onsdag 29 juli 2009

Mera bilder från Viktors rum…

Hej go vänner.

Hej hopp vad tiden går fort.

Jag tyckte nyss att det var sista april och snart är vi ända in i augusti??? Tänk om vintermånaderna kunde gå lika snabbt?

Fast om jag tänker efter så känns det som att ju äldre jag blir dessto fortare spinner livet på, uschiamig…

Jag kan bli riktigt nojjig när jag tänker så.

*******************

Tänkte visa er lite mera bilder från Viktors rum, nu efter lite mera piffning ;-).

20

Kom ihåg att alla bilder är klickbara om ni vill se dem större :-).

Den gamla avskavda hyllan till höger i bild har nu även fått ett tyg framför sig så att man slipper se allting bakom.

21

Här är hans platsbyggda kök i vinkel. Möbeln till höger visade jag för ett tag sedan här på bloggen när Viktor hjälpte till att rengöra den. Jag har målat den i en blekgrönturkos nyans :-).

Den gamla spisen hade jag sedan innan men den var alldeles för låg så vi tog en gammal låda och sågade av så att den passade under. Sedan sågade Janne till den i framkant så att den fick samma utseende som det lilla skåpet.

23

Att göra ett kök i vinkel är ett bra sätt att utnyttja ett hörn i ett rum som annars kanske varit lite svårmöblerat (som i vårat fall där det finns en dörröppning precis till vänster).

Lamporna som hänger ner med riktig belysning är gjorda av 2 zinkkrukor som vi borrat hål i och trätt sladd igenom. (Klart grabben måste ha bra arbetsbelysning, eller hur?)

22

Jag nötte av färgen lite grann så att det skall synas att möbeln är gammal. Den lilla linnekökshandduken är inköpt på loppis för en femma.

2425

Det har blivit lite som en sport för mig att hitta småsaker på loppis som passar till Viktors kök. Riktiga saker fast i mycket mindre skala.

27 26

Dessa ljuvliga turkosa kaffekoppar tex.

28 29

Eller detta lilla halvliters mått i trä, den lilla kaffekvarnen som var orange innan.

31

Dessa uuuuursöta gamla kakformarna hittade jag på en loppis för 1 kr st för några veckor sedan. Vispen liksaså :-)

16 33

Denna söta lilla docksäng med tillhörande broderade spetslakan passar perfekt till den lilla Mailegkaninen.

19

Eftersom jag ville ha den fina vimpeln som jag beställt av Bea ovanför sängen så…

30

... fick jag sätta sänghimlen ovanför sagosoffan vilket blev minst lika bra :-).

Den röda brandbilen har fått en alldeles egen plats i rummet på den lilla scenen.

Den kom till utav att där förut har stått en vedspis då detta är vårt gamla kök. Istället för att vi skulle behöva bila upp golvet och ta bort all betong för att lägga trägolv så kom jag på idén att Janne skulle bygga en scen där istället. Hannas kommentar var oslagbar då….:- Mamma, du är hjärnan och Janne är kroppen!!! Så är det ju i vår familj…Jag sprutar ideér och Janne får sätta dem i verket….Schysst arbetsfördelning, eller hur? ;-).

17

Denna ljuvligt söta nalle har jag köpt här . Den har en vetepåse som man kan ta ut ur ryggen. Värm den i micron och ditt barn har en varm och gossig nalle att hålla om…eller att lägga på magen när de har magknip.

Perfekt alltså…både söt och användbar.

Ha det så gott.

P & K

Melinda

37 kommentarer:

n o r d i n g å r d e n sa...

...undrar om ngn kan fatta hur du kan-hinner-pallar-har förmågan för GUUD vilket vackert hem du har, tom Victors rum är bara perfekt, så himla gulligt in i minsta detalj! Mari.

Cc sa...

Jag vill vara barn på nytt och bo i detta härliga rum, vilken unge (och jag ) skulle inte vilja det. Kram

OlgaA sa...

I det rummet vill ajg leka med=) Får man? ;)
kram

Marie sa...

Men Melinda, jag tror jag dör!!!!! Vilket helt underbart rum du har fixat iordning åt Victor!!!! Jag bara tittar och tittar på alla bilder och undrar hur någon människa kan vara så fantastiskt kreativ som du. Du är bäst!

