fredag 24 oktober 2008

En svart period...

Hej alla goa.

Först vill jag börja med att tacka för alla härliga och rara kommentarer. Ni ska veta att det gör min dag och jag försöker hinna med att besöka er andra så ofta jag kan.

Ärligt talat så vet jag inte vad jag gjorde innan jag upptäckte bloggens underbara värld?? Antagligen fick jag mera gjort här hemma *fniss*.

Men vad gör lite skit i hörnen och vad gör väl det att tvätthögen växer när det finns så många härliga och inspirerande människor bakom sina bloggar därute.

Vet ni vad jag gjorde i tisdags på min"lediga" dag?
Jooo, jag tog äntligen tag i mitt målningsprojektbekymmer som jag skrev om innan på bloggen, minns ni hur den såg ut??
Nu ser den iallafall ut så här...

Jag bestämde mig till sist att måla den vitoch shabba den lite grann ...någon förvånad??

Ja, men vadå svart period tänker någon? Jo...lyft blicken och titta på min fd. vita stora spegel.

Nu är den SVART!
Tyckte att den blev kanonbra, den trädde fram mycket bättre mot väggen och tar igen färgen i de svarta gamla skålhandtagen. Förut så la man inte märke till spegeln särskilt mycket.
Det gör man nu kan jag lova :-).

Och OJ så roligt det var att måla med den svarta färgen...jag blev alldeles lyrisk och gick runt här hemma för att leta på något mer jag kunde måla svart, hahaha. När jag målar med min vita färg så är det åtskilliga strykningar som gäller...den svarta färgen täckte direkt!


Här en närbild på spegeln. Hannas säng har också detta mönster och är gjord i samma fabrik. Men den ska förbli vit. När jag var liten så sov jag i en svart säng och jag hade ofta mardrömmar. Sedan fick jag en vit säng och mardrömmarna försvann. Jag vet inte om det hade någon betydelse, men jag bär det alltid med mig.


En sak jag hittade som jag också målade svart var denna lilla söta "rökelsemanick" .
Någon som vet vad det heter? Köpte den på en loppis för någon vecka sedan och den var i mässing.
Nu kanske många av er tycker att jag är kokko...men jag är inte helt förälskad i mässing.
Eller fel...jag gillar den mörkare mässingen som har lite av tidens tand över sig...men denna var alldeles för ljus och glansig för min smak...nu passar den bättre framför spegeln dessutom :-).


När man trycker ner handtaget så åker locket upp...om man inte målar igen det förstås ;-).


Denna lilla sötnos i svart hittade jag på samma loppis. Att någon har ristat in knappar på den gör den bara mera charmig tycker jag.



Denna flickstaty kom en av mina antikgubbar med. Den blev jag så försälskad i så den fick följa med mig hem.


När Vilmer döptes så hade han en liten krans av små rosor på huvudet. Den får nu pryda statyn istället.


Detta betonghänge köpte jag för några år sedan och nu får den sitta som tyngd i kedjan till ventilationsluckan ovanför kaminen i vardagsrummet.

Men jag har inte baaara målat svart. Denna beställda gamla skolbänk blev vit.

G som i Gustav.

Denna gamla skolbänk hade en massa charmiga detaljer, bla dessa fina konsoller.


På en annan loppis som jag besökte så hittade jag denna lilla söta docka som bad om att jag skulle ta hem henne.


Att hon inte har några ben gör inte så mycket för hon hade världens sötaste lilla prickiga klänning på sig. Och ni vet ju att jag ÄLSKAR prickar :-).
Ha en underbar helg!
Kraam
Melinda

21 kommentarer:

hemtrevnad marie sa...

Å jisses Melinda... så mycket fint du hittat, och så mycket fint du målat!!!
Spegeln blev urläcker i svart...själv har jag en jättefin spegel i min loppisbod som är i brunt och som jag skall måla svart när tid finns...målar ju bara rullgardiner och skyltar just nu vet du...men nån dag så....fast jag får nog aldrig rum med den här hemma utan den får nog kanske säljas....men den är fin med slipat gammalt glas och rundade hörn..lite fransk sådär....
Har även jag en skolbänk som ska målas....men den är dubbel...tyvärr har jag ju inte min butik kvar då vi flyttade i höstas så jag har verkligen inget bra ställe för målning...brukar bli vardagsrummet... lite bökigt nu när man alltid är där, och är många....
Dockan du köpt är den sötaste jag sett på länge!!
ha en härlig helg!!
kraaam

LantlivsAnette sa...

