onsdag 15 oktober 2008

Denna kan jag aldrig glömma...

För knappt ett år sedan så satt jag och letade pardörrar på allas vårt Blocket.
Gissa om jag blev extas när jag fick syn på denna helt ljuuuuvliga glasveranda!! Att den dessutom låg i grannkommunen gjorde inte det hela sämre.
Jag minns att jag nästan skrek åt Janne att jag hittat något som vi bara måste köpa.
Efter mycket bedjande och lessna hundvalpsögonblickar så fick jag honom att gå med på att åtminstonde åka och titta på skapelsen.

Väl där så såg jag ut som jag hade vunnit högsta vinsten i ett lotteri medans min man såg ut som han hade käkat taggtråd till middag.

Det jag såg framför mig var: En fantastisk vacker och renoverad glasveranda att sitta och sippa ett glas vin och läsa inredningstidningar i.

Det min man såg var: Ruckel, det går aldrig, ojojoj vad jobb!

Är män verkligen från samma planet som oss??

På vägen därifrån la jag ut heeeela min kvinnliga list för att få Janne dit jag ville, nämligen att köpa den och åka och plocka ner den.

Tyvärr så var jag precis i startgroparna för att starta min butik och i ärlighetens namn så jobbade vi redan dygnet runt för att iordningställa butikslokalen.
Men andra ord fick jag ge mig.



Några av er kanske tom. håller med min man när ni ser den. Men jag blev såld, det är nog den vackraste glasveranda jag sett. Om ni tittar riktigt noga så ser ni den otroligt läckra lampan som sitter som ett smycke över dörrarna.


Kolla in formen på fönstren! Med de små hålen...jaa, allt handlar ju om detaljer, inte sant?

Och dessa underbara dörrar sedan! Kan ni inte se mig därinne?

Som sagt, denna gången fick jag känna mig besegrad. Den blev aldrig min.
Måste erkänna så här i efterhand när jag ser bilderna på den att jag önskar att jag skulle ha "gjort en Eva på Smultrongården".
Läste ni hennes underbara inlägg om när hon hittade sin glasveranda. Hon fick inte med sig maken på noterna så hon bestämde sig ändå för att plocka ner den och därefter gömma den för maken i en lagerkällare i ett halvår!!
Heja Eva!!

Hur har ni det därute, har ni ångrat ett köp ni aldrig gjorde?

På återseende.
Kraam
Melinda

34 kommentarer:

Willewira sa...

Ska jag vara ärlig så har jag inte gjort ett sådant stort köp ovetandes av maken, men dock flera möbelinköp. Tyvärr är det ju inte så lätt att gömma dessa, men... han säger inte så mycket. Bara jag betalar dem själv.

Håller med dig fullt ut - verandan är underbar!!! Jag skulle också ha ångrat mig gruvligt efteråt...

Hoppas det dyker upp en ny oemotståndlig veranda där du kan sitta och sippa på ditt vin.

Ha en skön torsdag!!
Kram Willewira

Jenny Oak Fae sa...

Himmel vilken vacker glasveranda..!

KRAM, Jenny

<3

LantlivsAnette sa...

Ojjj..ojjj jag trodde där i ett svagt ögonblick att du fick köpa den..jäklars också, jag hade så velat att du skulle ha den , jag kan se dig där inne, sittandes och mysa bland pelargoner och spetsgardiner...
Det var den vackraste glasveranda jag någonsin har sett..sååå gullig och ovanliga fönster !
Var det någon som köpte den ? jag hoppas ju det så att den inte revs...
Visst läste jag om Evas veranda köp...hiii..hii...det är så man ska göra..
Ha det gott
Kram Anette
P.s jag är alldeles säker på att du kommer att få en vacker veranda en dag du också..

annaslantliv sa...

Gud vilken fin, har aldrig sett något liknande! Vilka otroliga detaljer. Man undrar ju verkligen vart den hamnade tillslut, och hur den ser ut idag. Hoppas verkligen att den blev väl omhändertagen.