Nu ska jag titta lite till!

Kramar Marie

Ps. Förresten har vi samma arbetsfördelning här hemma också, hihi.

Hem och Lycka sa...

Guuud så fint!

kram Mia

Solsjö - Under en vind sa...

Vilket rum, vilken dröm!!!! Även om jag ska ge mig på flickrum snart igen så gav detta ändå massor av inspiration! Så mysigt och massor av påhittiga idéer! Förhoppningsvis ska jag kunna använda en del av dem i vinter...

Bara ler då jag läser texten...så där fungerar det här hemma också...jag hittar på och mannen får göra verklighet av mina drömmar! Just nu är det drömmen om ett lusthus/uterum....15 kv m stort byggt av massor av gamla fönster! Det kommer bli toppen till nästa år då vi kan använda det!

Hoppas att allt är bra med er i sommaren! Här har vi idag umgåtts hela familjen...spelat minigolf, promenerat vid havet, ätit glass, shoppat och mumsat i oss kinamat! En mysig dag!

Ha det gott, stor kram!

Anonym sa...

Nästa gång vi kommer så vill nog jag och Lotten sova i Viktors rum....

Då kan vi smygleka lite när ni inte ser och Viktor får sova inne hos er.

Det är väl schysst fördelning, eller.

Jag tar soffan och hon får sängen.........

Helt underbart!!!!!!

Kramen
L

lottens vita och gröna sa...

men heeeeeeeeeerrejisses amalia, är detta samma rum som var till höger om dörren!!!! du och janne måste vara ett alldeles oslagbart team du, det är sååååååååå snyggt såååååååå fint så jag kommer snart och leker i detta ljuvliga rum och köket mmmmm! du kommer få erbjudanden en masse om reportage, du är oslagbar sötis!

du kan du göra mig en tjänst och fråga var tapeten i matrummet kommer ifrån, en som frågat! hälsa henne med en puss och så får du här med ett fång!!!! kramkram lotten

Emmas Verden sa...

sååå koselig..heldige Viktor som har en mamma som lager til et så fint rom ;) nydelig..

ja nå har vi vært i Sverige og hatt en fin ferie..jeg har funnet mange skatter på loppis og det er noe av det beste jeg vet ;)

deilig å ha fri fra butikken litt,men ja det er vanskelig å slippe andre til :) imorgen begynner jeg på jobb igjen,gleder meg ;)

håper det er bra med deg og at du har fått litt ferie..
god klem til deg :)
Anne***

♥ Fyra årstider sa...

Det var banne mig det finaste jag sett på riktigt länge!!!WOW!!
Kram Lotta

hagagården sa...

MEN OJ VILKET RUM HAN HAR DIN SON,HELT UNDERBART FINT.
KRAM
NINNI

En Doft Av Lavendel sa...

Guu´va mysigt barnrum!!
Jätte charmiga detaljer, I love!!!

Trevlig Helg!

Kraam från Benita

Mitt skabbiga chica hus sa...

Sitter här helt stum. Har verkligen inga ord som räcker.

Seriöst alltså, det var nog fet finaste barnrum jag någonsin sett. köket är helt magiskt.

Om du inte tackar ja till en fotografering av ditt hem snart kommer jag bli riktigt arg;o)Jag har tackat ja och mitt hem är ett skämt i jämförelse med ditt.Så himla fint!

kram kram
Mia

Åsa sa...

Vilket barn rum!! Det är så man nästan planerar smått igen..;) Men får väl vänta på barnbarnen ;)
Tycker ni har bra arbetsfördelning!! //Kram Åsa

Anonym sa...

underbart rum han har fått, ångrar attjag börjat med albins rum, skulle väntat och låtit mig inspereras av dig i stället.. men men, fattar häller inte hur du har tid och ork till allt?
kram / bella

Ett hus i vitt sa...

Åhhh vad fint rum han har!! Det är såå charmigt och mysigt och stilfullt, det måste vara världens gulligaste barnrum :-). Köket är som en dröm!! Högsta poäng, Melinda :-). Kram, Anette

annaslantliv sa...