Ojjj, himmel vad flitig du har varit på din lediga dag !!
Så fin den blev nu disken, helt klart att den skulle vara vit, vilken skillnad !
Och spegeln sen då, ojj så fin nu när du har målat den svart....
Svart är så himla fint till det vita...alla din adetaljer är bara så där underbart rätt !! Du får till det så där fint som ingen annan kan..och visst skulle väl den söta lilla dockan flytta hem till dig, med sin söta prickiga klänning.
Nu sitter jag här och samlar kraft för att börja måla väggarna i v-rummet, det är alltid så att jag gruvar mig, men sen när jag börjar så kan jag knappt sluta...
Jag har en hel del smått som speglar och annat som också behöver målas, men det tar jag sen..
Ha det gott
Kram Anette
P.s åhh vad roligt med paket från dig, det kommer nog kanske på Måndag då, jag ska sy en ny klänning till kaninen, vi får se vad det blir den här gången, jag tror det får bli linnetyg...

Marits vita skrin sa...

Hej på dig du fiffiga kvinna. Spegeln blev jätte fin svart och din köpmandisk är ju bara to die for.

Ha en skön helg, själv åker jag och M på mini-kärleks semester till Stockholm.

Förresten jag mailar dig nu.

Kram kram

Mjuka sa...

Har också mycket svarta detaljer i hemmet.
kram och trevlig helg
Malin

smultrongården sa...

INTE svårt att klicka runt här inte... Din disk blev så snygg så det är inte klokt!! Vill bara ha!

Håller med - bara vitt blir liksom lite tamt. Det är brytningarna som blir så himla snyggt.

Nej, nu väntar nästa kaka på att bakas. Förbereder dagens besökare, ja, dom som jag hoppas på, alltså...
Kram från en annan tantprickig

annaslantliv sa...

Ser ut som jag kommer på måndag istället, när man inte är ledig själv så är det ju fler som ska vara med och bestämma... hmmm.

Jag gillar oxå det svarta, ska måla en byrå och en massa ramar bl.a. Men jag måste samla lite ork först. Och köpa färg... Vad kör du med för färg? en strykning lät ju bra. Då känns det ju genast lättare!

Blås inte bort idag så ses vi på måndag!

Kram Anna

Tiol sa...

Hej Melinda!

Å vad underbart vacker din köpmansdisk blev, snacka om att man(JAG) blir riktigt avundsjuk. Har alltid längtat efter en sådan disk, men har tyvärr ingen plats att kunna ha den i alla fall. Men det är roligt att se att du fått din i så fin ordning.
Håller med om att spegeln blev bättre i svart, då ser man den bättre mot det andra vita.
Du har då verkligen förmågan att hitta alla dessa fina och vackra saker, jag tror att du har "tränat" länge på detta, eller så har du det bara naturligt i dig, och vet vad du söker, och verkligen hittar det också. Du har nog så kallade "loppis fingrar".
Längtar så tills jag får åka till dig och kika in i butiken.
kramisar.........Tina i Falun

Anonym sa...

Gooode tid vad fint det blev! Tar genast tillbaka det jag sa om att den skulle vara omålad. Händiga kvinna du som får till det så attans bra.
Ha en skön helg
Silver & Ull Helena

Anonym sa...

Hej Melinda!
Tack för alla måleri tips! Utan dig, din butik åsså bloggarna =) hade jag inte kommit så långt i min inredning. Vi ses nog snart igen...
UNDERBAR disk!
Stora kramar från Erika (den "ovetande")/ Gustafs.

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hej Melinda!

Sååå fin den blev som vit!!! Du har verkligen talangen för det där med att måla!!!
Tycker också att spegeln blev så fin svart. har själv fundrat lite på om jag skulle köra över något meed svart. Men vet bara inte vad...
Det där andra, ja det är ju en spottkopp för finare folk. Hehe, närå. Det tror jag väl ändå inte, men jag kan verklien inte komma på vad...Fast fin är den!

Ha en fortsatt fin helg!
Kram Hanna

Ullis/Leva på landet sa...

Så snygg din disk blev. Passar ju sedan så bra med de svarta handtagen och den svarta spegeln. Men det är jättesnyggt med svart mot det vita. Den gamla skolbänken blev snygg när den blev målad. Vi har en träfärgad som jag aldrig tänkt på att jag skulle kunna måla. Tänk va. Du kommer säkert att hitta många fina sakr att måkla svarta.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

Anonym sa...