Idag regnar det på oss, vad tråkigt det är. Man blir så trött...

Kram Anna

hemtrevnad marie sa...

Herrejisses Melinda!!!
Den vackraste glasveranda jag någonsin sett!!
Hade jag haft internet och sett den på blocket då,hade jag åkt till Dalarna och köpt den på stört!!!!
Attans gubbar som alltid ska vara så svårövertalade...det är så här också...Fick tjata i 1,5 år för att få Guben att gå med på att ta in de gamla pardörrarna från boden här!
Hoppas glasverandan hamnade hos någon som vet att uppskatta den!!
kraam

Willewira sa...

Melinda!

Bra att du påminde mig!! De gågna två veckorna har varit upp över öronen fulla, därav min glömska...

Men jag ska genast sätta mig!! :)

Här regnar det med...
Visst blir alltid lite slöare då, eller hur?
Fast det där med ljus vore nog inte så dumt...

Ha det gott vännen!
Kramis!
Willewira

Anonym sa...

Den verandan är ju värd att man bygger ett helt hus till... jag hade ångrat mig för tid och evighet, det var det vackraste jag sett...

Lilla Blanka sa...

Hej Melinda!

Jag blir alldeles tårögd när jag ser den där verandan..Verandor är nåt som får mitt hjärta att studsa av lycka..och den här verandan var en klass för sig..helt oemotståndlig!

Åhh jag kan nästan känna din sorg när du inte fick ta med dig den :o

Ibland blir det köp utan makens vetande, men oftast litar han på mitt omdömme och säger att "det brukar ju bli fint" när jag är klar.

...men den där verandan hade jag inte kunnat motstå..den hade åkt med hem ;)

Kram och tack för att du delar med dig!
Mia

Anonym sa...

men hallå melinda!!! Hur kunde du låta den stå kvar??? är den såld nu ? hade jga sett den så hade jag gått över lik för att få den, brukar spara fina bilder jag hittar på alla fina bloggar men denna kommer jag inte spara - det gör för ont! Jag ska försöka glömma at jag sett den över huvud taget....

Ett hus i vitt sa...

Hahahaha härligt av driftiga Eva!! Synd att den inte blev din denna otroliga veranda, men det finns säkert en ännu finare som väntar på dig, det brukar vara så, jag lovar :-D!! Kram! Anette

Anonym sa...

Man ångrar bara det man INTE gör... Men jag vill inte peta i såret.
Själv håller jag på med "smuggelvara" (just nu och efter senaste möbelfiaskot) - sånt som lätt kan gömmas och när det kommer fram så har vi haft det såååå länge.

Lycka till och nästa gång blir det kanske en "Eva" om inte annars
kram Anna

smultrongården sa...

Oj, så fin den var!

Men du, det var troligtvis inte meningen att du skulle ha den då. Jag är så där att om jag tycker jag missat nåt så tröstar jag mig själv att det var nog inte meningen. Känns liksom lite bra ändå.

Jag är bombis på att när tillfälle ges har du den verandan du vill ha!

Jag har fortfarande min på ladan. Men nån gång ska den användas.

Det var ena grymt snygga bilder du tagit. Svart rött & den där grå till. Ser ut som ett "gammalt" fotografi. Jätteläckert!

Oj, jag jobbade tills nu, haft matgrupp ikväll. Kul. Men idag blev arbetsdagen 14 timmar. Kära nån! Facket borde ju säga ifrån!! Vart är dom förresten!!??

Har käkat mängder med dajmtårta, gott, meeeeen kanske inte så bra!
kram på dig, Eva

Hanna & Hugo sa...

Som handen i handsken skulle den passa dig =) Jag så den när den var med så himla vacker men vi bor inte i ett hs där den skulle passa även om man ville, men som sagt den skulle passa dig som handen i handsken.
Längtar till du plockar fram JUL sakerna. Kram M

Skomakartummen sa...

