan julen helt plötsligt är över???


Va?? Vad hände med alla mysstunder?Var det verkligen en jultomte här?

Julafton...Har den passerat nu?



Jaså...Jag men då städar vi undan allt då.

Men det konstiga är att hur stressigt det än är så älskar jag fortfarande julen.
Men andra ord så får ni ta detta med lite ironi...
Men visst vore det skönt att sitta i en stuga långt in i skogen och bara släppa alla måsten och bara vara under jul?
Å andra sidan så skulle jag troligtvis sakna all julstress, hur konstigt det än låter.

Kanske inte det där med att skura ugnen då ;-).

Jag har iallafall julmysigt i butiken och mer ska det bli tills nästa helg då jag firar ett år i butiken på söndagens julmarknad.

Varmt Välkomna då!



31 kommentarer:

Emmas idéer sa...

Ååå vad jag längtar till julmarknade och att få besöka din härliga butik igen... jag hoppas på att hitta massor med fint, men jag brukr ju alltid hitta nåt fint hos dig så kag behöver inte oroa mig.

Kramar

Lilla huset på prärien sa...

Stort grattis till 1 år i butiken!

Jag försöker verkligen att inte stressa nu till jul. Det jag hinner, hinner jag och det jag inte hinner, hinner jag inte helt enkelt. Mina måsten är granen, lussekatter och mandelmusslor. Det borde jag väl hinna med tycker jag. Och julmusik :)

Önskar dig en trevlig helg!

Kram Jenny

Inspiration i vitt sa...

Hej melinda, javisst är det precis så som du skriver. Man har så mycket i huvudet så att det känns som att det är helt fullt, det går inte in en endaste grej till.
Vi kanske skulle skulle bli oxtokiga om vi skulle vara i den där lilla stugan med lugn och ro, vad vet jag det kanske skulle vara skönt.
Du visar så mycket fint från din butik och det är så roligt att se. Gillade glasburkarna med zinklock jättemycket.
Kram på dig/Ingela.

smultrongården sa...

Halloj!
Sitter o halvsover framför sonens dator. Är rätt muck efter dagens julmarknad, kära nån! Jag finner inte ens ord vad människor.
Nu kommer snart några kompisar och vi ska på whiskey mässa. Kan undra, vad är det för fel på sängläge i soffan??? Vore skönt!
Håller med dig om julen. Men i år tror jag i alla fall att den kan bli något bättre - ska verkligen försöka låta bli stressen!
Vad himla mycket fint du visar. Men måste säga att jag känner igen mig... Skåpet över kranen är verkligen en riktig läckerbit.
Ha det gott, hörs snart.
Eva

Ullis/Leva på landet sa...

Håller med dig helt och hållet om det du skriver om julen. Grattis till dina 1 år med butiken. Antar att alla fina bilder är därifrån. Så mycket fint. Skulle verkligen vilja ta en tur till dig igen. Ska kanske passa på då på jullovet när man har några dagar ledigt.

Kram Ullis

LantlivsAnette sa...

Halloj där !
jaaa...du kan verkligen beskriva hur det är..precis så är det..exakt !!
Tänk ändå..vi stressar o går an som galningar...allt för att ha det så där ...julmysigt..
Jag stressar på karln min..jag trodde att han fattade att jag absolut ville att väggen med inbyggda fönster skulle stå klar till jul..eller åtminstone till senast andra advent !!
Han förstod inte mig alls där..
- En vägg..var ? sa han igår..gissa om jag undrar om han har blivit senil...grrr...
han lyssnar helt enkelt inte..
Nåja, imorron ska vi lyfta in alla möblerna...
Men hur det nu än är så älskar vi ju Julen...bara synd att vi är mera på jobbet än hemma denna tiden..men vi har ju Julmysigt där också, så det går ju bar det med..
Nix, inget paket ännu, men på Måndag kanske...
Himmel vad fint du har det i din butik..alla saker..mmm..man njuter av dina bilder !
Ha det så bra och njut i morron av ledigheten...eller ska du städa ?
som jag...
Kraaam Anette

Två systrar sa...

Fantastiskt mysig butik!! Vad fint du har gjort! detta är vår dröm! Stor kram C & M

Anonym sa...

Oj, vad jag känner igen mig i det du skriver. Det har hänt flera ggr att jag inte hunnit pynta klart inför julen innan den passerat. Trist! Det är ju så mysigt och man vill att det ska vara under en längre tid. Det ska vara lite magiskt och såklart snö, så som det var när man var liten. Men vi har sällan snö på julafton nuförtiden här i Göteborgsområdet, och den där mysiga känslan infinner sig inte då. =( Härligt att ha julmys i butiken i alla fall.
Idag har jag hjälpt till att julskylta i barnbutiken här där jag bor. SÅ ROLIGT!
Förresten, vem bryr sig om din spis på julen egentligen Melinda? Tycker du kan skippa att skura den i år.
Ha en trevlig helg och ha ett trevligt 1-årsfirande, önskar jag kunde komma. Kram, Annica

Anonym sa...