Hej Melinda detta var krukmakeri Krusidull Daniel hoppas allt är bra med dig och att affärerna går strålande för mig är det helt hysteriskt nu, dygnets timmar räcker inte till.Det är då man funderar på att köpa lite knark(hi hi), jätte snygg blogg, bra val att använda blogger!! till och med jag som anser mig som en teknisk idiot har startat en blogg,vilken kul värld som öppnas, som synd är räcker inte tiden till att vara så aktiv som jag önskar.
Vad du har mycket snygga saker...tänk att det ska var så svårt att ta sig till Säter och titta in i butiken.
Såg att du varit till Ylva Skarp kul!! Vårat sammarbete bara växer och växer så nu finns vi i butiker som KOFFERT i Stockholm och nätbutiken COSAS, och snart i Göteborg. Stor Kram Daniel

Tess på Tilda och Mamma sa...

Hej Vännen!
Så syper snyggt det blev med köpmandisken.Modigt att våga måla svart även om det är snyggt är det alltid lättare att öppna en vit burk.Lite kul med skolbänken, just idag tjatade jag på min man att han skulle lyfta fram en nästan identisk bänk fast gul som jag tänkte till Tilda.Min tanke var att det skulle stå hennes namn.Men jag måste nog tjata lite till och visa din för våran står alldelens galen, intryckt i förrådet.
Ha en fortsatt mysig helg.
Kramis Tess

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Hejhej!
Du kan verkligen få till det du!! Tur för oss andra att du vill dela med dig av dina fina tips & ideér, de du gör inspirerar!!!

Disken blev kanon & spegeln där till är ju pricken över i:et!!!

Din docka är också himla söt & dess utom har hon ju en fin klänning! Min är lite frusen, vet inte vad jag ska hitta på *fniss*

Hoppas du får en fin ny vecka!

Kraaam från Benita

Inspiration i vitt sa...

Nej men Melinda hur mycket fint kan man visa igentligen herre min je. Allt var så fint så att jag vet inte vart jag ska börja.
Köpmanna disken blev ju otroligt snygg så härligt schabby, spegeln rökelsemanicken, skolbänken, stolen och hattväska liten resväska jaaa jag vill ha allt hihihi.
Det var verkligen inspirerande att titta in till dig.
Kram på dig/ingela.

n o r d i n g å r d e n sa...

Hej Melinda, jissus så mycket cackert i ett och samma inlägg! Helt rätt, spegeln blev ju skitsnygg! Och så vackert med alla svarta detaljer såsom den burken och vilken fin järnstol! Och foto! Och skolbänken med G på , urtjusigt! Mari.

Jenny Oak Fae sa...

Så mycket VACKERT!!!

: )

Tack så hjärtligt för din gulliga kommentar...det värmer ska du veta..!

Mina grannar gör allt de bara kan för att jag ska vantrivas & må dåligt, men det ska förhoppningsvis bli ändring på det snart...

STOR kram från Jenny

<3

Malmkakan sa...

Hallå där! Ja, du verkar ju inte ha legat på latsidan på din "lediga dag". Oj va fin disken blev och för att inte tala om spegeln. Supersnygga kontraster! Och den lilla skolbänken, men va fin. Alltså det här med och inreda till sina små, det är ju helt underbart roligt och den där bänken åkte rakt in i hjärtat på mig!
Kram Cecilia

Noll54/Eva-Karin sa...

Åh vad fin köpmannsdisken blev och spegeln kanon!! Javisst är det skönt med svart färg, det behövs inte lika många gånger med penseln!
Alltid lika inspirerande att kika in hos dej!

Ha det gott! Eva-Karin/noll54

n o r d i n g å r d e n sa...

Ha, ha, jag gick in för att kolla nu om min kommentar kom med förut, jag satt nämligen på tåget och internet försvann ett tag, men jag ser den kom med och att jag tyckte du hade mycket CACKERT i detta inlägg; )

Noll54/Eva-Karin sa...

Visst skickar vi varor, men det är inte många kvar av dessa handdukar 65kr styck. Vi får inte köpa fler för slottet har handlat och då får dom inte sälja vidare. Tråkigt men vi som har dom blir ju unika!!!

Hör av dej om du är intresserad.

Eva-Karin/noll54