Hej där, vilket fantastiskt rum ni fixat till! Hur hinner du?!? Jag hinner knappt städa känns det som. Och du har 4 barn och eget företag... Imponerad.

Vet du jag har fått Magasinet i namnsdagspresent och jag hade väl bokat ett hos dig tror jag...? Ordnar det sig ändå? Det borde väl inte vara svårsålt... Hoppas det är ok. Bra är det men jag behöver ju inte två. ;-)

Ha det gott!
Kram anna

Mamma till E sa...

Alltså herregud vilket fint rum!!!!!! Barnrum är ju så otroligt roligt att inreda, håller på att fixa med sonens rum så nu fick jag ju ännu mer inspiration :) Jag letar också som en tok efter små saker på loppisar till sonens kök men hittar ju aldrig nåt kul, du har ju hittat MASSOR med söta grejor!!
Här hemma ser arbetsfördelningen likadan ut, den är ju rättvis tycker jag men inte sambon hehe..
Trevlig helg, kram Carro

Det vita dårhuset sa...

Helt stum ja. Det kan man säga!!!!
Det är det finaste barnrum jag någonsin sett!!!

Shit alltså!! Jag satt och skrev en låååång kommentar till dig inatt när jag inte kunde sova men när jag skulle publicera försvann den *grrrrrr*.

Skulle det gå för sig att Erika får använda ditt inlägg som inspiration barnrum på bloggen?

Jag skulle faktiskt inte släppa in NÅGON att inreda mitt hem men efter det här skulle jag lätt släppa Melinda fritt i heeeela huset!!!!

Vill du? *fniss*

Nu kom jag på vad jag skrev....

Jo! Varför extra knäcker du inte som inredare?!!!!!
ALLVARLIGT!

Inte många sitter med ögon som du!

Tänk att det alltid blir så fjäskigt när jag kommer in här ,O)

Ska vi luncha någon fin dag?
Jag kan köpa med mig sallad också kan vi sitta utanför och käka lite mellan allt tugg =O)

Om "trafiken" tillåter dårå...

Pöss och kram då!

Anonym sa...

Hej!
Hade för mig att jag vart inne på din blogg och kollat förut och nu när jag besökte din lilla underbara affär så insåg ja att de hade jag! :)

Så mycket fint i affären och underbar blogg!!

Mvh Elin, den gravida tjejen som hade med sig sin "syster" (mamma) :)

ängeln i vitt sa...

Men herregud vilket rum alltså. Nä, jag får nog ta ett snack med Viktor om det där med att flytta in. Jamen, tror du inte han kan grädda några pannkakor och bjussa på iaf? Har han inte hallonsylt så tar jag med mig det haha. Du är helt otroligt duktig Melinda.

Fasen att vi åkte upp en dag för tidigt... ja, jag är så jäkla arg på mig själv. Du såg väl mitt näsavtryck på rutan? Jag var ju bara tvungen att se in ordentligt åt alla håll och kanter haha. Vimmekantig av allt fint jag såg så att jag missade trappsteget och höll på att dra i gatan. Du ska veta att jag kommer tebax.

Vi skulle ju till Susanne och hennes loppis oxå var det tänkt.... onsdagar och lördagar har hon öppet. Japp, hade jag bara kollat upp lite bättre så hade lyckan varit gjord.

Skänken jag visar är från Säter och gick med nöd och näppe in i bilen. Hade den inte gjort det så kan du ge dig fasen på att jag åkt raka vägen hem och hämtat släpkärran.

Kram på dig / Carina

Ullis/Leva på landet sa...

Men du vilket rum Viktor har fått. ÅS underbart. Det rummet skulle jag verkligen vilja bo i. Synd att man inte har småbarn själv längre. Undrar sedan om du har någon liten (ca 27 cm) maileg kaninflicka i pyjamas? Har killen men skulle gärna vilja ha tjejen också och det verkar ju inte vara det lättaste att hitta.

Kramar Ullis

Andrum sa...

Men guuud alltså!! Det är ju så fint så jag blir förbannad! Kan du komma hit och pyssla lite så det blir nån ordning på torpet här också nån gång? Ta med dig en vettig loppis också, för här finns banne mig inga.
Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Du är min idol Melinda!
Bamsekram, Annica

Jennie sa...

