onsdag 22 oktober 2008

Titta vad många nödvändiga saker jag hittat...


Det är inte klokt Madicken!!

Vad många "bra och ha saker" jag hittade i söndags. Nu önskar jag att det tog slut där men nu var det så att jag råkade hitta en del stooora nödvändiga saker också :-).

Jag hade sån tur när vi kom till en loppis i Leksand för där träffade jag nämligen på en av mina antikgubbar som jag handlar lite av. Det visade sig att det var hans föräldrar som ägde loppisen! Tänka sig, va?

Så han erbjöd sig att ta med mina större inköp i hans stora skåpbil hem till Falun. Så nästa tisdag bär det av till Falun för att hämta resterande saker :-).

Dessa vackra gamla trådgardiner kunde jag bara inte motstå. Vackert broderi och så skira. Tvåhundra pix fick jag ge för två längder...det var inte världens billigaste, men med tanke på ålder och att de är så vackra så kunde jag inte låta bli.

Detta vackra tyg fick också följa med i en påse hem. Nu ska jag åtminstonde försöka att sy lite raksöm.

Hujedamig!!

Gissa vilken vi har besökt när detta fick följa med mig hem? Just...Ylva Skarp :-). Presentpapper med mycket tänkvärda ord på.


En fin zinkskylt att hänga på Skafferidörren.

Gamla speglar kan jag aldrig få för många av. Trettio riksdaler var ett fynd tycker jag.

Kan ni gissa vad det här är? Nu kommer jag faktiskt inte på vad det heter men det är en sådan som man sätter i taket ovanför lampan (förstår ni vad jag menar?)

Om man köper en ny lampa så sitter det oftast en ful plastig sådan längst upp mot taket. Denna i porslin är defenitivt mycket vackrare, inte sant? Heeela 25 svenska kronor kostade den.


Denna söta stora tavla för 50 kr fick också följa med mig hem. Undrar vad flickan tänkte på?

Jag ber om ursäkt för den dåliga bildkvaliten men jag vet inte hur jag ska få till bilderna när jag måste fota på kvällarna. Det går inte att ha blixten på för då ser det inte klokt ut. Har jag det inte så blir det så här grynigt.

Idag mina goa vänner så har jag packat upp varor precis hela dagen, det har kommit två leveranser idag ...Lilla Julafton med andra ord :-).

Ha det bäst ni härliga.

Kraam

Melinda

24 kommentarer:

Galleri Hönshuset sa...

Det var verkligen fina grejer du fyndade...Spännande o få se vad du syr av tyget. Vi ses o hörs. Kram Pirre

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilka fina fynd!! Spegeln tavlan och helt ljuvligt vacker gardin!!! 200 var inget, den var så himla fin! Ja, fota inomhus är ett h-vete men dina bilder blev hur bra som helst! Mari.

Jenny Oak Fae sa...

SÅ mycket vackra saker..! Jag har ett par liknande gardiner, men vågar inte använda dem pga mina katter, så min mamma får ha gardinerna istället...

KRAM, Jenny

<3

Marie sa...

Så många vackra och nödvändiga saker som fick följa med dig hem, skulle vilja ha allt! Hoppas vi får se de stooora nödvändiga sakerna framöver!!!!! Spännande!

Ha en bra torsdag!
Kramar Marie

annaslantliv sa...

Ja det var riktigt fina fynd du gjort!
Det här med blixt är inte lätt, backa och zooma säger Per jämt. Och ja det hjälper, då slår blixten inte lika i det man vill ta kort på och det blir en varmare bild. Men det blir aldrig riktigt som man tänkt...

Om vi inte får lekbesök i morgon förmiddag så ses vi imorgon! Kul att kuddarna kom så precis, ska bli intressant att se dem i verkligheten.

Nu gjorde du mig nyfiken, vad kan du ha tagit reda på... det får vi inte glömma.

Kram Anna

Ullis/Leva på landet sa...

Det var många fina saker du hittade i söndags. ska ju bli så kul att se de där stora sakerna också när du får hem dem. Hur går det med syningen? Kommer du överrens med maskinen?

Ha det bra!
Kram Ullis

Lilla Blanka sa...

Hej Madick...eller jag menar Melinda! ;)

Jo men hittar man så hittar man..då går det bara inte att passera som ingenting har hänt :) Man bara måste ha sånna fina saker ju.

Nyfiken på stor-sakerna, hoppas få se dem framöver :)

Kram vännen!
Mia

LantlivsAnette sa...

Åhhh jisses vilka underbara saker du har köpt, jag skulle gärna vilja ha alltihopa !! De där gamla spetsgardinerna är ju sååå underbara, och dom var ju billiga tycker jag !!Koppen till lampan som ska sitta i taket , såna detaljer är ju sååå fint, du kan verkligen hitta fina saker du !!
ha det så bra
Kraaam Anette
P.s vi lever i ett renoverings kaos just nu..puuhh, men, men det blir nog bra tillslut..