Hej Melinda!
Kul att du bloggar oftare igen! Saknar dina inlägg annars=)
Tror du inte att det hade varit alldeles för vardag om inte denna stress över julen fanns?! Jag trivs som fisken i vattnet när det är lite stök runt mig och speciellt över julen. Det hör till på någe vis!
Som Tomten är far till alla barnen.Helmysig film=)
Stora jul kramar/ Erika den flintskallige

Tanjis sa...

Ha,ha.............gud vilket härligt inlägg! Jag håller så totalt med.
Det roliga är att jag tänker varje år att nästa år ska jag börja med alla de där sakerna i god tid. Tex putsa fönstrena och hänga upp adventsstjärnor tre veckor innan första advent men sen känns det så tokigt så jag brukar vänta och hux flux så är det nästan för sent!
Nej,jag har INTE putsat mina fönster ännu.............suck!

PS) Jag undrar vad den fina röd och vit prickiga servisen kostar ifall du skickar en sån till mig?

Hanna & Hugo sa...

Ditt inlägg träffade mitt i prick..
Jag ä l s k a r verkligen julen då man får tid att umgås med sin familj, men det är verkligen lika varje år, man tror man är klar med allt, å sen slår det en att ja just ja det har jag glömt... Hm vi får väll se vad dennna jul blir... Hur som helst kommer det att bli super mysigt...
Kramar Maria

Viola sa...

Vad jag blir sugen på att besöka din underbara butik, kan lova dig att med tiden blir julen mindre stressig, ungarna är vuxna och jag har lagt många måsten på hyllan, att äta gott och träffas får bli dt viktigaste under julen, ha en skön söndag, kan tänka mig att det är mycket i butiken just nu, kram VIOLA

lottens vita och gröna sa...

hallå varma vän! känner som du, en massa goingar som man verkligen gillar utan att ens att ha träffas, du är en härlig sån vän melinda!
din butik är som en gottepåse, vill ha allt, så himla fint komponerat!
har också en bild av julen sådär i raggsockor och ett lungt hasande med glögg och gosaker...i själva verket så är dom tillfällena tyvärr för få, man yr omkring hit och dit...näää tyvärr måste lungnet planeras, fy så trist! ha det gott, varmkram lotten

hemtrevnad marie sa...

Å ,jag vill också till din butik!!!!
Tänk att man ska bo så nedrans långt bort!
Fina grejer du har överallt i butiken ...jag vill se det IRL!!!
Visst är det så med julen, man tänker varje år att nu ska det bli en sån där lugn fin jul....allt klappat och klart minst ett par dagar före....haha, har inte hänt ännu......fast jag börjar iallafall pynta tidigare och tidigare för varje år.....är sååå trött på att vara den som lägger sig kl tre på natten till julafton, efter att till sist skurat badrummen och slängt sig i duschen... innan man går till sängs...för att väckas av en liten skrutt ett par timmar senare...nä i år SKA det vara nåtsånär klart ett par dagar innan jul.....annars säger jag upp mig, haha!
ha en go helg!
kramis

Tess på Tilda och Mamma sa...

Hej Vännen så juligt du har fått det i affären. Visst är det mysigt med all pyssel och förberedelser innan julafton.Också är julafton bara över,tiden går för fort.
Kramis Tess

Anonym sa...

Hej, hihi vad du skriver klockrent. Precis så gör/tänker jag oxå, upprepar sig varje år och ändå en härlig tid.
Kanske ska försöka ta sig till din affär nästa helg då och titta på allt fint;-)

Kramar Lena

Brunkullan sa...

Visst ska det hinnas mycket:) Men jag trivs med just julstressen, och gör det jag VILL göra, och struntar i resten;)
Hoppas du hinner pusta ut och lyssna på lite musik med glöggen i hand en stund i december i alla fall:)

Susanne

Malmkakan sa...

Hej kära bloggvän! Hoppas du har haft en skön helg. Själv var jag ledig i fredags och såg fram emot en långhelg då jag skulle få mycket tid för att adventspyssla, sen hann man bara blicka så var den här helgen över. Jo, nog kan jag allt hålla med dig i ditt inlägg...
Man får helt enkelt försöka att inte sätta upp så höga mål utan ta helgen med måttlig stress så man även kan njuta. Antar att du kommer ha fullt upp till veckan för att förbereda för julskyltningen och 1års jubiléet...men hur var det där ordspråket??? typ..."kom ihåg att stanna och dofta på blommorna vid vägen kant" eller nåt sånt...
Kramisar, Cecilia

Stina sa...