Den var underbar även om det hade varit lite jobb men det var nog inte rätt läge...hade en sådan händelse i våras där jag tvyngen att ge mig även om jag hade velat ha denna sak... kram sari

Mamma Linda sa...

Den verandan var verkligen unik. Otroligt charmig, svårt att inte smälta för den. Åhh, du skulle gjort en Eva :-) haha, den var verkligen bra. Man skulle göra så själv lite oftare.
Vilka underbara grytor och durkslag du har till barnen. Vi ska bygga lekstuga till barnen nästa år, de i inredningen skulle vara helt underbart :-)
Härlig blogg du har.
Linda

Granne med Selma sa...

Oh jag gillar, gillar, gillar din blogg:-)
Verandan var mysig. Lite annorlunda. så där är det ibland. Man blir liksom kär:-) och visst har jag ångrat saker jag inte köpt. fast frågan är om jag inte mer ångrat saker jag HAR köpt...
Kram Sussie

Tess på Tilda och Mamma sa...

Hej Vännen!
Åh så underbar veranda,jag hade nog köpt den och gömmt den.Vilket bra tips att gör så.Då kanske inte min man märker allt som jag släpar hem.Hihi.Du så fin din nya blogg blir,fast jag kan nog endå sakna den gammla.
Ha en mysgi helg.
Kramis Tess

Krusidull sa...

Oh shit, hade aldrig kunnat struntat i dessa , men det är en mening med allt,, du har ju världens underbaraste affär istället.. eller hur.
Trevlig helg
Krusidullan

Noll54/Eva-Karin sa...

Ja jag säger som dom andra,,,,det var den vackraste verandan jag sett!!!!!

Min svärmor sa en gång när vi åkt från Pölen, man ångrar bara det man inte köpte, om det är nåt man verkligen tycker om (klok kvinna) Jag älskade en tavla som jag åkte ifrån,,,,och pengarna hade jag med mej hem,,,,men snälla svärmor fick tag i konstnärinnan, som redan sålt denna, men målade en nästan likadan, som jag sedan fick i present! Har lärt mej nåt på detta!

Ha en skön helg!
Eva-Karin/noll54

Mamma Linda sa...

Tack så mycket.Soffan blev mer romantisk på nå´t vis :-)
Nu när hon kan hitta och stoppa i nappen själv så ska man ändå upp och dra på täcket :-( grrr.
Får jag kopiera ditt rosa bandet och lägga på min blogg?
Kram Linda

Mamma Linda sa...

Tusen Tack :-)
Önskar dig detsamma.
Kram Linda

Vintage sa...

Kul det där med mennen och verandan,men det är ju verkligen så...Verandan är underbar,helt underbar.Gillar din lampa också,ja hela din blogg.Jag länkar din blogg om det är Ok. Kram susanne

Lillstuga sa...

ojoj..vilken sorg!! Jag förstår dig precis!! Kan riktigt känna känslan hos dig när du tittar på den och tänker på att du var så nära att ha den hos dig! Den var helt underbar. Satt just och tänkte på att den som gjort den för länge länge sen, måste ha haft en bild i huvudet på hur den skulle sett ut och sen kanske fått sin make att göra den. Undrar varifrån inspirationen kom ifrån?? Stugan ser ut att ligga mitt på landet och kanske kom frun från Stockholm och hade med sig lite idéer därifrån. Ja tänk om den hade fått följa med dig hem!! Min lilla Gubbe verkar vara smittad av samma smitta för ibland förstår jag mig inte på honom alls!!
Kram Anna

Mamma Linda sa...

Du har något att hämta hos mig.
Kram Linda

marie sa...

NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ! Det var det vackraste jag sett!! Har aldrig sett nåt liknande och hade gjort vad som helst för att få den! Himmel säger jag! Jag får nästan andnöd...finner inga ord!Jäkla karl och bara tänka för stunden! Ja, jag menar inte så riktigt utan kan väl förstå honom med. Nää,nu har jag bestämt mig, jag förstår eller vill inte förstå hur han tänkte den gången! Ha en bra helg och nu kommer jag gå och fundera på den vackraste verandan jag skådat.
Kram
Marie minlillaveranda

Galleri Hönshuset sa...