Tess på Tilda och Mamma sa...

Åh så underbara gardiner du fyndat,dom var ju billiga.Vill ha dom.Blir ju spännande att se vad du ska sy. Jag har det tyget som jag gjort fint i köket med, vi målar om köket så snart får ni se det färdiga resultatet.Skafferi skylten var ju underbar den vill jag också ha, har du hennes webbadress??? Antingen är det fel på mig eller datorn jag har försökt gå in på hennes sida tidigare med den hittar inte dit.
Ha en mysig helg.
Kramis Tess

Ett hus i vitt sa...

Åh så mycket fint!! Tavlan var otroligt fin...Och Ylva Skarp-papperet har jag missat det måste jag också ha :-). Hihi vad kul att få se Viktors rum sen när det blir klart :-). Kram, Anette (som just nu har världens finaste puffar i garderoben...)

Anna sa...

Underbart fina inköp, önskar det fanns lite härliga loppisar och dylikt att besöka här i sthlm också. Kramar Anna

ängeln i vitt sa...

Men gud så mycket nödvändigt du har fyndat... hihi. Vill ha allt. Hoppas att vi får se dom STORA fynden.

Tack så himla mycket för varorna och tusen tack för det söta korset. Gnuggisen vet jag inte var den ska sitta men det löser sig. Jag tycker den passar på så många ställen här hemma.

Tack än en gång Melinda

Kram / Carina

Hanna & Hugo sa...

Men, vilka fina saker... ja du kan du... Kram Maria... föresten har det kommit maileg än... man måste ju börja köpa julklappar hihi... kram igen

Malmkakan sa...

Åhh, jag ville verkligen med på denna träff...va många fina saker du hittade...hmm, nyfiken på det som transporteras till Falun...gardinlängderna - fantastiska!Vad gäller Pralin har jag ingen aning om när det kommer publiceras, pirr...

Designe sa...

Oj, så många fina fynd du har gjort! Underbara saker! Det är så kul när man hittar så mycket!..man går hem med ett brett leende på läpparna! :) Ha en fin helg! Kram

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Nämen ujj va mycket fint du fyndat!! Tycker de där gardinerna och tyget är ljuvliga & vilken läcker spegel å tavla sedan, ojojjoj blir helt mållös här =)

Trevlig Helg!

Kram Benita

hemtrevnad marie sa...

Så mycket fint du hittat Melinda!!
Gardinerna är jättelika ett par lååånga längder, som jag hittade på antikloppisen i Rätttvik i somras!
"Porslinstakdosan"var ju ett jättekap!
Ha en trevlig helg!
kraaam

Hanna i Det stora grå huset sa...

Ja du Melinda... Klart att allt det där var nödvändiga saker. Men spegeln och den där till taklampan... Hmmm, vilka priser... Grattis kan jag bara säga!

Tycker jättemycket om din blogg, och den gör sig verkligen bra på den na nya adressen! Gillar du det själv?

Önskar dig en fin helg i blåsvädret!

Kram Hanna

Lallis - liv och leverne sa...

Det var sannerligen fina saker som du har hittat:)
Kul!
Kram Lallis

Inspiration i vitt sa...

Hej och tack för att du alltid skriver så rara och gulliga ord till mig jag blir så glad över det Melinda.
Vilka otroligt bra fynd du har gjort jag säger bara WOW.
Gardinerna var såå ljuvliga och spegeln tavlan lampgrejen ja allt var riktiga fynd.
Kram på dig och ha en trevlig helg/Ingela.

Dalatorpet sa...

Det var lite halv förvirrat när jag var in... undrar om jag inte hade båda barnen?? Det var då det var ngn loppis på torget utanför :-) Nästa gång lovar jag att presentera mig :-)

lottens vita och gröna sa...

nääääää ohhhhhhh melinda du är storfyndaren, älskade ALLT! du har kanon sinne för vackra saker, tavlan ohhhhhhh och spegeln va såå billigt, tack du goa för din hälsning om min hjärtan, näää jag bara gör dom än så länge till mig själv!
ha det bäst gumman, var ni på uthuset, var det värt att åka dit?

varmkram lotten

Pernilla, Lyst - Slow Living Fashion sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Pernilla, Lyst - Slow Living Fashion sa...

Hej!
Jag måste bara berätta att jag i somras såg liknande vita gardiner i bomullstyll med brodyr. Gamla. Det var i Wadköping. Det drog som attan i vill ha- men de kostade 1000 kr /längden. Det är nog ett riktigt pris. Bomullstyll kostade redan för länge sedan ca 300 kr /meter. Grattis till fynd!