Värsta fina grejerna, ser jag ju.

Jodu gumman...här gör vi currykaka. Ja, den är verkligen god. Söt är den med. Kramis

Galleri Hönshuset sa...

Hej vännen. Jag tror att dina nära o kära har full förståelse för att du kanske inte hinner med allt till jul...vem gör det? =)

Du har ju också en underbar butik o ta hand om, men jag förstår vad du menar....

Det är typiskt att jag är bortrest när det är marknad igen. Det brukar falla på den söndan när vi är borta...

Vi ses o ha en härlig vecka. Kram Pirre

Lillstuga sa...

Först vill jag tacka för dina härliga kommentarer hos mig. Blir alldeles varm när jag läser dom!!En del kommentarer känns framtvingade men dina kommer verkligen från hjärtat!!
Fina bilder från butiken. Vet du om du har kvar färgkoden på dörrarna. Du vet jag kommer sno din idé med pardörrar och vill ha de i en grå nyans och den du har är ju verkligen fin. Ska ha samma på tappstegen på trappen tänkte jag.
Kram Anna

Vit Gladiolus sa...

Vilket fantastiskt inlägg!!! Det är svårt att inte låta bli att stressa dessa tider, man vill hinna med att fixa så mycket som möjligt! Jag vet inte hur man ska bära sig åt OCH samtidigt försöka att njuta av det...;)
Kraaamisar

Viola sa...

Hej igen, har flera änglamotiv i zink och dessa kommer från Miljögården min favo när det gäller nya saker, min moster har ju en inredningsbutik och hon handlar så rara saker därifrån, vet inte om jag frågat dig tidigare om du säljer kedjor för att hänga kort och lite större kors i, och har du även kors till detta, kram VIOLA

n o r d i n g å r d e n sa...

Din butik är ju för mysig, så mycket fint du har packat upp och arrengerat, man blir shoppingsugen... jo, stressen verkar höra till julen, ändå är vi nog inredningsintresserade inte fullt så stressade som de som INTE gillar att dona, de tycker bara julen och allt därtil är onödigt ont men känner stress ändå inför allt de vet förväntas av folk...vi får börja i tid och njuter oftast av det, men jag förstår att ha småbarn med allt vad det innebär i juletid är extra stressigt, och sen du som har butik också,du får hitta ngt uppåttjack på nätet: ) Du har då lyckas jula till det bra i butiken så jag är helt säkert det blir lika vackert hemma hos dig! Du hinner... ; ) Mari.

Viola sa...

Hej igen, om jag beställer ett par kedjor och ett par kors som passar till dom vad tar du för detta ihop med frakten, kram

Vit Gladiolus sa...

Hallå igen! Klart du får länka!!! ;)
Jo, jag har faktiskt mailat till Allt i hemmet om krukorna så får vi se om de hör av sig...
Kramisar
Kommer snart tillbaka till dig! ;)

Tulipa sa...

Ja, instämmer! Det är så det känns. En faslig massa stress och press och ändå älskar jag julen för mitt i allt detta så är den vacker och underbar och väldigt speciell!
Kram Tulipa

Dalatorpet sa...

Jo men visst vore det mysigt om det faktiskt kunde kännas så som det ser ut att göra på alla tidningsreportage... lugnt stämningsfullt och njutningsfullt

Marits vita skrin sa...

Men vilken låååång härlig remsa av inspirerande bilder från din ljuvliga butik.

Är det verkligen 1 år sen jag var in i min favorit butik första gången.

Tyckte det var alldeles nyss jag träffade på den där härliga sprudlande kvinnan som aldrig är tyst bakom disken;)

Kram på dig/ Marit

Marie sa...

Vilka underbara bilder från din butik, tänk att få gå där och kika en låååång stund.
Hihi, skrattar när jag läser ditt inlägg, vi är nog många som känner igen oss! Jag försöker att inte stressa allt för mycket, struntar helt enkelt i att göra en del saker som jag tycker är tråkiga. Jag är t.ex urdålig på att baka, så det hoppar jag över, barnen brukar baka pepparkakor hos sin mormor istället.

Ha en mysig kväll i vintervädret!
Kram Marie

Husets Hjärta sa...

Åh vilka härliga butiks bilder. Måste nog besöka dig på julmarknaden. Ha en bra kväll.
Johanna