Hej. Den verandan var söt. Men det dyker väl upp fler tillfällen...Tack för din mail, då vet jag när jag ska stå redo på Söndag. =) Vi ses då. Kram Pirre

LantlivsAnette sa...

Halloj där !
Jag bara måste få berätta åt dig, jag söker jämt på pardörrar på blocket jag också,och idag...jiippiiee, jag hittade ett par av den mindre modellen, som man kan bygga skåp av eller nåt annat..jag ringde, dom fanns kvar,i norrbotten !! jag slog till jag kunde inte tveka på 900:-
Kolla , jag hardom på bild på bloggen, där i kante, vad tycker du ? visst är dom ljuvliga !!
Vi ska ha dom i skylten här till julen, men sen tar jag hem dom !!
Kram Anette

Golden&Vitt sa...

heej vad roligt att du hittade till mig så jag hittade till UNDERBARA blogg, så mycket inspiration och fint du har det.

Den verandan var vacker, du skulle nog ha gjort som din vän och plockat ner den och gömt undan en tid *ler* smart kvinna.

Måste kika in i din butik oxå.Jag som blir mormor snart såg ju en massa barnsaker...

Ha en trevlig helg/ annika från haparanda

Mitt vita hem sa...

Men vilken veranda, den är verkligen något utöver det vanliga. Men det är ju så ibland att man ångrar sig.
Fast jag ångrar mig nog oftare för saker jag INTE köpt än saker som jag har köpt.
Kram Heidi

Inspiration i vitt sa...

Hej Melinda ,jaa det var nog bland det finaste jag sett förstår din frustration över att din man inte var liiika intresserad som du, min man skulle ha varit precis lika dan.Samtidigt är det ju så att har man fullt omkring sig så kan man ju inte bara skaffa mer och mer jobb.
Jag kan ju säga att det är ju inte alltid precis som jag talar om för min man vad jag köper, mycket åker ner i källaren som han inte ser hihihi.
Kram på dig/Ingela.

Hellen sa...

Håller med dig ...vilken underbar veranda. Förstår att du inte kunnat glömma den. Det är kanske dax att skaffa en stooor lagerlokal för dina inköp. :)

Hoppas ni får en skön helg!
Kramis Helen

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Herregud så vakker...nei den der hadde jeg nok ikke kunne klart å glemme heller!
Jaja,2 you can`t always get what you want2..synger jeg videre tjihiii!
De verste kjøpene som man angrer seg på er vel når man ser noe vakkert i utlandet et par timer før flyet letter..da er det for sent, arghhhh! :o)))

Ha en fin helg og takk for titten.

n o r d i n g å r d e n sa...

Hej Melinda, å ja, jag förstår din iver precis, vilken skitsnygg helt fantastiskt vacker glasveranda!!! Himmel så fin! Men, jag förstår din man med, det hade nog blivit en hel del jobb: ) Min han säger NEJ innan jag ens hunnit berättat mina planer numera! Mari.

Tiol sa...

Hej Melinda!

Å vad jag lider med dej, tänk att stå där utanför denna enormt vackra glasveranda och INTE ha möjlighet att få ta den med på en gång;o( ( vad ledsamt) Men jag säger som någon annan i denna tråden sa, det kommer att finnas ett annat tillfälle för dig att hitta just "din" veranda, kanske inte just denna på bilden, men jag hoppas det kan bli en lika fin.

Det är ju lite konstigt tycker jag, att det alldeles för ofta verkar vara just männen som säger STOPP, vad kan nu detta bero på, någon som vet??? Men om det gällde en gammal skrotbil, eller annat som maken tycker om, då är det säkert lite lättare, eller vad tror ni?? Kanske det har med manligt och kvinnligt att göra???!!!!
Kram......Tina i Falun:o)