Attans vilken fin blogg du har! Här har jag visst aldrig varit inne så det var verkligen på tiden!!

Vilken tur din lille kille har som har fått ett sådant fint och inspirerade rum att leka in!! Otroligt mycket jobb ni måste ha lagt ner...

ha det gott, Jennie

Alida sa...

Hej Melinda!
Helt underbart vilken feeling du har....
Vart kommer tapeterna ifrån?
kram
Alida

Vita små hjärtan sa...

Hej!
Första gången här. Så fin blogg du har! Återkommer gärna!
Ha de gott / Agnetha

Det vita dårhuset sa...

Wiiiiiiiiii Hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Hooooooooooooooo Haaaaaaaaaaaaaaaa!

Nog förstår jag dig allt sötis ,O)
Vi platal ju samma slåk du o ja =O)

När solen skiner, ja, då kommer Erika med en sallad må du tro!!

So long......

me and alice sa...

Nämen söta lilla Mel! Kallar dig så nu för jag tänker på dig varje gång jag ser min burk på gröna skåpet!! Herre jösses vilket rum han har fått. Det är banne mig det finaste jag sett! Han har ju finare kök än vad jag har...*fniss*
Jädrar vad duktiga ni är!!
Kraam och godnatt! Susanne

Unknown sa...

Hej Kära Vän!
Åh jag tror att jag smäller av!! Vilken himlans dröm att ha ett sådant rum!!! Nu kom jag av mig helt för vad jag ville skriva var ju för att meddela att inredningsboken ”Romantiska Hem & Inspiration i Vitt” kommer att ha release party den 15 augusti på Fernebogatan 16 i Kristinehamn (hos Ingela).
Releasepartyt kommer att hålla öppet hus from 12.00 klockan och har ett program med sång, musik, lotteri och en del överraskningar.
13.00 kommer boken att visas upp och bandet kommer att klippas.
Vi förstår att det är kortvarsel och att många har långt att åka så känn absolut inget krav men vi skulle givetvis bli väldigt glada om så många som möjligt kunde komma!
Boken kommer också finnas att köpa på plats för den som vill.

Kram Ingela Broling
Petra Eriksson

Sussi sa...

Lyckliga barn som bor där. Jag älskar Victors rum och alla detaljer. Så fint!!

Unknown sa...

I detta dröömrum skulle vilket litet barn som helst bara stor trivas.

Lyckost du som har din Janne som kan sätta alla dina planer i verket.
Min försöker så gott han kan, idag har han målat ett bord till mig. Skall inte klaga.

Du har verkligen lyckats fånga alla de där extra små detaljerna som gör ett rum unikt.

Härligt

Ha det bästKramisar Jeanette

Marie sa...

Oj vilket fint rum pojken din har fått. Det är supermysigt.

Ha en fortsatt trevlig helg,kram Marie

Photo by Maria sa...

Ramlade in till din blogg från Romantiska Hem, och vilken blogg.. Underbart fin..

Vad fint rummet blivit och jag förstår om han är helnöjd.. Numera får man ju inte bestämma så mycket utav rummen här hemma då barnen är stora men jag kommer med ideer ibland iaf .-)

Ha en bra fortsatt söndag..

Kram
Mia

Annas hjärtan sa...

Hej Melinda! Vad gullig du är som skriver om nallen! Kram från Anna

Anonym sa...

helt underbart fint... jag bara dör. tack för att du delar med dig och ger oss andra fantastisk inspiration! /pernilla

Rummet för välbefinnande sa...

Jamen, du är bara för underbar du - hjärnan! "Fniss" vilken rolig kommentar alltså......
Åhhh, vilket helt makalöst underbart rum. Jag älskar ju allt som är smått och gulligt och jag blir helt såld på alla detaljer..... Du är otrolig.
Vill du reta skrattnerven lite så får du gå in hos mig och läsa. Skulle tro att min lilla utflykt kan roa dig lite grand min vän!
Fick du min hälsning från Viola?
Åhhh, jag höll nästan på att kasta mig i bilen och följa med när jag hörde att de skulle till dig. Skulle vara så kul att få träffa dig vet du!
Ha det fint nu!
Kram kram Mia

Unknown sa...

kjempelekkert
han må jo kose seg noe veldig der inne